Nintendo praat over Next-Gen systemen Nieuws | 09 juli 2020 15:46 | Auteur: Sascha | Bron: Nintendo

Tijdens de 80ste jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werd Nintendo gevraagd naar een opvolger van de Nintendo Switch. Shuntaro Furukawa en Ko Shiota reageerden met hun visie.

30

Nintendo maakt geen bindende uitspraken, maar zegt wel een "hernieuwd gevoel van waarde" gekregen te hebben als het gaat om een gameconsole als de Nintendo Switch. Ervaringen van gebruikers met de Nintendo Switch zullen gebruikt worden wanneer nagedacht wordt over toekomstige consoles.

Ko Shiota beschrijft deze ervaringen als de gameplay-mogelijkheden die de Nintendo Switch biedt in de vorm van verschillende manieren van spelen. Hiermee wordt mogelijk ernaar gehint dat het volgende systeem een vergelijkbare vorm zal aannemen.

67

Een van de gestelde vragen was (vertaald):
Kunt u ons over de vooruitzichten vertellen voor uw volgende gameconsole? Game-hardware heeft altijd beeld op een tv of een ander soort scherm weergegeven terwijl je iets doet, en ik denk dat dat de limieten zijn voor dit formaat. Gaat de hardware waar u aan denkt over die grenzen heen?


Shuntaro Furukawa (CEO) (vertaald):
Onze huidige gameconsole, de Nintendo Switch, is het vierde levensjaar ingegaan, maar het momentum van de console neemt toe. Wij denken dat er twee factoren voor verantwoordelijk zijn. Ten eerste is er het bestaan van twee hardwareconfiguraties met verschillende kenmerken, namelijk de Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite. Ten tweede is het feit dat de bronnen voor ontwikkeling van Nintendo zich concentreren op het ontwikkelen van content voor één platform, de Nintendo Switch. Wij willen de levenscyclus van de Nintendo Switch verlengen en deze voordelen maximaliseren.


Ko Shiota (Hoofd Nintendo PTD) (vertaald):
Naast de prestatieaspecten zijn Nintendo's gameconsoles ontwikkeld met de nadruk op het bieden van een comfortabele omgevingen voor consumenten om met leuke software te spelen. Vanuit het perspectief van spelen met beeld dat op een TV wordt weergegeven zijn wij van mening dat de Nintendo Switch de mogelijkheden voor gameplay in verschillende situaties enorm heeft vergroot in het leven van consumenten. Omdat consumenten met de Nintendo Switch op een TV of op het scherm van de console zelf kunnen spelen. Door de Nintendo Switch hebben wij veel ontdekkingen gedaan over waar in het leven van een consumenten een gameconsole kan passen. We zien situaties op social media van families en hun kinderen die om een Nintendo Switch zitten om te spelen. Dit geeft ons een hernieuwd gevoel van waarde met betrekking tot de gameconsole. Wij zullen deze ervaringen gebruiken bij het zorgvuldig overwegen van de vorm die onze toekomstige gameconsoles zullen aannemen.


De volledige Q&A van de vergadering (Engels) is hier te vinden
Next articlePaper Mario: The Origami King heeft geen experience points Previous articleNieuwe trailer voor Paper Mario: The Origami King

Reacties van gebruikers

Avatar
Fl@ppy | 09 juli 2020 17:13 | #291158
collapse
Van mij mag de volgende precies hetzelfde zijn, maar de kracht van minimaal de ps4 hebben. Lijkt me over een jaar of 3 best mogelijk.
Avatar
Sascha | 09 juli 2020 17:30 | #291159
Reactie op post #291158 van Fl@ppy
collapse
Eens. Voor mij is de Nintendo Switch eigenlijk ideaal.
Nintendo kennende wordt de volgende generatie echter weer iets heel aparts/anders.

Van mij mogen ze er heus wel dingen aan toevoegen. Maar het core-concept van de Nintendo Switch mag wat mij betreft wel blijven.
Avatar
Fl@ppy | 09 juli 2020 19:49 | #291166
Reactie op post #291159 van Sascha
Ik speel eigenlijk nooit handheld modus, dus daarvoor hoeft het van mij niet. Maar zie graag backwardscompatibility terug komen.
Avatar
reporterdavid | 09 juli 2020 21:05 | #291170
collapse
Ik denk niet dat ze een Switch-2U willen maken...
Avatar
koekiemonster | 09 juli 2020 21:51 | #291171
Reactie op post #291170 van reporterdavid
Nee, een super Switch
Avatar
Ruban | 09 juli 2020 22:24 | #291172
Ik zou het niet erg vinden om 4 jaar, of zelfs langer met de Switch verder te spelen. Echter verwacht ik wel nog wat meer grote titels zoals Super Mario Odyssey en Breath of the Wild.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.