Sakurai zegt niet welke spellen hij speelt om Smash Bros.-speculatie te voorkomen Nieuws | 04 juni 2020 17:15 | Auteur: Erik | Bron: Famitsu

Hij wil geen Miyamoto'tje plegen.

De bedenker van Super Smash Bros, Masahiro Sakurai, speelt een hoop spellen. Welke dit zijn? Dat zegt hij liever niet. Hij is bang dat fans dit dan zien als bevestigingen. Dit onthult de beste man in zijn terugkerende column in Japanse tijdschrift Famitsu.

"Normaal gesproken speel ik een hele hoop videospellen, maar als mensen erachter komen welke dit zijn, hebben ze de neiging om hier wat heel groots van te maken. 'Wacht: heeft Sakurai nou dit en dit personage voor Smash bevestigd?!'", schrijft hij.

Sakurai vervolgt: "Dit soort misverstanden verspreiden zich als een lopend vuurtje, zeker in het buitenland. Ik moet hier ontzettend goed op letten, dus ik schrijf niet wat ik aan het spelen ben op Twitter en moet helaas televisieshows of programma's weigeren die een specifiek spel uitlichten."

Deze maand komt er, als het goed is, een personage van ARMS naar Super Smash Bros. Ultimate. Hierna staan er nog vijf personages in de planning voor de Fighters Pass Vol. 2. Het is nog niet bekend wie dit worden.

MasahiroSakurai_director_SuperSmashBrosUltimate
Next articleVerloren arcadetitel Clockwork Aquario ziet dit jaar het levenslicht... Previous articleEerste Nintendo Switch-beelden The Outer Worlds verschenen

Reacties van gebruikers

Avatar
SMS | 04 juni 2020 18:07 | #290813
collapse
Het zijn over het algemeen grapjes(paars-gele stoelen = Waluigi bevestiging), maar andere mensen nemen dat dan weer te serieus. Omnomnom
Avatar
FalconPawnch | 04 juni 2020 22:41 | #290815
Reactie op post #290813 van SMS
nou ja, het bevestigt wel 'iets' als hij een spel nauwkeurig speelt/bestudeert om zo de moves van een character te analyseren. Dit is wel een manier om een moveset voor een character te bedenken.
Avatar
Rico B. | 04 juni 2020 20:42 | #290814
collapse
Op dit punt moet Sakurai zeker geen Waluigi aankondigen voor pakket 2. Dat geeft alleen maar aan dat zeuren en doodsbedreigingen helpen om je doel te bereiken. Wat dat betreft is de smash community zo toxic als maar kan.

Wat betreft de ARMS character, ik hoop dat het Ninjara word. Maar ik vrees dat het de “eindbaas” Max (?) word.
Avatar
FalconPawnch | 04 juni 2020 22:43 | #290816
Reactie op post #290814 van Rico B.
Het is en blijft een verrassing aangezien Springman al een Assist trophy is. Zou het Ribbon Girl worden? Of misschien toch Twintelle omdat zij ook d'r handen vrij heeft aangezien ze met dr haar bokst? Dit zou voor het vasthouden van items zoals beamsword en homerun bat wel beter ogen.
Avatar
IJsbeer | 06 juni 2020 23:31 | #290827
collapse
Oh geloof me, ik zit in de PapaGeno's discord server, en het kan daar echt een hel zijn.
Mensen willen erg graag Doomguy, Dante, Agumon, Nightmare (Soul Calibur), Master Chief, hell, ze willen zelfs Freddy Fazbear. En nja, ik respecteer hen keuzes, maar soms kan er erg overdreven gedaan worden. Maargoed, ik doe soms ook overdreven, gezien ik daar continu afbeeldingen van Carl ''CJ'' Johnson post, omdat dat mijn meest gevraagde character is.

Ik vind het daarom wel goed dat Sakurai niet weergeeft welke spellen hij speelt, zo krijgt hij minder last van de fanbase.
Avatar
FalconPawnch | 07 juni 2020 13:01 | #290828
Reactie op post #290827 van IJsbeer
collapse
Het is jammer dat het zo gaat, maar dat krijg je helaas automatisch wanneer je populair bent en je mensen gaat hypen. Ze krijgen verwachtingen, wensen. In het verleden is er een voting ballot geweest waar die verschrikkelijke Bayonetta uit kwam. Mensen geloven dus dat als ze maar hard genoeg gillen en schreeuwen, ze hun zin uiteindelijk krijgen. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat Sakurai die mensen vooral niet hun zin wilt geven.

De DLC keuzes zijn voor zover ik weet al lang gekozen, dus mensen die nu nog gaan vragen "oooh plz daddy Sakurai maak aub character X" snappen er geen reet van. Dat zijn ook diezelfde mensen die geen reet snappen van de achtergrond welke een nieuwe character moet hebben. Er zijn bepaalde criteria waar een character aan moet voldoen en hoewel deze niet te allen tijden opgaan voor elke character tot nu toe, is er weldegelijk een bepaalde logica aan te hangen.

Mensen die vragen om bijvoorbeeld Goku of Shrek, die snappen het echt niet. Doomguy acht ik ook onwaarschijnlijk. Ook al is hij nu populair door de gelijktijdige release met ACNH, de DLC keuzes waren toen al lang gemaakt. Ik riep in het verleden ook wel de characters die ik graag wil zien, maar ik heb daar wel van geleerd.

Het zal simpelweg nooit zo zijn hoe ik het wil. Ik hoopte op Dark Samus, maar dan krijg je dr en dan is het een 1 op 1 kloon van Samus. Niks bijzonders of speciaals aan op haar movement animations na. Ik hoop op Paper Mario, Waluigi of Dixie Kong, maar al zouden deze characters hun debuut maken, dan is het nog maar de vraag hoe ze spelen, of ze voldoen aan je verwachtingen etc. en uit ervaring kan ik zeggen dat die vaak teleurstellen.
Avatar
IJsbeer | 08 juni 2020 20:48 | #290834
Reactie op post #290828 van FalconPawnch
collapse
Oh, ik geef je ook gelijk, ik wou Bayo ook niet. Maar zij samen met Cloud en Joker, en waarschijnlijk Banjo, geven wel aan dat heel veel kan.

Dat de keuzes voor DLC zijn genomen staat al vast ja. Ik hoorde dat het besloten was rond E3 vorig jaar. Ik weet niet wat voor criteria, behalve dat het een videogame character moet zijn, er nog meer zijn, maar mensen maken echt heel veel van die Fan rules. Smash moest alleen maar Nintendo characters hebben, totdat Snake en Sonic in kwamen. 3rd parties moesten wel hun game op Nintendo platforms komen, Cloud kwam. 18+ characters kwamen er niet in, Bayo kwam in. Spin-offs die op andere consoles kwamen komen er niet in, Joker is in. Microsoft zijn rivalen, lukt vast niet, Banjo is in.

Dark Samus had ik ook wel een eigen character in gezien, zeker omdat haar assist trophy hele andere aanvallen had in Smash 4.

Dat het teleursteld van je veel gevraagde character, heb ik vaak gehoord ja, In de PapaGeno's discord server heb ik meerdere horen klagen over Banjo.
Avatar
FalconPawnch | 09 juni 2020 01:49 | #290837
Reactie op post #290834 van IJsbeer
Ja, Banjo is inderdaad een goed voorbeeld. Op zich is ie wel goed balanced, maar ik had me z'n aanvallen ook wat anders voorgesteld.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Smash Bros. Ultimate

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 6
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 07 december 2018

Screenshots