Producer Paper Mario: 'niet langer mogelijk om originele personages te maken' Nieuws | 18 juli 2020 08:46 | Auteur: Mitch | Bron: Video Game Chronicle

Kensuke Tanabe vertelt voorzichtig over waarom de Paper Mario-serie een andere kant op is geslagen dan veel fans graag zien.

Dat fans over sommige aspecten van de moderne Paper Mario-serie niet te spreken zijn, is geen geheim. Tijdens een interview over het nieuwste deel, The Origami King, doet producer Kensuke Tanabe een boekje open over waarom de serie geen nieuwe Mario-personages meer toevoegt aan het universum.

Tanabe: (vertaald)

“Sinds Paper Mario: Sticker Star is het niet langer mogelijk om Mario-personages te wijzigen of om originele personages te maken, gebaseerd op andere personages binnen het Mario-universum. Dat betekent dat als we geen Mario-personages gebruiken voor bazen, we originele personages moeten maken met ontwerpen die helemaal geen betrekking hebben op het Mario-universum, zoals we hebben gedaan met Olly en de bazen gebaseerd op kantoorartikelen.”


Het is volgens Tanabe dus niet langer mogelijk om bestaande Mario-personages te wijzigen of nieuwe te maken. Ook staat de nieuwe bad guy Olly los van het Mario-universum. Het klinkt dus alsof er van bovenaf een soort regels opgelegd zijn waar Tanabe en zijn team zich aan dienen te houden.

PaperMario_TheOrigamiKing_NintendoSwitch_ConceptArt_24

Het hele interview, waarin ook andere aspecten van de serie aan bod komen, is hier te lezen.
Next articleFairy Tail krijgt nieuwe gameplayvideo met commentaar van stemacteurs Previous articleBloodstained: Curse of the Moon 2 - 8-bit perfectie

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 18 juli 2020 09:17 | #291214
collapse
Wat raar. Ik snap wel dat als je aan een spinoff werkt van een bepaalde franchise, je aan bepaalde regels dient te houden, maar is Olly niet onderdeel dan van de Mario Franchise? Dat de bosses een kantooritem thema hebben is op zich leuk. Heeft dan inderdaad geen reet met Mario te maken, maar alles wat verschijnt in Paper Mario is dan toch eigenlijk gewoon "Mario"?
Avatar
Rico B. | 18 juli 2020 10:19 | #291215
Reactie op post #291214 van FalconPawnch
Inderdaad of noem het dan het “Paper Mario Universum” waar Olly, de kantoorartikel-bazen en alle originele personages kunnen worden ingedeeld.

Paper Mario & Co leven allemaal in een boek. Wat we konden zien in Mario & Luigi: Paper Jam. Waar het Mario Universum en het Paper Mario Universum samenkwamen doordat Luigi een boek opende.

Ik zou ook niet weten waar anders King Olly, Princess Olivia etc. in ingedeeld zouden moeten worden. Van mij part is het gewoon deel van het Paper Mario universum.
Avatar
Markiewong | 18 juli 2020 11:51 | #291218
Reactie op post #291214 van FalconPawnch
Het gaat om het modificeren van bestaande karakters. Zoals dat eerder met bomombs, goomba en lakitu werd gedaan. Je moet of volledige nieuwe karakters maken, of de bestaande van Nintendo gebruiken.

Intelligent systems is geen first party van Nintendo. Deze regel wordt opgelegd vanuit Nintendo en hoogstwaarschijnlijk Miyamoto hemzelf.
Avatar
fantasyfreak | 18 juli 2020 11:34 | #291216
Bullshit... je maakt een game dus je kan eigenlijk doen wat je wil. Neem eens wat meer risico en gebruik wat fantasie. Met een goed verhaal kom je een heel eind en dan maakt het echt niet uit op wat voor manier een personage neergezet zal worden. En introduceer gewoon nieuwe characters. Die oude hebben we al 100'en keren gezien...

Maarja hoe erg ik ook hou van Nintendo games; ze blijven sowieso veel te vaak hangen met verhalen/personages uit het verleden. Ze zullen toch zelf ook moeten snappen dat mensen het leuk vinden om eens verrast te worden?!
Avatar
Banjo | 18 juli 2020 11:40 | #291217
Kortom: We hebben geen fantasie/vindingrijkheid meer en dus komen we maar met een bullshit reden om met een van de meest geliefde mario spin-offs door te kunnen gaan.

Wat een onzin. Intelligent Systems is laag gevallen, héél erg laag.
Avatar
Duncan | 18 juli 2020 15:58 | #291219
Boycotten deze troep.
Avatar
CyberMonkey | 18 juli 2020 16:52 | #291221
Alle verschillende rassen (Toad, Goomba, Koopa, etc) kwamen beter uit de verf in de eerste twee Paper Mario games. Zou het echt jammer vinden als we nooit meer personages zoals Goombella en Lady Bow gaan zien.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Paper Mario: The Origami King

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 17 juli 2020

Screenshots