Nintendo in Limbo - Wat kunnen we verwachten? Special | 17 juli 2020 13:46 | Auteur: Dyon

Sinds de Covid-19-crisis is er voornamelijk radiostilte vanuit The Big N. Op een Nintendo Direct Mini in maart en een shadowdrop van Paper Mario in mei na moeten we helemaal terug naar september 2019 voor een noemenswaardige aankondigingsbulk volop nieuwtjes. Nu vandaag ook de officiële release van Paper Mario: The Origami King is geweest, weten we vanaf nu officieel niet wat er op ons pad ligt. We bevinden ons in een tussenwereld, een limbo, waarbij we weten dát er games gaan komen. Welke, en wanneer, is echter een groot raadsel.

In dit artikel neem ik je mee langs mijn persoonlijke belangrijkste First Party-titels die eraan komen, maar nog geen releasedatum kennen. Daarnaast behandel ik titels die we volgens de geruchten kunnen verwachten en tot slot behandel ik enkele First Party-games die ik persoonlijk op mijn verlanglijstje heb staan, maar naar alle waarschijnlijkheid toch niet gaan komen. Mis je een game, discussieer dan vooral in de reacties.

Aankomende titels
Er is best een grote lijst met aankomende first party-titels voor de Nintendo Switch waar we hopelijk op termijn meer over gaan horen. Allereerst hebben we natuurlijk het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild waar we vorig jaar op de E3 een trailer van zagen. Er gaan verhalen rond dat dit spel misschien dit jaar nog uitkomt, maar met het 35-jarig jubileum van Zelda in het vooruitzicht lijkt 2021 misschien wel een beter jaar.Metroid Prime 4 is ook al jaren in ontwikkeling. Wellicht hadden we er inmiddels zelfs al mee aan de slag gekund op de Nintendo Switch, ware het niet dat de productie van de game medio 2018 volledig opnieuw is begonnen. Het lijkt mij veilig om te denken dat dit spel dan ook pas op zijn vroegst rond de feestdagen van 2021 uitkomt, maar waarschijnlijk zelfs een van de laatste knallers voor de Nintendo Switch gaat worden.

Bayonetta 3 – misschien niet een first party-titel maar zeker second party – is sinds The Game Awards in 2017 bekend bij het grote publiek, maar toen bleef het stil. Te lang stil. Bayonetta is een nichespel en lijkt mij dan ook niet geschikt als grote najaarstitel. Het zou dan ook zomaar twee kanten op kunnen gaan: of de game komt aankomende september of oktober uit, of het voorjaar van 2021 kunnen we aan de slag met onze favoriete heks.New Pokémon Snap is zo’n titel die zich perfect leent als “filler” tussen de mainline Pokémon-games in. Een release in dit najaar lijkt dan ook uitgesloten omdat de DLC van Sword en Shield dan uitkomt. Nee, New Pokémon Snap gaan we waarschijnlijk zien in de periode maart – mei van 2021. Gezien de staat van de game bij het tonen van de trailer lijkt mij dat niet meer dan logisch.

Pikmin 4. Al sinds 2015 zou de game “bijna klaar” zijn volgens Miyamoto. Vervolgens werd de Wii U overboord gegooid en kwam de Nintendo Switch en bleef het doodstil. Ik verwacht dat een of andere vertaler een goeie fout heeft gemaakt en het feit dat geen enkel medium ook maar de vraag naderhand heeft gesteld zou het bijna maar zo kunnen zijn dat dit één grote hoax bleekt te zijn. Zeker een sterk gerucht dat ik in het volgende blok ga behandelen versterkt dit.Geruchten
De afgelopen maanden heb ik via verschillende bronnen – sommigen zelfs onafhankelijk van elkaar – gehoord dat er wat Nintendo Switch-titels eraan zitten te komen op relatief korte termijn, maar nog steeds niet zijn aangekondigd. Een mooi voorbeeld was Paper Mario, wat na een plotselinge aankondiging binnen twee maanden uitkwam.

De eerste titel die we in dit lijstje gaan behandelen is Pikmin 3. Ja, ik heb het goed, Pikmin 3, maar dan de Deluxe-uitvoering van de Wii U-game. Het spel zou volgens de verhalen oorspronkelijk al in mei uitkomen, maar mede door COVID-19 is dit spel op de plank komen te liggen zodat Nintendo nog iets achter de hand zou hebben mochten de ontwikkelingen nog meer komen stil te liggen. Dit spel zal tevens een gloednieuwe singleplayer-ervaring kennen. Mijn verwachting is dan ook dat dit spel nog deze maand of begin augustus wordt aangekondigd en een release krijgt in september of oktober.Super Mario 3D World Deluxe en de 3D Mario-collectie schijnen dé najaarstitels van Nintendo te moeten worden tijdens het 35-jarig jubileum van onze besnorde loodgieter. Meerdere betrouwbare bronnen zoals Venturebeat hebben hier melding van gemaakt en het is dan alleen nog afvragen wanneer ze uitkomen. Eentje staat vast voor de feestdagen, de ander zou zomaar het januari-gat kunnen gaan opvullen.

Metroid Prime: HD Trilogy schijnt al heel lang op de planken te liggen en moet een soort van zoethoudertje worden in aanloop naar het vierde deel in de Prime-saga. Dat deze dan niet is aangekondigd nadat de productie opnieuw begon is mij een raadsel, maar wat in het vat zit verzuurd niet. Mocht het inderdaad kloppen dat Prime 4 in het najaar van 2022 uitkomt, dan lijkt dit mij een titel die op zijn vroegst uitkomt in september 2021.Mijn persoonlijke verlanglijst
Daarnaast zijn er nog talloze first party-titels waarvan ik persoonlijk hoop dat ze uit gaan komen voor de Nintendo Switch. Laat vooral weten welke games jullie willen zien!

Allereerst ben ik een groot fan van zowel voetbal als Mario en Super Mario Strikers is één van die titels die ik graag terug zie komen op de Nintendo Switch. De Wii-versie was zijn tijd ver vooruit met een fatsoenlijke online-modus inclusief leaderboard, en daarnaast zat de gameplay gewoon uitstekend in elkaar. Next Level Games is sinds Luigi’s Mansion 3 zonder titel, dus dit lijkt mij een mooi nieuw project!Mario & Luigi Switch is de tweede titel die ik graag naar de Nintendo Switch zie komen. Hoewel Alphadream sinds oktober 2019 failliet is, liggen de rechten bij Nintendo. Een nieuwe ontwikkelaar met een frisse visie kan de RPG-serie alleen maar goed doen. Daarnaast heeft Nintendo bewust een keuze gemaakt om Paper Mario niet terug te laten keren naar het oude RPG-genre. Een nieuwe Mario & Luigi RPG-game lijkt er dus wel te gaan komen.

The Legend of Zelda: Oracle of Seasons/Ages. Na het geweldige succes van Link’s Awakening lijkt het mij tijd voor een hervertelling van die twee andere Gameboy Color-titels van Zelda. De basis van de (unreal) engine ligt er en kan hergebruikt worden voor de andere twee titels. Een mooi zoethoudertje voor wanneer er wordt aangekondigd dat Breath of the Wild 2 wordt uitgesteld. Immers zijn bijna alle 3D-Zelda’s uitgesteld.

Wat vinden jullie van dit lijstje? Laat het weten in de comments!

21
Next articleBloodstained: Curse of the Moon 2 - 8-bit perfectie Previous article3DClouds brengt zeerovers-RPG King of Seas naar Nintendo Switch

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 17 juli 2020 14:29 | #291205
Wat een shittie tijd. Alleen maar ports en aangekondigde games waar we al jaren niks van hebben gehoord.

Nog even en we gaan juichen als 1 van deze oude ports uitkomt voor 59.99
Pfff...
Avatar
Wesleye98 | 17 juli 2020 15:06 | #291206
Ook Detective Pikachu (port of vervolg, weet niet meer precies wat ze gezegd hebben) was ooit aangekondigd voor de Switch en hebben we ook nooit meer iets over gehoord.
Avatar
Ted Ninto | 17 juli 2020 15:19 | #291207
Mario kart 9?
Avatar
Mitch | 17 juli 2020 16:33 | #291208
collapse
Limbo 2 will save us all!
Avatar
koekiemonster | 17 juli 2020 17:25 | #291209
Reactie op post #291208 van Mitch
Nou ja, een nieuwe game kan geen kwaad haha
Avatar
Mink | 17 juli 2020 17:50 | #291211
LEGO Mario-game lijkt me nu ergens ook wel logisch.
Avatar
ThanosReXXX | 17 juli 2020 19:03 | #291212
Ja, persoonlijk ben ik ook reuze benieuwd naar het vierde "deal" in de Prime-saga... Hahaha
Avatar
JvR | 18 juli 2020 07:33 | #291213
Ik vond Link's Awakening een enorme tegenvaller. Als ik die niet had gekocht en gespeeld zou ik meer uitkijken naar een Oracle remake. Al je andere suggesties zou ik meer waarderen.

Lego Mario... zou er niet per se in geinteresseerd zijn denk ik, maar een goede en logische gedachte.
Avatar
Duncan | 18 juli 2020 22:30 | #291222
Vlaaien en André Rieu.
Avatar
Dual_strike | 20 juli 2020 09:21 | #291236
Viewtiful Joe remake voor de switch please Worship

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Bayonetta 3

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action
Ontwikkelaar: Platinum Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend

Metroid Prime 4

Platform: Nintendo Switch
Genre: First Person Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo / Retro Studios
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend

Metroid Prime Trilogy

Platform: Wii
Genre: FPS
Ontwikkelaar: Retro Studio's
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 04 september 2009

New Pokémon Snap

Platform: Nintendo Switch
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Bandai Namco
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 30 april 2021

Pikmin 3

Platform: Wii U
Genre: Strategy
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 26 juli 2013

Pikmin 4

Platform: Nintendo Switch
Genre: Strategy
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend

Super Mario 3D World

Platform: Wii U
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 29 november 2013

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 [voorlopige titel]

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action-Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend