Paper Mario: The Origami King kent een volledige open wereld Nieuws | 30 juni 2020 22:25 | Auteur: Erik | Bron: Game Informer

Eerdere informatie leek het al door te schemeren, maar nu is het bevestigd: Paper Mario: The Origami King is een volledige aaneengesloten wereld.

Dit houdt in dat het spel afstapt van de level- en hoofdstukstructuur van de afgelopen drie delen. Je kunt naadloos van regio naar regio avonturieren en Intelligent Systems belooft een grote wereld om te ontdekken. "Er is altijd wel iets te zien dat de aandacht van de speler trekt", legt direcor Masahiko Magaya uit.

De wereld van Paper Mario: The Origami King ontdek je niet alleen te voet. Ook bestuur je een boot, rijd je in een schipauto en betreed je een gigantisch vliegend fregat (veel scheepvaart in The Origami King). Leuk detail: in dat vliegende fregat ben je verantwoordelijk voor de verdediging en vuur je raketten op inkomende papieren vliegtuigjes.

PaperMario_TheOrigamiKing_NintendoSwitch_25

Inspiratie achter cirkelgevechten
De nieuwe opzet voor het gevechtssysteem komt van een idee van een ontwikkelaar bij Intelligent Systems, Naohiko Aoyama. Hij vroeg om een manier van vechten waarin vijanden Mario van alle kanten konden aanvallen. Nintendo-producer Kensuke Tanabe kreeg door een Rubik's Cube het uiteindelijke idee voor de cirkelopzet, waarin je vijanden verticaal of horizontaal rangschikt. Leuk detail: je krijgt voor gevechten in de zogenaamde 'planning phase'een paar beurten om je vijanden te groeperen.

Meeste compagnons zijn tijdelijk
Deze informatie komt uit de preview van Game Informer. Deze onthult ook dat Olivia, de zus van de grote slechterik, door het hele avontuur je compagnon is. Andere personages treden enkel op als tijdelijke reisgenoten, en dienen vooral ter voortgang van het verhaal. Je kunt dus niet zelf kiezen wie je bijstaat in je reis. Tot slot is het als volwaardig openwereldspel natuurlijk ook mogelijk om te vissen.

Paper Mario: The Origami King ligt vanaf 17 juli 2020 in de winkelschappen voor de Nintendo Switch. Lees hier meer over het verhaal en andere sappige details.

PaperMario_TheOrigamiKing_NintendoSwitch_05
Next articleNintendo Direct wordt in de toekomst misschien vervangen Previous articleThe Coma 2: Vicious Sisters

Reacties van gebruikers

Avatar
Yosher | 30 juni 2020 23:32 | #291056
En toch ga ik deze game niet halen omdat het de charme heeft van het achtereind van een varken vergeleken met de eerste delen.
Avatar
FalconPawnch | 01 juli 2020 01:33 | #291057
collapse
Het probleem ligt tot nu toe alleen bij dat 'planning phase' gedoe. Dit is gewoon raar. Alsof je vijanden luisteren naar hoe jij wilt dat ze gaan staan. Dat dit op een bepaald punt een keer in de game zit, kan leuk zijn, maar niet standaard bij elke battle voorafgaand. Lijkt me dat dit de snelheid er ook uithaalt.
Avatar
Markiewong | 01 juli 2020 18:06 | #291072
Reactie op post #291057 van FalconPawnch
collapse
Alsof een vijand wel gaat wachten met aanvallen tot jij netjes hem eerst hebt aangevallen.. met die logica kun je net zo goed helemaal stoppen.
Avatar
FalconPawnch | 01 juli 2020 23:23 | #291081
Reactie op post #291072 van Markiewong
hahaha, ja oke, op die manier wel, maar dat is turn-based natuurlijk; om de beurt aanvallen. Dit draaischijf ding is gewoon raar. Random gimmick wat dus aan elke battle vooraf gaat komen. Nee dank je.
Avatar
Swift | 01 juli 2020 10:30 | #291064
Ik denk er niet teveel over na (dat is sowieso niet mijn sterkste kant ;-) ) en zie het gewoon als een combinatie van RPG en puzzelspel.

Uiteraard wacht ik even de reviews af, maar ik denk dat ik hem toch wel ga aanschaffen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Paper Mario: The Origami King

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 17 juli 2020

Screenshots