51 Worldwide Games Preview | 21 mei 2020 15:00 | Auteur: Daan

42 Spel Klassiekers is één van mijn favoriete Nintendo DS-spellen ooit gemaakt. Het is een vermakelijke collectie bordspellen, kleine versies van sporten en een uitstekende multiplayer-component. 51 Worldwide Classics belooft een grotere selectie aan spellen en meer manieren om samen ervan te genieten. Tot nu toe gaat ze dat aardig af, al zitten er een paar haken en ogen aan.

De fundering van 51 Worldwide Games kan imposant worden genoemd. De 51 spellen bieden ervaringen voor verscheidene groepsgroottes, vooral clubjes van twee komen aardig tot hun recht. Alles, op vier spellen na, kan met een vriend worden gespeeld, wat knotsgekke multiplayer-avonden zal opleveren vol Takoyaki-oorlogen en honkbal-showdowns. De spellen zijn begrijpelijk en zorgen voor leuke momenten. Je ontdekt echt bordspellen die je nog nooit eerder hebt gespeeld waar je nu spontaan niet zonder kunt.

1


De selectie van drie- en vierspelerspellen voelt iets minder indrukwekkend, met voornamelijk kaart- en bordspellen die op deze manier gespeeld kunnen worden. Daarnaast vereisensommige spellen meerdere Nintendo Switch-systemen en een gratis app. Blackjack en Sterhalma kunnen prima op één console gespeeld worden, terwijl Mens Erger Je Niet ietwat smakeloos blijkt in zijn digitale vorm. Zelfs met opties om alles wat te versnellen staat het laag in de rangorde. Nintendo en NDCube hadden er prima meer spellen voor grotere groepen er in hadden kunnen stoppen.

Aan keuze geen gebrek
In zijn totaliteit, echter, is de selectie aan spellen niet te weerstaan. Er is een leuke mix aan favorieten, wat onbekenden en leuke verrassingen. Voor mijn familieleden lijkt het erop dat de sporten en één-tegen-één bordspellen het meeste aanslaan. Baseball bevat aardig wat diepgang en we schreeuwden het vaak uit. Aan de andere kant waren we heel gericht tijdens het dammen, en zeiden we bijna niks. Er is duidelijke mix van actie, strategie en fijne momenten die het pakket aangenaam maken.

Een spel waar ik werkelijk waar verliefd op ben geworden is Hanafuda, een versie van het spel 'Koi Koi' dat makkelijk te begrijpen valt. Het kaartspel heeft afkijkschema's om alles goed door te krijgen, en welke stappen precies gezet moeten worden. Sterhalma is een andere favoriet. Door je pionnen op een bepaalde manier neer te zetten, kun je grote sprongen nemen naar de andere kant van het speelveld. Elke keer als ik een beweging goed wist neer te zetten, werd ik wederom enthousiast. Sterhalma vraagt om goed over je zetten na te denken, meer dan enig ander. De actie helpt je om scherp te blijven.

2


Buiten Mens Erg Je Niet om vind ik Darts ook niet zo denderend. De beweegbesturing voelt niet zo lekker, terwijl Bowling en Schietbaan dit prima doen. Misschien heeft het met de opzet te maken, die probeert het echte leven te volgen, maar het voelt net niet lekker. Over Bowling gesproken, ik kreeg er spontaan Wii Sports flashbacks van, wat nooit een slecht ding kan zijn. De manier waarop je kan positioneren is zelfs nog beter dan Wii Sports, al is de magie niet echt aanwezig. De Schietbaan is kort en de secties worden elke keer geremixt, waardoor het niet hetzelfde betreft.

Vele manieren om te spelen
Wanneer je met vrienden op één console speelt, forceert 51 Worldwide Games je om met Joy-Con te spelen. Vanuit een bepaald standpunt kan ik begrijpen waarom, gezien makkelijke inputs helpen om de regels te begrijpen. Dat gezegd hebbende, ik heb meerdere Pro Controllers liggen, dus ik ga even in een hoekje zitten snikken. Voor korte rondjes, echter, is het fantastisch om de controllers van het systeem te halen en meteen te spelen. Beter is dat sommige spellen zelfs op het Nintendo Switch-scherm gespeeld kunnen worden. Een aantal games kent namelijk touchscreen-ondersteuning, waarmee het instapniveau nog lager is.

Naast lokale multiplayer en multi-Switch-multiplayer, er is ook de mogelijkheid om online te spelen. Het is mogelijk om zowel met randoms als met vrienden van 44 spellen te genieten. Voor vrienden zijn er lobby's waarin je samenkomt en de leider het volgende spel uitkiest. Met randoms kies je één tot drie spellen, of willekeurig, en wordt er gezocht naar spelers met eenzelfde interesse. De connecties zijn tot nu toe een beetje een warrige boel. De meeste Europese sessies verliepen vlekkeloos, maar internationale multiplayer-rondes hadden iets meer moeilijkheden. Uiteraard is het nog vroeg in het bestaan van 51 Worldwide Games, dus we blijven het op de voet volgen.

3


Wat is er buiten online om precies voor de enkele speler? Eigenlijk best wel wat. Elk spel geeft je doelen om te bepalen, wat zich vertaalt in leuke feitjes en een groeiende medaillecollectie. Het is best een trip om alle AI-tegenstanders te verslaan, gezien ze geen steekjes laten vallen. Vooral de hoge moeilijkheidsgraden vragen absolute precisie van de speler, gezien een misstap vrij dodelijk kan zijn. Het is vrij plezierig om zo uitgedaagd te worden. Daarnaast zijn er ook exclusieve singleplayer-spellen waarmee spelers zich kunnen vermaken. Klondike-solitaire, Schuifpuzzel, Mahjong-solitaire en Spider-solitaire zijn eindeloos herspeelbaar.

Simple and clean
51 Worldwide Games kent een simpele maar doeltreffende look. Spelers kunnen hun spellen selecteren op een wereldbol met game guides, een rij met gedetailleerde informatie of een scherm gevuld met iconen. Ongeacht hoe je speelt, is het makkelijk om in een spel te duiken. Bij elk spel krijg je een interactieve instructievideo van een vermakelijke familie. Je krijgt wat hints en algemene informatie mee om goed van start te gaan. Alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook uitgebreide handleidingen en assist functies. De meeste spellen hebben aangename details net buiten hun speelvelden. Er zit niets dieps in, maar het ziet er allemaal aandoenlijk uit. De muziek is vrij catchy en brengt je in de juiste sferen.Voorlopige conclusie
51 Worldwide Games laat een sterke indruk achter. Ik heb nog een paar twijfels, maar het pakket laat duidelijk zijn potentie zien. De games komen goed tot hun recht, en worden voorzien de broodnodige informatie. 51 Worldwide Games focust zich vooral één-tegen-één wedstrijdjes, wat voor sommigen een minpunt zal zijn. Persoonlijk ben ik meer onder de indruk van hoe mijn familie op de spellen reageerde. De bordspellen en sporten krijgen aardig wat aandacht en brengen heel wat plezier. Iets waar we naar moeten blijven kijken is het online gedeelte, al zijn de eerste indicaties op orde. Met een verfijnde look en veel speelmogelijkheden, laat Nintendo's nieuwste spelenpakket mij voorlopig glimlachen.
Next articleWholesome games kondigt Wholesome Direct aan Previous articleReshiram, Zekrom en Kyurem komen naar Pokemon GO

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

51 Worldwide Games

Platform: Nintendo Switch
Genre: Arcade
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 05 juni 2020

Screenshots