Ninjala op dit moment niet beschikbaar in Nederland en België Nieuws | 26 juni 2020 18:19 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo eShop

Splatoon look-a-like Ninjala kent op dit moment al een miljoen downloads, maar geen enkele hiervan is namens Nederland of België. Het spel is namelijk niet in onze Nintendo eShop te vinden.

Een reden voor het ontbreken is (nog) niet genoemd. Op de officiële website van Ninjala is geen vermelding te vinden en ontwikkelaar GungHo Entertainment heeft ook pre-release niets naar buiten gebracht over het feit dat de game niet in de Benelux uit zou komen.

Het is ook maar de vraag of dit nog gaat gebeuren. Ninjala is bijvoorbeeld niet te vinden op de website van Nintendo Nederland. Op Nintendo België wel, maar het gaat hier om een verouderde pagina zonder informatie en met de oude verschijningsdatum.

We houden je op de hoogte als er meer informatie beschikbaar is.

Ninjala_NintendoSwitch_MainArt

Kansspel-wet
Wat volgt is speculatie, maar de kans is groot dat Ninjala niet is uitgebracht in Nederland en België vanwege de Kansspelwet.

Via de zogenaamde 'Gumball Machine', zit er namelijk een soort lootbox-element in de game. Hiermee spendeer je Jala (de in-game valuta) of gouden medailles om willekeurige voorwerpen te verkrijgen. Jala verkrijg je onder andere door echt geld uit te geven. De Nederlandse Kansspelautoriteit en vooral de Belgische Kansspelcommissie treden streng op tegen dergelijke functies.

Pokémon Masters is om deze reden niet in de Benelux uitgekomen. Ook Rocket League heeft vanwege deze strenge regelgeving lootboxes helemaal uit de game gehaald.

Toch Ninjala spelen?
Woon je in Nederland of België en wil je toch Ninjala spelen? Dan moet je even een tweede Nintendo Account aanmaken, en deze op een andere regio zetten. In het Verenigd Koninkrijk of Duitsland is de game bijvoorbeeld gewoon beschikbaar, maar ook in de Verenigde Staten werkt ie.

Koppel het Nintendo Account vervolgens aan een nieuw profiel op de Nintendo Switch, en je kunt de game toch spelen!

Bedankt ErikNL en Wesley98 voor het melden van dit nieuws.
Next articleAzure Striker Gunvolt 3 aangekondigd voor Nintendo Switch Previous articlePokémon Sword & Shield: The Isle of Armor

Reacties van gebruikers

Avatar
Captain-Retardo | 27 juni 2020 14:48 | #291041
collapse
Ik speel geen F2P rotzooi zoals Fortnite maar hoe heeft die dit probleem omzeild ?
Avatar
offensive | 28 juni 2020 00:10 | #291042
Reactie op post #291041 van Captain-Retardo
Fortnite heeft geen lootbox-elementen
Avatar
Banaan186 | 15 juli 2020 14:47 | #291194
Overwatch wel en dat kan wel in de Benelux

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Ninjala

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: GungHo
Uitgever: GungHo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 25 juni 2020

Screenshots