Nintendo Direct wordt in de toekomst misschien vervangen Nieuws | 30 juni 2020 22:54 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo (vertaling door Sephazon)

De Nintendo Direct is misschien niet voor altijd. Nintendo-president Shuntaro Furukawa onthult dat het zomaar kan dat de presentatie in de toekomst vervangen wordt door wat anders, als hier een effectieve manier voor beschikbaar is.

Furukawa benadrukt echter dat de Nintendo Direct op dit moment een sterk medium is om nieuwe content te laten zien en aankondigen te doen. Toch zegt hij dat het zomaar kan voorkomen dat Nintendo op een gegeven moment gaat nadenken over de beste wijze om fans nieuws te brengen.

De president voegt hieraan toe dat het bedrijf, door de annulering van de E3, naar andere manieren kijkt om haar nieuws en aankondigingen aan fans te brengen. Eerder was er al een gerucht dat Nintendo helemaal geen Nintendo Directs meer op de planning had voor de komende tijd. Deze informatie is gebaseerd op een vertaling van Twitter-gebruiker Sephazon.

NintendoDirect_logo


Nintendo Direct
Al sinds 2011 brengt Nintendo op regelmatige wijze een presentatie uit waarin ze nieuwe games en andere content aankondigen. In Europa werd de eerste de eerste op 22 februari 2012 uitgezonden. Het fenomeen is bedacht en populair gemaakt onder leiding van oud Nintendo-president Satoru Iwata, die ze voor het grootste deel zelf presenteerde.

In de loop der jaren zijn er allerlei nieuwe varianten bijgekomen, zoals een Pokémon Direct, Nintendo Direct Mini of Indie World-presentaties. De meest recente volledige Nintendo Direct dateert van 4 september 2019, bijna een jaar geleden.
Next articleFurukawa verontschuldigt zich voor Joy-Con-problemen Nintendo... Previous articlePaper Mario: The Origami King kent een volledige open wereld

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 01 juli 2020 01:35 | #291058
collapse
Ik vind de term nintendo Direct ook stiekem meer bij Mr. Iwata horen, dus iets nieuws als naam mag ook wel. 'Direct' was wel echt een term geworden. ik ben benieuwd of hier een sterk alternatief voor kan komen.
Avatar
IJsbeer | 01 juli 2020 09:54 | #291062
Reactie op post #291058 van FalconPawnch
Ben het volledig met je eens. De directs waren meer van Iwata, maar imo waren de Directs sterker na zijn dood, en dat bedoel ik niet lullig. Vooral in deze Switch-era vond ik het erg plezant om naar Directs te kijken, omdat het wat professioneler in elkaar zat. Maar het is zeker een term geworden, ja. Zelf hoop ik dat ze snel iets anders kunnen verzinnen om game aankondigingen en updates te showen. Want daar draait het allemaal in principe om.
Avatar
deejaydadream | 01 juli 2020 03:14 | #291059
Ik zou het zo Nintendo vinden om hiermee te stoppen en alleen trailers eruit te poepen. De Directs zijn juist zo sterk, en ik snap niet dat ze geen Direct hadden met Paper Mario erin, er kwamen zoveel trailers uit van andere games die 2 a 3 weken, een mini direct van 15 a 20 min was makkelijk mogelijk geweest.

Je krijgt het gevoel dat ze het teveel moeite begint te worden, of ze denken dat ze alleen toppers moeten tonen. Het voordeel van een Direct is dat je die helemaal af kijkt, nu heb ik al bij een naam van een trailer of het plaatje bij de video, dat ik niet kijk. Bij een Direct bekijk je deze wel, omdat je niks wilt missen.
Avatar
Jerone | 01 juli 2020 09:41 | #291060
M.a.w. de lucht is blauw

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.