Nintendo Switch 800.000 maal verkocht in de VS in april, meer dan PS4 en Xbox One samen Nieuws | 28 juni 2020 12:12 | Auteur: Kitty | Bron: Mediaplaynews

April was een goede maand voor de Nintendo Switch in de Verenigde Staten: het apparaat ging 800.000 keer over de toonbank.

De Nintendo Switch was in de Verenigde Staten de best verkopende hardware, in zowel aantal als in dollars. Dit jaar is de Nintendo Switch tot nu toe het best verkopende stukje hardwareplatform ooit. Volgens Wedbush Securities media analyst Michael Pachter verkocht de console deze maand 808.000 stuks (vertaald):

De status van de Switch als een must-have item voor veel mensen die nu thuis moeten blijven, heeft ervoor gezorgd dat april heel hoge verkoopaantallen had. Die was nog veel hoger geweest als het apparaat niet telkens opnieuw uitverkocht was. De Switch-industrie heeft voor de 17e maand op een rij de leiding als het gaat om apparaatverkoop.


De Playstation 4 verkocht in dezelfde maand 411.000 stuks, en de Xbox One 329.000. Ook deze aantallen zijn hoger dan wat Pachter verwacht had. Dat zowel Playstation als Xbox in de nabije toekomst nieuwe hardware gaan uitbrengen, zal wel een flink stuk meetellen in het feit dat minder mensen de huidige consoles kopen. Bovendien bestaan de PlayStation 4 en de Xbox One al veel langer dan de Nintendo Switch. Desalniettemin was het een goede maand voor de console.
Next articleStory of Seasons: Friends of Mineral Town Previous articleZomerse screenshots van aankomende Animal Crossing: New Horizons...

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 28 juni 2020 20:29 | #291048
Geweldig, nu nog games... als je Animal Crossing niet leuk vindt, dan is het een karig jaar.
Gek genoeg wel erg blij met Ringfit, maar dit is geen topjaar voor mij.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.