Ontdek The Isle of Armor en Crown Tundra met trailer Pokémon Sword & Shield Media | 02 juni 2020 23:47 | Auteur: Erik | Bron: The Pokémon Company

Slow... bro?

Zin in wat overheerlijk Pokémon-voer? The Pokémon Company has got you covered! In een trailer van drie minuten gaan ze in vogelvlucht door de aankomende DLC van Pokémon Sword en Pokémon Shield heen. Hierbij komt niet alleen The Isle of Armor aan bod, maar ook de Crown Tundra.

The Isle of Armor verschijnt op 17 juni, terwijl The Crown Tundra deze herfst onze kant op komt. Onder de video gaan we in vogelvlucht langs alle stiekeme aankondigingen die de trailer over de aankomende DLC liet zien.Galarian Slowbro
Type: Poison / Psychic
Ability: Quick Draw
Aanval: Shell Side Arm

The Isle of Armor, dat op 17 juni onze kant op kant op komt, laat ons kennismaken met Galarian Slowbro. Dit trage doch giftige beestje is voortgekomen uit een wel heel vreemde beet van Shellder, wat allemaal chemische reacties oplevert. Het resultaat is een Poison / Psychic Pokémon, met de mysterieuze vaardigheid Quick Draw. Wat deze ability inhoudt, is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat het wat te maken heeft met de giftige sappen in zijn lichaam. Oh, en hij komt ook met zijn eigen aanval: Shell Side Arm!

PokemonSwordShield_DLC_GalarianSlowbro

Gigantamax Venusaur
Type: Grass / Poison
Ability: Overgrow
Aanval: G-Max Vine Lash

Venusaur zwelt op tot gigantische proporties! Zijn bloem bedekt het hele lichaam als ie Gigantamax wordt. Zijn grass-aanvallen veranderen tevens in G-Max Vine Lash. Deze doet niet alleen schade, maar blijft voor vier beurten pijn doen aan iedere Pokémon die niet van het Grass-type is. Auw!

Gigantamax Blastoise
Type: Water
Ability: Torrent
Aanval: G-Max Cannonade

Blastoise staat natuurlijk bekend om zijn twee gigantische kanonnen. In zijn Gigantamax-vorm worden dit er voor het gemak 31. Zijn water-aanvallen veranderen in G-Max Cannonade. Deze doet voor vier beurten schade aan alles van je tegenstanders dat geen Water is!

Urshifu [Single Strike]
Type: Fighting / Dark
Ability: Unseen Fist
Aanval: Wicked Blow / G-Max One Blow

Urshifu is een nieuwe legendarische Pokémon voor The Isle of Armor. Zijn Single Strike-stijl is een krachtig, doch duister beestje. Wicked Blow is een Dark-aanval die altijd een critical hit oplevert. Oef! Zijn G-Max aanval is daarnaast zo krachtig dat zelfs een Max Guard breekt! Overigens heeft ie daar niet alleen zijn G-Max-aanval voor nodig: zijn ability Unseen Fist laat hem altijd schade doen met aanvallen die fysieke schade doen. Zelfs als je Protect doet.

Urshifu [Rapid Strike]
Type: Figting / Water
Ability: Unseen Fist
Aanval: Surging Strikes / G-Max Rapid Flow

Urshifu's andere vorm, Rapid Strike, focust zich meer op snelheid en heeft hiervoor het Water-type gekregen. Zijn aanvallen en vaardigheden zijn echter ongeveer hetzelfde. Surging Strikes zorgt altijd voor een critical hit, terwijl G-Max Rapid Flow (en de Unseen Fist) zelfs jouw zorgvuldige Max Guard of Protect-block breekt!


PokemonSwordShield_DLC_Urshifu

En verder?
Daar houdt het niet bij op: de trailer liet nog veel meer nieuws zien! Zo kunnen competitieve Pokémon-spelers hun hart ophalen met verse Tutor Moves, waaronder Burning Jealousy (burn Pokémon die met statboosts) en Grassy Glide (heeft prioriteit in Grassy Terrain). Deze kun je vergaren door middel van Armorite Ore, een substantie die je verkrijgt via Max Raid Battles. Verder kun je Max Soup brouwen, waardoor je Pokémon kunt leren Gigantamaxen, én ontmoet je de Cram-o-matic, die je voorwerpen kunt voeren in ruil voor nieuwe voorwerpen!

Daarnaast onthuld de trailer dat The Crown Tundra vanaf deze herfst een thuisplaats voor een handvol verse legendarische Pokémon. Wat dacht je bijvoorbeeld van Regieleki (Electric) en Regidrago (Dragon), twee nieuwe broers van het Regi-viertal? Of Galarian-varianten van de legendarische vogels uit de Kanto-regio? Elk voorzien van een gloednieuw type én een verse ability! Check de website van Pokémon Sword & Shield voor alle info!

Pokémon Sword & Shield zijn sinds 15 november 2019 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Op dit moment kun je allerlei gratis zakmonsters en voorwerpen krijgen door middel van Mystery Gifts.

PokemonSwordShield_DLC_GalarianZapdos

< >
Next articleOp avontuur in digitale versie Adam's Venture: Origins Previous articleThe Pokémon Company brengt nieuw Trading Card-bordspel uit

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 03 juni 2020 01:58 | #290807
die galarian uno dos tres vogels zijn wel tof gemaakt. Verder alles beetje meh.
Avatar
Mink | 03 juni 2020 14:09 | #290808
collapse
Toch wel hyped, zeker voor een verfrissing van de meta.
Avatar
FalconPawnch | 04 juni 2020 15:15 | #290812
Reactie op post #290808 van Mink
Dat heeft de game zeker wel nodig ja.
Avatar
Mitch | 05 juni 2020 08:59 | #290818
Van Zapdos naar Kipdos.
Avatar
CyberMonkey | 05 juni 2020 15:01 | #290820
Mijn hype voor Pokémon is echt volledig weg merk ik. Denk dat ik pas weer tijd/geld in de serie ga steken als er echt grote stappen worden gemaakt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019