Verloren arcadetitel Clockwork Aquario ziet dit jaar het levenslicht op Nintendo Switch Nieuws | 04 juni 2020 18:25 | Auteur: Erik | Bron: Strictly Limited Games

Een verloren platformer!

Uitgever Strictly Limited Games heeft bevestigd dat het Clockwork Aquario naar de Nintendo Switch brengt dit jaar. De titel komt uit het brein van Wonder Boy-bedenker Ryuichi Nishizawa en is technisch gezien helemaal niet nieuw: het zou oorspronkelijk begin jaren '90 in arcadehallen uitkomen.

Hoewel er geen details bekend zijn gemaakt, was het de bedoeling dat Clockwork Aquario een kleurrijke 2D-platformer moest worden. Het origineel ondersteunde naar verluid actie voor drie spelers tegelijkertijd, en á la Super Mario Bros. 2 kon je vijanden oppakken en gooien. Ook had de game een 'invincibility'-knop, waarmee je voor korte tijd onkwetsbaar was.

De titel moet dit jaar in de virtuele winkelschappen van de Nintendo eShop liggen. Er komt ook een gelimiteerde fysieke versie op de markt. Strictly Limited Games belooft in de toekomst meer informatie bekend te maken.

ClockworkAquario_NintendoSwitch_02
Een screenshot van de Nintendo Switch-versie, gedeeld door Strictly Limited Games via Twitter.

28 jaar in de maak
De ontwikkeling van Clockwork Aquario startte in 1992 en moest de laatste arcadetitel worden van spelontwikkelaar Westone Bit Entertainment, bekend van de de Wonder Boy-franchise eind jaren '80. De titel zag toen echter nooit het levenslicht, doordat vecht- en 3D-spellen het arcadelandschap domineerden.

In 2015 kregen de emulatie-experts bij M2 (onder andere bekend van de SEGA Ages-ports en de SEGA 3D Classics Collection voor de Nintendo 3DS) opeens de broncode voor de vergeten arcadetitel in handen. Die handen bleken echter wat voller dan gedacht: pas twee jaar later kwam er min of meer een officieuze bevestiging dat men iets met deze broncode wilde doen. Het was echter niet M2, maar Strictly Limited Games dat dit statement maakte.

Samen met ININ Games en SEGA heeft dit Duitse bedrijf de afgelopen tijd hard gewerkt om deze verloren titel weer tot leven te brengen. En zo kan het zijn dat een titel 28 jaar later tóch nog op de markt gaat verschijnen. Lees in dit artikel van Hardcoregaming 101 meer informatie over het spel en diens oorsprong.

ClockworkAquario_NintendoSwitch_01

Star Fox 2
Clockwork Aquario is niet het eerste grote project dat decennia later pas het levenslicht ziet: Nintendo deed hetzelfde met Star Fox 2. Deze game was praktisch klaar om uit te komen op de Super Nintendo in 1995, maar is op het allerlaatste moment afgeblazen. Pas op 29 september 2017, met de release van de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System, volgde de officiële lancering. Lees in Daan's recensie wat wij van de game vinden!
Next articleVerdedig je planeet in verse gameplaytrailer Cosmic Defenders Previous articleSakurai zegt niet welke spellen hij speelt om Smash Bros.-speculatie...

Reacties van gebruikers

Avatar
SMS | 07 juni 2020 16:20 | #290829
Wow, dit spel schreeuwt echt 90's. Het ziet er wel heel stylish uit voor een arcade game. Jammer dat we altijd alleen maar racing en fighting games hadden.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Clockwork Aquario

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Strictly Limited Games / SEGA
Uitgever: ININ Games
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2020

Screenshots