Oddworld: New 'n' Tasty vanaf oktober ook in Nintendo Switch-smaak Media | 11 augustus 2020 21:13 | Auteur: Martijn | Bron: Oddworld Inhabitants

Oddworld: New 'n' Tasty krijgt een heruitgave, deze keer met 'Nintendo Switch Flavor'!

In 1997 verscheen Oddworld: Abe's Oddysee op de Playstation. Het spel werd een populaire cult-hit, die een volledige remake kreeg in vorm van Oddworld: New 'n' Tasty. Deze titel verscheen in 2014, later ook voor de Wii U. De game werd vanaf de grond opnieuw opgebouwd, nu als 2.5D platformer.

Vandaag heeft ontwikkelaar Oddworld Inhabitants aangekondigd dat Oddworld: New 'n' Tasty binnenkort naar de Nintendo Switch komt. Zie de volgende trailer.


Oddworld: New 'n' Tasty vertelt het verhaal van Oddworld: Abe's Oddysee opnieuw. Abe is een Mudokon, maar ook een slaaf. Hij werkt als schoonmaker binnen de muren van RutureFarms, de grootste vleesverwerkende fabriek van Oddworld. Als de winsten dalen en er steeds minder wezens overblijven om te slachten, besluit Abe's gemene baas Molluck the Glukkon, dat de Mudokons het nieuwste vleesproduct gaan worden. Abe ziet deze plannen en besluit te vluchten, maar niet zonder te proberen om de andere 299 Mudokons ook uit de fabriek te redden.

1

Oddworld: New 'n' Tasty verschijnt in oktober op de Nintendo Switch. Voor het spel zijn een fysieke release en een Limited Edition aangekondigd. De Limited Edition omvat naast het spel ook een sleutelhanger, stickers en een speciale lenticulaire verpakking. Op de Wii U kreeg het spel destijds een smakelijke 7,5 in onze review.
Next articleStar Fox-ontwikkelaars over hoe Miyamoto vroeger steeds rookte... Previous articleOceanhorn 2: Knights of the Lost Realm Golden Edition komt naar...

Reacties van gebruikers

Avatar
Sascha | 12 augustus 2020 13:04 | #291412
collapse
Wat een heerlijke prachtgame was dat vroeger Very Happy .
Ik weet nog dat ik de game vroeger op de PS1 soms echt moeilijk vond, maar desalniettemin zeer vermakelijk Very Happy !
Avatar
Martijn | 13 augustus 2020 23:12 | #291426
Reactie op post #291412 van Sascha
De eerste heb ik op de Playstation erg veel gespeeld. Een geweldige game inderdaad! "Oddworld: Abe's Oddysee" en "Abe's Exoddus" heb ik allebei volledig uitgespeeld. Was van plan om "Oddworld: New 'n' Tasty" op de Wii U te halen, maar door steeds uitstellen is dat er eigenlijk nooit meer van gekomen. Wie weet, haal ik m' alsnog voor de Nintendo Switch, op den duur.

Op de Playstation waren die games erg moeilijk ja. Het zag er, zeker voor zijn tijd, indrukwekkend uit! Het was mijn eerste Playstation-spel, samen met het systeem én "The Lost World: Jurassic Park". Toch veel plezier mee gehad, al bleef het een gemis om in die tijd geen Nintendo-systeem te hebben (N64 overgeslagen).

Ondertussen is Oddworld Inhabitants al jaren bezig met "Oddworld: Soulstorm", wat een zeer losse remake is van "Oddworld: Abe's Exoddus". Benieuwd of die opvolger (wat in feite een nieuwe game is, die zich afspeelt in plaats van het originele "Oddworld: Abe's Exoddus" Wink op den duur ook naar de Nintendo Switch komt, mocht deze heruitgave van "Oddworld: New 'n' Tasty" aanslaan. Had tot nu toe steeds de verwachting dat hij toch niet op de Nintendo Switch uitkomt, dus heb ik mij daar niet al teveel in verdiept. Als hij erop verschijnt is de kans echter groot dat ik die ga kopen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Oddworld: New 'n' Tasty

Platform: Nintendo Switch
Genre: Puzzle Platformer
Ontwikkelaar: Oddworld Inhabitants
Uitgever: Microids
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Q4 2020

Screenshots