Beyond Good & Evil krijgt Netflix-adaptatie Nieuws | 01 augustus 2020 09:43 | Auteur: Dyon | Bron: The Hollywood Reporter

Jade komt terug naar je televisie, maar dan als crossover tussen een live action- en animatiefilm.

Ubisoft en Netflix gaan samen aan de slag voor een film dat zich afspeelt in het universum van Beyond Good & Evil. Detective Pikachu-regisseur Rob Letterman zou naar alle waarschijnlijkheid de film gaan regisseren, terwijl Jason Altman en Margaret Boykin verantwoordelijk zijn voor de productie van Ubisoft Film & Television.

De ontwikkelingen van de Netflix-adaptatie zitten nog vol in preproductie en ze zijn met name op zoek naar schrijvers. Er is dus weinig tot niets bekend over het verhaal of een mogelijke releasedatum.

Beyond Good & Evil verscheen in 2003 voor onder andere de Nintendo Gamecube en verkreeg al gauw een cultstatus. Een vervolg in de vorm van een prequel is al jaren in ontwikkeling, maar de meest recente trailer dateert uit juni 2017.

Wat komt volgens jullie eerder uit? De Beyond Good & Evil-film, of het nieuwste spel? Laat het weten in de comments.

33
Next articleUitslag N1ntendo-poll juli: welke DLC ga jij je mee vermaken... Previous articleLEGO Lead Designer zou graag aan Star Fox willen werken

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 02 augustus 2020 12:54 | #291334
De eerste "Beyond Good & Evil" vond ik geweldig! Als het op basis van de eerste game is, wil ik die film wel zien. Wel oppassen, want gameverfilmingen staan vaak niet bekend als grote successen. Op zich was het spel al vrij filmisch, maar het ligt er echt aan in welke mate ze trouw blijven aan de oorsprong.

Met "Beyond Good & Evil 2" kunnen ze nog wel een hele tijd vooruit. Ze pakken het heel ambitieus aan, maar eerlijk is eerlijk: ik vind het nog niet echt "Beyond Good & Evil" uitstralen. Dat geforceerde gevloek, de meer duistere en smerige look, een compleet ander soort setting, maken dat ik niet zo enthousiast ben over het spel dan ik ooit van een opvolger had verwacht. Jarenlang gehoopt op een vervolg, maar niet zozeer in deze vorm. Ik had liever dat ze waren doorgegaan met waar ze gebleven waren, zeker na dát open einde bij deel 1. Helaas, het eerste deel was commercieel niet succesvol genoeg, dus proberen ze dat nu op deze manier te bereiken.

We zullen zien of de film er eerder is dan het vervolg. Op zich is "Beyond Good & Evil 2" een prequel, dus als de film op het originele spel is gebaseerd, komt dat verhaal later. Is het een "Beyond Good & Evil 2" film, dan zal het omstreeks de release van de videogame uitkomen. Tenzij deze film over het eerste deel gaat en als herinnering dient, over wat er in die game allemaal gebeurde, is het waarschijnlijk "Beyond Good & Evil 2" gerelateerd.

Op zich goed om te zien dat Ubisoft stappen begint te ondernemen, rondom deze serie. Misschien komt de release dichterbij. Ik ben echter nog niet helemaal om, wat betreft het tweede deel. Misschien komt dat nog, later...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Beyond Good & Evil

Platform: Nintendo GameCube
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 06 juni 2004

Beyond Good and Evil 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Ubisoft Montpellier
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend