The Pokemon Company behaalt 14,8% meer winst Nieuws | 01 juni 2020 17:45 | Auteur: Mink | Bron: GameBiz

The Pokémon Company heeft het één na beste jaar ooit achter de rug.

Het fiscale jaar van The Pokémon Company eindigde in februari 2020 en de cijfers van dat jaar zijn publiekelijk gemaakt. De totale winst van het fiscale jaar was 15,8 miljard yen (132 miljoen euro), waarmee het het één na beste jaar voor het bedrijf ooit was. Het beste jaar was het fiscale jaar van 2017 (met de release van Pokémon GO) waar bijna 160 miljard yen werd omgezet.

Volgens The Pokémon Company heeft de mobiele game uit 2016 nog altijd een zeer groot aandeel in de winst, evenals de lancering van Pokémon Sword & Shield. Het bedrijf wist vergeleken met vorig jaar een grotere winst van 14,8% te realiseren, wat grotendeels te danken is aan het gigantische commerciële succes van Pokémon Sword & Shield, die ondertussen al ruim 17 miljoen keer zijn verkocht wereldwijd.

PokemonChart
Next articleXenoblade Chronicles: Definitive Edition nummer 1 in Verenigd... Previous articleMorgen informatie over downloadbare content Pokemon Sword &...

Reacties van gebruikers

Avatar
Demin | 02 juni 2020 02:21 | #290800
Nou, dan kan er best een paar miljoen vanaf voor GameFreak zodat zij eindelijk eens kunnen uitbreiden tot een echte AAA-studio. (of a la Intelligent Systems met Fire Emblem een externe studio om hulp vragen) Ze zullen toch een en ander moeten omgooien ivm de corona-crisis & er komt nu een pokémonloos jaar aan omdat ze de geüpdatete versies van de games hebben vervangen door DLC.

Maak er dan gelijk goed gebruik van; zodat ze voor de volgende games eindelijk de capaciteit & middelen hebben om de geschapen verwachtingen waar te maken, GF eindelijk een (goede) PR-afdeling krijgt die ervoor zorgt dat het bedrijf hun fans niet meer voorliegt, het bestaande personeel niet meer zulke enorme crunchtimes hoeft te verduren of alle shit over zich heen krijgen voor de keuzes van Ohmori, Masuda & Ishihara.

Hopelijk zien de Let's go games net als Animal Crossing een boost door de Corona-crisis, want hoewel ik teleurgesteld ben in een aantal recente keuzes van TPC gun ik ze wel het beste.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.