Nintendo ziet omzet Nintendo eShop stijgen met 70% Nieuws | 08 mei 2020 11:20 | Auteur: Erik

Veel digitale verkopen afgelopen jaar!

Nintendo rapporteert in haar financiële briefing dat we massaal de Nintendo eShop leeg hebben proberen te plukken het afgelopen jaar. De digitale verkopen zorgden voor een omzet van 1,77 miljard euro in het afgelopen fiscale jaar (1 april 2019 t/m 31 maart 2020). Dit is een stijging van 71.8% ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar.

Hiervan kwam het grootste deel van spellen die ook gewoon in de winkels te krijgen zijn: 70%. De overige 30% was bedoeld voor enkel digitale spellen, add-on content en een abonnement op Nintendo Switch Online.

Nintendo meldt het volgende over de significante stijging: "Factoren die zorgden voor groei, zijn onder andere een stijging in software die enkel digitaal te verkrijgen is. Dit zijn bijvoorbeeld indiespellen en meer verkopen van add-on content voor spellen als Super Smash Bros. Ultimate en Fire Emblem: Three Houses.

Benieuwd naar de totale omzet van The Big N het afgelopen jaar? We got you covered!

Nintendo_eShop_omzet_2020
Next articleIndivisible krijgt eind deze maand haar eerste DLC: Razimi's... Previous articleSprookjesachtige launchtrailer voor avonturengame Spirit of...

Reacties van gebruikers

Avatar
Kuemori | 09 mei 2020 19:09 | #290568
En dat zonder Virtual Console. Cool

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.