Animal Crossing: New Horizons vercheept een miljoen exemplaren per dag in maart Nieuws | 07 mei 2020 09:38 | Auteur: Nathan | Bron: Nintendo IR

Animal Crossing: New Horizons is in de maand maart wereldwijd 11,77 miljoen keer over de toonbanken gegaan.

Dat betekent dat het spel gemiddeld meer dan één miljoen keer per dag is verkocht in de eerste elf dagen na de release op 20 maart. Dat is een nieuw record voor de serie. Dit getal telt digitale verkopen, exemplaren die als onderdeel van hardwarebundels zijn verkocht en fysieke exemplaren, die Nintendo naar retailers heeft verstuurd (die deze dus niet per se aan consumenten hebben verkocht) bij elkaar op.

Vanochtend maakte Nintendo haar financiële resultaten bekend over het kwartaal, dat eindigde op 31 maart. Voor Animal Crossing: New Horizons ging het bedrijf echter een stapje verder en maakte het ook meteen de verkoopaantallen voor april bekend. Op een slide van de presentatie voor aandeelhouders staat dat het spel in de eerste zes weken wereldwijd 13,41 miljoen keer is verscheept, een groei van 1,64 miljoen in de maand april.

Het verschil met Animal Crossing: Wild World voor de Nintendo DS en Animal Crossing: New Leaf voor de Nintendo 3DS, de vorige recordhouder, zijn gigantisch. Deze spellen kwamen niet overal ter wereld op dezelfde dag uit, maar als je de verkopen in de eerste zes weken van beschikbaarheid voor alle werelddelen bij elkaar optelt, dan komen Wild World en New Leaf 'slechts' op twee miljoen en drie miljoen exemplaren uit, respectievelijk.

Animal Crossing: New Horizons is een daverend succes. Wij vinden de game ook een echte aanrader. Dat kun je lezen in onze review.

ACNH_sales
Next articleNintendo publiceert releaselijst Nintendo Switch-games Previous articleGameplaybeelden Relic Hunters Zero - Remix tonen actierijke...

Reacties van gebruikers

Avatar
Monokuma | 07 mei 2020 09:53 | #290538
Ik had op z'n minst verwacht dat vijf miljoen exemplaren van New Horizons uiteindelijk over de toonbank gingen, maar niet na vijf dagen al.
Avatar
Erik | 07 mei 2020 11:00 | #290541
Wat een bizarre cijfers. Tjongejonge.
Avatar
Kuemori | 07 mei 2020 14:53 | #290546
New Horizons gaat de twintig miljoen wel halen. Biertje?
Avatar
charlie1 | 07 mei 2020 21:49 | #290555
Allé vooruit, wie zou gedacht hebben dat animal crossing massaal gespeeld ging worden. Dat doet plezier om te lezen dat veel switch bezitters het spel omarmd hebben. Smile

Gefeleciteerd aan de makers van het spel, dikke duim hiervoor.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Animal Crossing: New Horizons

Platform: Nintendo Switch
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 20 maart 2020

Screenshots