Nintendo legt uit wat de gevolgen zijn van het coronavirus voor het bedrijf Nieuws | 07 mei 2020 10:51 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo

De kans zit er in dat verscheidene Nintendo Switch-projecten uitgesteld worden.

Dit blijkt uit een statement in de financiële briefing van Nintendo, die specifiek inhaakt op de gevolgen van corona. Nintendo durft nog niet met zekerheid te zeggen of al haar spellen op tijd afkomen in de toekomst.

Het statement: "Door het verschil tussen thuis- en op kantoor werken, kan het zo zijn dat de ontwikkeling van spellen beïnvloedt wordt als de effecten van COVID-19 langer duren of verergeren."

Doordat er nog minder overzicht is op hetgeen wat overzees gebeurt, wordt dit nog een tikkeltje lastiger om te bepalen. The Big N concludeert: "Hierdoor kunnen we misschien niet zoals gepland doorgaan met de lancering van Nintendo-producten en het starten van bepaalde services."

NintendoSwitch_Nintendo

Verscheping langzaam weer op gang
Dan iets positiever nieuws: Nintendo meldt dat vertraging productie en de verscheping hiervan langzaam aan het herstellen zijn. Dit houdt in dat de levering van Nintendo Switch-consoles en haar spellen weer op gang kan komen. Kleine voetnoot, als corona nog veel langer gaat duren - kan het alsnog problemen opleveren in de levering.

Op dit moment heeft Nintendo meerdere spellen voor de Nintendo Switch in ontwikkeling, maar slechts twee daarvan hebben een definitieve verschijningsdatum. Bekijk hier de releaselijst.
Next articleNinjala maand uitgesteld vanwege coronavirus Previous articleNintendo publiceert financiële resultaten Q4 2019: Switch 55.77...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.