Game-breaking glitch gevonden in Paper Mario: The Origami King Nieuws | 25 juli 2020 14:42 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo Unity

Pas heel goed op als je bij de Shangri-Spa bent: een fout in Paper Mario: The Origami King kan ervoor zorgen dat je niet meer verder kunt komen.

De fout treedt op richting het einde van de game, als je er zo'n twintig tot dertig uur in gestopt hebt en al vier van de wimpels hebt die Prinses Peach haar kasteel vasthouden op een verre berg, hebt vernietigd.

Op het moment van schrijven, is er nog geen enkele manier om dit probleem te verhelpen. Verschillende fans lieten via het Nintendo Support Forum weten dat ze de bug zijn tegen gekomen.

[Pas op: hier komen kleine verhaalspoilers.]

Locatie game-breaking glitch
In Shangri-Spa ontvang je op een gegeven moment de 'Spring of Rainbows - VIP'-kaart. Met deze pas kun je een geheime bron betreden, essentieel om de laatste 'wimpel' te vinden die Prinses Peach haar kasteel vasthoudt.

Maar, wanneer je de grot die hiernaartoe leidt betreedt, pakt een Toad deze VIP-kaart af. Ga je op dat moment uit de grot, dan is het niet meer mogelijk de bron te betreden en kun je geen progressie meer boeken in de game. Struin je gewoon verder richting de bron, dan is er niets aan de hand.

Bij het verlaten van de Spring of Rainbows wordt opslagdata automatisch overschreden. Dit betekent dat als je 'm eenmaal verlaten hebt, je de VIP-kaart niet meer terug kunt krijgen en dus vast zit. Schrijnend, want normaal gesproken moet je Paper Mario: The Origami King handmatig opslaan.

Bekijk onderstaande video van Nintendo Unity om de precieze locatie van de glitch te zien.Paper Mario is sinds 17 juli 2020 beschikbaar voor de Nintendo Switch. Lees de column van Mitch voor een satirisch kijkje achter de schermen van het spel.

Next articleSquare Enix onthult nieuw 3D platform-avontuur Balan Wonderworld... Previous articleTwee Nintendo-titels behoren tot de drie bestverkochte games...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 27 juli 2020 08:45 | #291290
Oh, nou jammer van de spoiler dan maar zeker fijn om te weten.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Paper Mario: The Origami King

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 17 juli 2020

Screenshots