Dompel jezelf onder in Slavische mythologieën met Black Book voor de Switch Nieuws | 23 juni 2020 12:44 | Auteur: Erik | Bron: Kickstarter

Dankzij een succesvolle crowdfundingscampagne, mogen we in 2021 Blackbook verwelkomen op de Nintendo Switch.

Black Book is een spel dat zich qua thematieken hevig laat inspireren uit de mythes en fabels in Oost-Europese landen. Dit resulteert is een duistere deckbuilding RPG, dat volgens de ontwikkelaars qua gameplay lijkt op spellen als Slay the Spire en SteamWorld Quest.

De titel is ontwikkeld door het Russische Mortheska. Op dit moment is er bijna €150.000 euro opgehaald in de Kickstartercampagne; fors meer dan het doel van €31.000 euro.Tragisch lot
In Black Book speel je als het jonge meisje Vasilisa. Zij is voorbestemd om een heks te worden, maar probeert dit lot te ontwijken door met haar geliefde in het huwelijksbootje te stappen. Helaas ziet dit plan geen vrolijk einde, als haar geliefde sterft onder mysterieuze omstandigheden.

Verscheurd door liefdesverdriet, gaat Vasilisa op zoek naar de Black Book - een demonisch artefact dat volgens de legendes de kracht heeft om elke wens te vervullen.

Deckbuilding
Vervolgens ontvouwt zich een rollenspel dat je laat onderdompelen in Slavische omgevingen en mythen rond het einde van de negentiende eeuw, terwijl je in zeven hoofdstukken de zeven zegels van het Black Book probeert te ontgrendelen. Verschillende vijanden proberen je echter in deze queeste te hinderen. Deze maak je echter koelbloedig een kopje kleiner middels met Vasilisa's magie!

Aanvallen in Black Book werkt door middel van een turn-based kaartsysteem. Door twee of meer kaarten te combineren, spreek je een spreuk uit. Elke magische aanval heeft zijn eigen effect, en tijdens je avontuur verwerf je steeds meer kaarten - voor steeds krachtigere combinaties.

Wil je alvast een voorproefje van het spel? Het eerste hoofdstuk is gratis op Steam te spelen!

Blackbook_NintendoSwitch_01

< >
Next articleHarvest Moon: One World ontvangt haar eerste trailer Previous articleMin-Min en haar alternatieve kostuums in actie bij screens Super...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Black Book

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Mortheska
Uitgever: Mortheska
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2021

Screenshots