Ys keert terug met Ys IX: Monstrum Nox voor Nintendo Switch Nieuws | 23 juni 2020 22:40 | Auteur: Erik | Bron: NIS America

NIS America en Falcom hebben Ys IX: Monstrum Nox onthuld voor de Nintendo Switch. De titel staat op de planning voor 2021.

Het avontuur van Adol "the Red" Christin en zijn trouwe kompaan Dogi gaat verder in deeltje negen van deze langlopende actie-RPG! De twee komen aan in Balduq, waar onze protagonist pardoes in de boeien geslagen worden.

Terwijl hij in de gevangenis zit, wordt hij door een mysterieuze dame getransformeerd tot een 'Monstrum'. Hierdoor krijgt hij allerlei speciale vaardigheden (Gifts, genaamd) en kan hij monsters bezweren. Er zit niets anders op dan samen te werken met andere Monstrums om de snode plannen in Balduq de das om te doen en de mysteries achter deze transformatie te ontluiken.Ys
Ys IX: Monstrum Nox (check hier zijn webpagina) borduurt voort op de eerdere delen in de franchise. Monstrum is de grootste nieuwe additie: er zijn zes helden om te spelen, elk met hun eigen vaardigheden. De een kan bijvoorbeeld over muren rennen, terwijl de ander verborgen objecten kan vinden. Daarnaast kennen ze natuurlijk ook allerlei nieuwe technieken die handig zijn tijdens gevechten!

Monstrum Nox is niet het eerste deel van deze franchise die op de Nintendo Switch verschijnt. In de zomer van 2018 verscheen Ys VIII: Lacrimosa of Dana, een game die Ricardo beloonde met een 9,2!

YsIX_MonstrumNox_NintendoSwitch_art
Next articleDynamax Zeraora meer dan één miljoen keer verslagen; Shiny-variant... Previous articleOntdek het puzzelen in Catherine: Full Body met verse trailer

Reacties van gebruikers

Avatar
Johanjiro | 23 juni 2020 23:39 | #290988
collapse
Jaaah heel nice!! Ys XIII was ook een toffe game. Laat maar komen Very Happy
Avatar
Martijn | 24 juni 2020 18:59 | #291006
Reactie op post #290988 van Johanjiro
collapse
Eigenlijk moet ik "Ys VIII: Lacrimosa of Dana" nog steeds onderhand eens gaan spelen. Nog steeds niet aan toegekomen, mede omdat RPG's bijna altijd veel tijd kosten. Heb m' niet voor niets gekocht, dus wil ik 'm vroeger of later wel een keer gaan doorspelen.

Heb ik nog amper gespeeld met deel 8, blijkt dat deel 9 ook naar de Nintendo Switch komt. Des te beter! Als deel 8 echt zo tof blijkt, dan is "Ys IX: Monstrum Nox" ook zeer welkom op de Nintendo Switch, wat mij betreft! Wie weet, ga ik die dan ook wel halen. Very Happy
Avatar
Johanjiro | 24 juni 2020 22:53 | #291018
Reactie op post #291006 van Martijn
Voor mij was YS VIII een grote verrassing. Ben een groot RPG gamer alleen Ys serie altijd een beetje links laten liggen. Totdat ik echt een rpg wilde spelen op de switch en ik niks anders kon vinden dan deze. Ik moest er even inkomen (geen turn-based) maar heb er ondertussen vele uren ingestopt en van voor naar achter uitgespeeld.
Zeker de moeite waard. En IX komt pas 2021 uit dus je hebt nog even Hahaha
Avatar
Jeroen K. | 24 juni 2020 20:38 | #291012
Eindelijk, beter laat dan nooit Wink

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Ys IX: Monstrum Nox

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Falcom
Uitgever: NIS America
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2021

Screenshots