Twee Nintendo-titels behoren tot de drie bestverkochte games van 2020 in Nederland Nieuws | 24 juli 2020 11:54 | Auteur: Dyon | Bron: GFK

Nintendo games doen het goed in Nederland, en daarbuiten.

Het Duitse onderzoeksbureau GFK heeft een onderzoek gepubliceerd waarin voor een groot aantal Europese landen de 3 bestverkochte videogames in de eerste helft van 2020 staan, zo is er ook onderzoek gedaan naar de verkopen binnen Nederland.

Uit dat onderzoek is gebleken Animal Crossing: New Horizons de bestverkochte titel binnen Nederland is geweest in de eerste helft van 2020. Een knappe prestatie, gezien het feit dat deze titel pas sinds maart in de winkelschappen ligt. Multiplatformtitel FIFA 20 staat op een tweede plek en Nintendo bezet met Mario Kart 8 Deluxe - wederom een console exclusive - de derde plek binnen Nederland. Ook buiten Nederland doet Nintendo het goed, zo staat Animal Crossing in twaalf landen in de top-3.

We vroegen Nintendo Benelux om een toelichting op de verkoopcijfers van Animal Crossing en Mario Kart 8 Deluxe, maar zij gaven aan deze niet te willen delen.

196
Next articleGame-breaking glitch gevonden in Paper Mario: The Origami King... Previous articleBlair Witch

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 24 juli 2020 12:34 | #291278
collapse
Ik snap best dat het leuk is om telkens een Nintendo game in die top?? te zien staan, maar snap wel dat als je steeds maar 1 'grote' N-game released in lange tijd, dat iedereen dan maar die game koopt. Ik heb zoveel mensen gehoord die AC maar kochten omdat er verder toch niet veel boeiends was. Dit was hetzelfde met Pokemon Sw/Sh. Het was de enige game die met de feestdagen gereleased werd. Als er steeds maar 1 nieuwe game is die mensen kunnen kopen, dan is het natuurlijk ook niet raar dat die specifieke game het meest verkocht wordt.
Avatar
Rico B. | 24 juli 2020 18:19 | #291280
Reactie op post #291278 van FalconPawnch
collapse
Ben het opzich wel met je eens. Maar Animal Crossing is van zich zelf al een populaire reeks en Mario Kart 8 Deluxe verkoopt al van release tot nu onwijs goed. Dat het de enige noemenswaardige games zijn en dat het daardoor de verkoop beïnvloed is geen twijfel over mogelijk. Maar ze verdienen het beide wel, vind ik.
Avatar
FalconPawnch | 24 juli 2020 19:35 | #291281
Reactie op post #291280 van Rico B.
Animal Crossing zal vast wel heel goed zijn, het is mijn ding niet. Maar Pokemon is echt onterecht dat het de best verkochte Pokemon games ooit zijn. Mario Kart 8D als Wii U port is ook wel bizar, maar de term Mario Kart is sowieso nog altijd zeer populair, dus dat verkoopt gewoon. En terecht, het is op het online gedeelte na echt de beste Mario Kart ^^

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Animal Crossing: New Horizons

Platform: Nintendo Switch
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 20 maart 2020

Mario Kart 8 Deluxe

Platform: Nintendo Switch
Genre: Kart Racing
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 12
Releasedatum: 28 april 2017