Evo Online wordt gecanceld in verband met aantijgingen tegen CEO Nieuws | 03 juli 2020 16:53 | Auteur: Kitty

EVO Online is volledig gecanceld nadat voornamelijk de CEO en mede-oprichter in opspraak is gekomen.

De 2020 Evolution Championship Series zou een vechtgame-evenement zijn. Gisteren trokken onder andere Capcom en developer NetherRealm Studios zich al terug uit het evenement, omdat EVO Online CEO en mede-oprichter Joey “Mr. Wizard” Cuella afgelopen tijd in opspraak was gekomen. Ook zijn meerdere leden uit de community beschuldigd van wangedrag, ongepast gedrag en seksueel misbruik. Afgelopen week hebben meerdere Super Smash Bros. esports-deelnemers beschuldigingen geuit. Cueller werd onder andere ervan beschuldigd dat hij tokens uitdeelde aan leden, toentertijd minderjarig, om in hun ondergoed in een zwembad te springen.

Op Reddit is uitgebreid te lezen wie waarvan beschuldigd wordt.

Ondertussen is besloten dat het hele evenement niet doorgaat. Evo heeft een statement geplaatst (vertaald):

In de afgelopen 24 uur hebben we, als reactie op ernstige beschuldigingen die onlangs op Twitter zijn geuit, de eerste van een reeks belangrijke beslissingen genomen met betrekking tot de toekomst van ons bedrijf. Met onmiddellijke ingang zal Joey Cuellar in geen enkele hoedanigheid meer betrokken zijn bij Evo. We werken aan zijn volledige afsplitsing van het bedrijf en hebben hem van alle verantwoordelijkheden ontheven.

In de toekomst zal Tony Cannon optreden als CEO; in deze functie zal hij een leidende rol spelen bij het prioriteren van een grotere verantwoordingsplicht binnen Evo, zowel intern als bij onze evenementen.

Vooruitgang gebeurt niet van de ene op de andere dag, of zonder de moed van degenen die zich uitspreken tegen wangedrag en onrechtvaardigheid. We zijn geschokt en bedroefd door deze gebeurtenissen, maar we luisteren en zijn toegewijd aan het maken van elke verandering die nodig zal zijn in het maken van Evo een beter model voor de sterkere, veiligere cultuur die we allemaal zoeken. Als gevolg hiervan zullen we Evo Online annuleren en zullen we werken aan de terugbetaling van alle spelers die ervoor gekozen hebben om een badge te kopen. We zullen het equivalent van de opbrengst, zoals beloofd, doneren aan Project HOPE.

Next articlePokémon Café Mix Previous articleMaak kennis met Charlotte Cracker in nieuwe DLC trailer One...

Reacties van gebruikers

Avatar
Mitch | 03 juli 2020 17:25 | #291099
Dayumn.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.