Nintendo publiceert financiële resultaten Q1 2020: omzet en winst over de kop Nieuws | 06 augustus 2020 19:24 | Auteur: Nathan | Bron: Nintendo IR

Nintendo heeft vandaag haar financiële resultaten gepubliceerd over het kwartaal, dat op 30 juni eindigde.

Drie maanden geleden, bij de vorige rapportage, zagen we hoe Animal Crossing: New Horizons in elf dagen tijd meer dan elf miljoen keer was verscheept (dat wil zeggen dat Nintendo deze units aan retailers heeft verkocht, maar niet per se dat zij die units ook hebben doorverkocht aan consumenten; digitale games worden meegeteld en die worden direct aan consumenten afgeleverd). Toen al hoorden we dat de game erg wel vaart bij de gevolgen van COVID-19. Doordat mensen veel thuis moesten blijven, hadden zij meer tijd om games te spelen, en daardoor schaften zij ook meer spellen aan. In het rapport van vandaag, dat gaat over de periode van 1 april tot en met 30 juni, het eerste kwartaal van het fiscale jaar, is dit effect nog steeds zeer goed zichtbaar.

SwitchPrintsMoney
Dit artikel in één GIF.

In het afgelopen kwartaal maakte Nintendo een omzet van 358 miljard yen (~€2,86 miljard), een verdubbelding ten opzichte van een jaar geleden. De winstresultaten zijn nog extremer: 106 miljard yen (~€850 miljoen). Dat betekent dat de winst in Q1 2020 liefst vijf keer(!) hoger is dan in Q1 2019, toen er een winst werd geboekt van ongeveer €132 miljoen.

Deze fantastische resultaten zijn het gevolg van de coronacrisis. Nintendo Switch hardwareverkopen stegen naar 5,68 miljoen (ten opzichte van 2,13 miljoen units een jaar eerder). In totaal zijn er wereldwijd nu 61,45 miljoen Nintendo Switch-consoles verkocht, waarvan 8,81 miljoen Nintendo Switch Lite-modellen. Op het gebied van software stak Animal Crossing: New Horizons met kop en schouders boven alles uit. De simulatiegame werd de afgelopen drie maanden 10,63 miljoen keer verkocht. Hierdoor staat de teller nu op ruim 22 miljoen exemplaren. Daardoor is er een zeer reële kans dat de game in september Mario Kart 8 Deluxe voorbijgaat als de bestverkochte Nintendo Switch-game tot nu toe, en dat in slechts zeven maanden tijd.

BuffLegs

Verder doet de pandemie ook de vraag naar Ring Fit Adventure enorm stijgen. De fitness-RPG komt met een fysiek accessoire, de Ring-Con, en kan dus niet digitaal in de Nintendo eShop worden verkocht. Het spel kampte wereldwijd met grote voorraadproblemen en Nintendo geeft nu al aan dat de verkopen in juni en juli vele malen hoger zijn dan in maart, april en mei. In de periode april-juni werden 1,17 miljoen exemplaren verkocht, waardoor de teller sinds de release in oktober 2019 nu op 3,90 miljoen staat. De vraag naar het spel blijft echter hoog, dus hier zullen waarschijnlijk nog wel de nodige miljoenen bij komen.

Ook nieuwe releases Xenoblade Chronicles: Definitive Edition (1,32 miljoen) en 51 Worldwide Games (1,03 miljoen) doen een duit in het zakje. Met name voor Xenoblade Chronicles is dit een sterk resultaat. Ter vergelijking, toen Xenoblade Chronicles 2 uitkwam in december 2017 werden er in de decembermaand 'slechts' 1,06 miljoen exemplaren naar retailers verscheept. Xenoblade Chronicles: Definitive Edition kent dus een betere start, en bovendien buiten het feestdagenseizoen.

Ten slotte maakte Nintendo bekend dat dit het allereerste kwartaal ooit was waarbij het bedrijf meer games digitaal verkocht dan via fysieke media. Ook dit heeft alles te maken met de heersende pandemie, die vooral in Europa en Noord-Amerika impact heeft gehad op het consumentengedrag. Liefst 55 procent van alle verkopen van Nintendo's zelf uitgegeven software en services gebeurde via de Nintendo eShop. Een kwartaal eerder was dit 48 procent. In het gehele vorige fiscale jaar was dit 34 procent.

LetsGetDigital

Hieronder een overzicht van de bestverkochte Nintendo-games van het afgelopen kwartaal:

Animal Crossing: New Horizons - 10,63 miljoen (totaal: 22,40 miljoen)
Mario Kart 8 Deluxe - 1,97 miljoen (26,74 miljoen)
Xenoblade Chronicles: Definitive Edition - 1,32 miljoen (nieuw)
The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 1,19 miljoen (18,60 miljoen)
Ring Fit Adventure - 1,17 miljoen (3,90 miljoen)
Super Smash Bros. Ultimate - 1,15 miljoen (19,99 miljoen)
51 Worldwide Games - 1,03 miljoen (nieuw)
Next articleGameplaytrailer Genshin Impact toont een Breath of the Wild-achtige... Previous articleNintendo publiceert releaselijst aankomende Nintendo Switch-games...

Reacties van gebruikers

Avatar
Duncan | 06 augustus 2020 23:00 | #291378
Geniale thumbnail die met Wario. Hilarious
Avatar
Mitch | 09 augustus 2020 21:31 | #291402
Bijna 20 miljoen Zelda's tho

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Animal Crossing: New Horizons

Platform: Nintendo Switch
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 20 maart 2020

Ring Fit Adventure

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fitness Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 18 oktober 2019