Nintendo spreekt opnieuw over impact coronavirus op ontwikkeling en releases Nieuws | 21 juli 2020 11:22 | Auteur: Kitty | Bron: Annual Report 2020

Nintendo heeft het jaarlijkse rapport over 2020 gepubliceerd. Daarin werd ook gesproken over de impact van het coronavirus.

Nintendo heeft weer kort commentaar gegeven op de invloed van het coronavirus op hun planning van het uitbrengen van nieuwe producten (vertaald):

"Wat betreft productie en verzending kan de levering van producten worden beïnvloed als er problemen blijven bestaan met betrekking tot de aanschaf van de benodigde onderdelen. Wat de verkoop betreft, kunnen de verkoopkanalen worden beperkt door maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen, met inbegrip van beperkingen op het verkeer buitenshuis en de sluiting van winkels.

Ontwikkelingsplanning kan worden beïnvloed door het verschil in ontwikkelingsomgeving tussen thuiswerken en werken op kantoor, aangezien telewerken bij het hoofdkantoor en zijn partners wordt geïmplementeerd. Als gevolg hiervan is het mogelijk dat we niet in staat zijn om door te gaan met de release van Nintendo-producten en de start van de diensten zoals gepland.

Nintendo zal de bedrijfsvoering voortzetten door de nodige maatregelen te nemen, zodat het een omgeving kan blijven bieden waarin consumenten kunnen genieten van zijn producten en diensten, met de nodige aandacht voor de gezondheid en veiligheid van zijn consumenten en werknemers.


Eerder gaf Nintendo aan dat het ontwikkelen van bepaalde nieuwe producten een beetje achter lag op schema, maar dat de planning van game releases tot nu toe niet in het geding komt. Als de coronapandemie echter lang aanhoudt of erger wordt, dan kan dit wel invloed hebben op de toekomstplannen.
Next articleSplatoon 2 krijgt extra Splatfest Previous articleBekijk uitgebreide tower defense-strategie in gameplaytrailer...

Reacties van gebruikers

Avatar
Banjo | 21 juli 2020 14:32 | #291260
collapse
Ik vraag me echt af waarom het in godsnaam zo lang duurt om een vaccin te maken voor dat rot virus, we zijn immers bijna zes maanden verder nu??

Ik ben absoluut geen viroloog en biologie is nooit mijn sterkste vak geweest dus als iemand 't me wil uitleggen.. Razz
Met enkel Animal Crossing en Paper Mario in 2020... tja..
Avatar
Wesleye98 | 21 juli 2020 15:10 | #291261
Reactie op post #291260 van Banjo
collapse
Het maken van een vaccin is een ingewikkeld en tijdrovend proces. Het moet uiteindelijk veilig zijn en veiligheid bieden voor iedereen. Voornamelijk gezonde mensen dus. Het testen van een mogelijk vaccin duurt normaal gesproken jaren.

Je begint met testen op losse cellen in het laboratorium. Als daar een immuunreactie kan worden opgewekt door het vaccin, kunnen de eerste dierproeven beginnen. Later test je op een kleine groep proefpersonen en dat langzamerhand opgeschaald.

Dit proces neemt jaren in beslag, omdat de werking van een vaccin ook jaren zou moeten duren. Je wil dat de geheugencellen die in staat zijn om de antistoffen maken (die uiteindelijk het virus onschadelijk maken bij een échte infectie) zo lang mogelijk in het lichaam blijven. Dat kun je niet snel beoordelen. Daarnaast moeten er geen (ernstige) bijwerkingen zijn. Die kunnen ook pas op lange termijn optreden, waardoor testresultaten lang op zich laten wachten. Je wil niet dat gezonde mensen ziek worden van een vaccin en je wil ook niet hebben dat een infectie met Covid-19 verergerd wordt na een vaccinatie.

Daarna moet het nog op grote schaal geproduceerd en verscheept worden om uiteindelijk 95% van de bevolking te vaccineren. Bij een kleiner percentage heeft het ook weinig zin, omdat de rest dan niet door groepsimmuniteit ook beschermd is.

Het is echt een wonder als het veelbelovende vaccin, wat Nederland heeft ingekocht, eind dit jaar al de massaproductie in kan. Ik zet zelf dan (als bachelor gezondheidswetenschapper) mijn vraagtekens bij de kwaliteit van het vaccin. Ik kan me daarom ook inbeelden waarom mensen zich eventueel niet vrijwillig zouden willen laten vaccineren. Dat is namelijk ook nog een bijkomend probleem op de lange termijn.

Het beste zou zijn om in te zetten op een medicijn. Daarmee kan het testproces veel sneller, omdat dit alleen voor de zieke mensen benodigd is. En het leuke is, het medicijn bestaat al, men moet alleen erachter komen welk middel het is Smile Dat kan zomaar gevonden worden de volgende dag.
Avatar
Banjo | 21 juli 2020 15:43 | #291264
Reactie op post #291261 van Wesleye98
collapse
Bedankt voor je antwoord, zeker verhelderend!
En tja, tot het vaccin er daadwerkelijk is moeten we het er maar mee doen. Gelukkig heeft Nintendo al talloze toffe games klaar staan om te spelen haha
Avatar
Wesleye98 | 21 juli 2020 16:33 | #291265
Reactie op post #291264 van Banjo
collapse
Jup, gewoon goed opletten zelf. Veel in de buitenlucht zijn en gesloten ruimtes vermijden Smile

Er is inderdaad genoeg te spelen op de Switch voorlopig. Zelf vermaak ik me nog dagelijks met Animal Crossing. Ook Paper Mario nu erbij. En later dit jaar de PS5 met een boel games. Op zich geen drama als Nintendo het wat rustiger aan doet, lijdt mn bankrekening ook minder haha.
Avatar
Fl@ppy | 21 juli 2020 17:20 | #291266
Reactie op post #291265 van Wesleye98
collapse
Daarbij kun je meer dan een keer last van het virus krijgen. De vaccinatie zal dus waarschijnlijk jaarlijks herhaalt moeten worden net als de griepprik. In mijn omgeving staat niemand te wachten op dit medicijn, omdat je op zo'n korte termijn niet de bijwerkingen weet
Avatar
Wesleye98 | 21 juli 2020 17:36 | #291267
Reactie op post #291266 van Fl@ppy
collapse
Dat is nog niet wetenschappelijk bevestigd. Een herbesmetting na kort immuun te zijn geweest lijkt zeer onwaarschijnlijk. Dat wordt nu uiteraard onderzocht.

Regelmatig vaccineren zou ook niet nodig moeten zijn. Het vaccin zou in theorie voor een lange tijd immuniteit moeten bieden. Dat wordt natuurlijk, samen met de eventuele bijwerkingen, grondig getest, zodat het ook verantwoord is om het uiteindelijk daadwerkelijk in te zetten.
Avatar
Fl@ppy | 21 juli 2020 19:53 | #291268
Reactie op post #291267 van Wesleye98
Werd anders vorige week nog gemeld dat herbesmetting wel mogelijk is net als de griep
Avatar
Mitch | 21 juli 2020 15:12 | #291262
Reactie op post #291260 van Banjo
Zes maanden zou absurd snel zijn voor een vaccin. Zelfs een 2 jaar zou zeer snel zijn. Normaal gesproken duurt een vaccin jaren om te ontwikkelen. 10 tot 15 jaar is niet ongebruikelijk geweest in het verleden.

https://www.ad.nl/binnenland/vaccin-ontwikkelen-duurt-normaal-10-tot-15-jaar-wij-zijn-in-januari-begonnen~aedef313/

Nu we een wereldwijde pandemie hebben, zal het gelukkig zo lang niet duren omdat iedereen er nu op focust. Alsnog moet je testen, testen en nog eens testen voordat je zo'n vaccin veilig en op grote schaal kunt uitbrengen.
Avatar
Mitch | 21 juli 2020 15:12 | #291263
Reactie op post #291260 van Banjo
edit: en wat Wesley zegt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.