Nintendo deelt Café Theme van Paper Mario: The Origami King Media | 05 juli 2020 13:41 | Auteur: Kitty

In de aanloop naar de release van Paper Mario: The Origami King heeft Nintendo de Café Theme uit de soundtrack gedeeld.

Nintendo is verschillende soundtracks aan het delen om alvast in de mood voor de game te komen.Eerder verscheen ook Red Streamer Battle theme Red Streamer Battle themeBen je al fan van de soundtracks?
Next articleGerucht: The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 stemacteurs... Previous articleHoe sterk is Min Min in Smash Bros Ultimate?

Reacties van gebruikers

Avatar
Yosher | 05 juli 2020 13:53 | #291111
collapse
Helaas kan de muziek deze game niet redden.
Avatar
Banjo | 05 juli 2020 20:37 | #291117
Reactie op post #291111 van Yosher
Inderdaad. Heel erg zonde dat ze weer voor zo'n idioot gevechts systeem gaan.
Avatar
Markiewong | 06 juli 2020 10:03 | #291124
Reactie op post #291111 van Yosher
collapse
Lekker positief ingesteld hier
Avatar
Yosher | 06 juli 2020 19:11 | #291134
Reactie op post #291124 van Markiewong
collapse
Tja wat wil je, als Nintendo weigert naar de fans te luisteren en ons rommel blijft voorschotelen? Ik zou echt graag weer positief willen zijn over Paper Mario maar Nintendo maakt het gewoon onmogelijk. Denial
Avatar
Markiewong | 07 juli 2020 13:22 | #291137
Reactie op post #291134 van Yosher
collapse
Het terugkomen van partners (al nog onbekend hoe groot hun rol zal zijn), open world en unieke personages telt niet als luisteren naar fans? Voor zover ik weet weten we nog steeds bar weinig van hoe de progressie verder gaat zijn in deze game. Het is een problematisch ding dat gamers al een game staan af te schrijven voordat het überhaupt af is.

Ik wacht af.
Avatar
Yosher | 07 juli 2020 16:58 | #291140
Reactie op post #291137 van Markiewong
collapse
Unieke personages? Die hele 2 unieke personages die we hebben gezien? Alsjeblieft zeg, de 'unieke' personages in deze game verbleken met wat de eerste twee games hadden.

'Partners' lijken vooralsnog ook niet terug te keren in oude vorm maar sommige personages lijken gewoon zo nu en dan, als het verhaal het toevallig toe laat, een handje te helpen in een gevecht. Daarnaast zijn deze personages tot nu toe ook gewoon volledig generiek te noemen (een Bob-Omb Bobby noemen maakt hem niet ineens uniek).

Open wereld geef ik je, maar ik vraag me af in hoeverre dit echt iets toe voegt in deze game, en volgens mij heeft niemand hierom gevraagd in een Paper Mario game. Het gevecht systeem slaat ook nergens op van wat ik heb gezien overigens. De charme van deze game is, gebaseerd op trailers, ver te zoeken als je het mij vraagt.

Natuurlijk kan je pas echt een oordeel vellen als de game uit is en je het hebt gespeeld, maar het is de taak van trailers om mensen enthousiast te maken en over te halen de game in huis te halen. Daar falen ze bij mij tot nu toe enorm hard mee omdat ze, naar wat ik tot nu toe kan zien, gewoon niet luisteren naar wat de fans willen. Al die papiergrapjes ben ik inmiddels ook meer dan beu, ik wil niet dat ze zich in-game bewust zijn van het papier zijn.

Het is alsof een game met een waterverf look, ineens voluit gaan voor de waterverf en dit in het verhaal implementeren en iedereen ineens overal grapjes hierover gaat maken. Het is gewoon bloed irritant en het is allemaal gewoon niet Paper Mario waardig naar mijn mening.

Kan je zeggen dat ik niet positief ben ingesteld, en dat is misschien ook wel zo, maar ik wordt gewoon echt niet vrolijk van hoe ze deze franchise de grond in hebben gewerkt met de laatste twee delen en hier vrolijk op verder lijken te borduren, want wat weten de gekke fans nou echt van hoe de game eruit moet zien, hè?
Avatar
Markiewong | 07 juli 2020 18:11 | #291141
Reactie op post #291140 van Yosher
collapse
Maar laten we dan ook niet doen alsof een roze goomba met een hoedje, een yoshi met een luier en mohawk en een bomb-omb verkleed als kapitein zo uniek waren. Kijk ik ben het met je eens dat ik het jammer vind dat de personages niet zo uniek zijn als de eerste drie games (overigens heeft deel 3 het grootste aantal aan unieke karakters, maar dat vergeet iedereen altijd). Zolang ze een unieke persoonlijkheid, naam en verhaal krijgen zou ik dat tellen als het belangrijkst.

Partners weten we te weinig van, daarom zei ik ook onbekend hoe groot hun rol is. Maar als ze komen en gaan gedurende het spel is dat precies zoals bij de vorige games.

Het gevechtsysteem weten we niet of er XP, items, energy en/of kaarten/andere objecten zijn. We weten alleen dat je voor de battle een korte tijd krijgt om de meest efficiënte opstelling te maken zodat je combos kan behalen.

Je kan wel continue fan service gaan uitvoeren, maar zou je de zoveelste game willen met puur dezelfde mechanics en enkel wat aanpassingen aan het verhaal en karakters? Diehard fans willen vaak vooral meer van hetzelfde tot dat het helemaal plat uitgemolken is als een EA game. Het feit dat ze bij ze zoveel veranderingen doorvoeren bij elke franchise (Animal Crossing, Zelda en Mario bv) kan ik alleen maar toejuichen en daar lijkt het grotendeels van de fanbase mee eens te zijn. Als je naar Pokémon kijkt dan heerst juist de kritiek dat ze te lang vast zitten aan hetzelfde model en dat helemaal hebben uitgemolken. Het feit dat Nintendo met Color Splash en Origami King zoveel wijzingen heeft doorgevoerd laat zien dat ze juist de feedback meenemen.

Je kan die papiergrapjes en uiterlijk niet leuk vinden, maar dat is uiteindelijk een mening. Ik vind het persoonlijk juist geweldig dat Color Splash zoveel gebruik maakt van zijn bewustheid dat de wereld van papier is, daardoor voelt het niet als de zoveelste RPG met enkel een papieren uiterlijk. Maar gelukkig kunnen smaken verschillen.

Wie weet laat Nintendo ons allemaal wel verassen. Ik wacht de reviews af. Wordt vervolgd. Ik zie je onder de comments bij de review om je gelijk/ongelijk te geven Biertje?
Avatar
Yosher | 07 juli 2020 19:19 | #291142
Reactie op post #291141 van Markiewong
De designs van de personages was juist één van die dingen dat de vorige Paper Mario games zoveel charme gaf. Ze hadden daarnaast natuurlijk ook hun eigen persoonlijkheid en dat is uiteindelijk waar je een personage door leuk gaat vinden maar ik denk niet dat veel mensen zich Koops of Bobbery echt zoveel hadden herinnert als deze de looks hadden van een standaard Koopa of Bob-Omb. Die unieke looks lieten juist zien dat elk personage écht z'n eigen stijl had en niet zomaar een carbon copy van welke willekeurige andere personage uit dat ras dan ook.

En nee, partners kwamen en gingen niet in vorige delen. Er waren altijd wel kleine momenten waar je je partners even verloor maar over het algemeen waren ze bijna altijd bij je (nou ja, bij Mario dan, niet bij Bowser en Peach) vanaf het moment dat ze in je party kwamen. Dat mist hier nu enorm en niks wijst erop dat dit weer is zoals fans het willen. Niet dat het per sé zo moet natuurlijk; als groot fan van Final Fantasy IX weet ik maar al te best dat personages die komen en gaan grote waarde kunnen toevoegen. Maar dat zie ik hier gewoon echt niet gebeuren, daarvoor hebben de vorige twee Paper Mario delen mijn vertrouwen te veel beschaamd. Misschien dat ze me hier ongelijk kunnen geven, graag zelfs, maar de trailers geven tot nu toe niet veel hoop hierop.

Dat gevechten optimaal opstellen is nou juist wat ik niet leuk vind. Het ziet er dom uit, alsof ze maar weer niks beters konden verzinnen. Ik wil gewoon een leuke RPG met turn-based gevechten, zonder dit soort flauwe gimmicks.

Ik zeg overigens ook niet dat het altijd hetzelfde moet zijn. Super Paper Mario? Die was ook behoorlijk anders dan de eerste twee delen en hoewel het niet zo leuk was als diezelfde eerste twee delen, was het was nog steeds een hartstikke tof spel waar ik met plezier op terugblik. Waarom? De ontwikkelaars snapten nog waarom de vorige delen zo leuk waren. Het bracht een leuk verhaal naar het Mario universum. Het bracht leuke, unieke personages met zich mee, qua persoonlijkheid én looks. Het had nog een leuk battle-systeem zonder al te veel onnodige poespas dat de flow veel te veel uit het spel haalde.

Dat mist allemaal nu gewoon enorm in hedendaagse Paper Mario games, en ik mis dat tot nu toe ook nog in alles wat we hebben gezien van Origami King, en gezien de recente flops binnen de serie zie ik dat helaas niet veranderen. Daar kan Bobby de Bob-Omb niks aan veranderen, en ook de goede muziek kan daar niks aan veranderen.

Maar goed, zoals je zegt weet Nintendo ons wel te verassen maar ik heb er een enorm hard hoofd in. Ik verwacht eigenlijk gewoon dat jij het een topgame gaat vinden en ik een flopgame. Maar goed. Als deze game uitkomt start ik misschien The Thousand-Year Door op, lekker aan de slag met een Paper Mario game zoals het hoort terwijl de rest van de wereld met deze gimmicks gaat kloten... Holy
Avatar
Mitch | 05 juli 2020 21:51 | #291120
FF niet zo zuupruimen jongens, gewoon een lekker muziekje dit Damn fine coffee
Avatar
FalconPawnch | 06 juli 2020 11:53 | #291126
Muziek is wel goed als ik dit zo hoor ^^

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Paper Mario: The Origami King

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 17 juli 2020

Screenshots