Geruchtenhoekje #02 | Metroid Prime 4 én Breath of the Wild 2 in 2020? Nieuws | 23 augustus 2020 08:00 | Auteur: Dyon

Een nieuwe week vol met de meest sappige geruchten.

Wederom van harte welkom bij het geruchtenhoekje! In deze rubriek vatten we elke zondag sappige Nintendo-geruchten uit de krochten van het internet samen. Vorige week bleek één van de geruchten zelfs waarheid! Vergeet zoals altijd niet om dit met een flink korreltje zout te nemen, maar speculeer er met de rest van de N1ntendo.nl-community vooral op los in de reacties!

Breath of the Wild 2 en Metroid Prime 4 hebben release in 2020
De Franse distributeur World Trade et Technologies heeft profielpagina's geupload voor een Special Edition van Breath of the Wild 2 en Metroid Prime 4. Het interessante aan deze pagina is dat eerstgenoemde een release zou kennen op 31 december 2020, terwijl Metroid Prime 4 al op 30 oktober uit zou moeten komen. Hoewel oudjaarsdag meestal geen dag van grote game-releases is, én op 30 oktober Pikmin 3 Deluxe uitkomt, was deze distributeur wel de eerste partij die The Witcher 3 voor Nintendo Switch goed voorspelde. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
4


Prince of Persia krijgt remake voor Nintendo Switch en PS4; release in november
Prince of Persia schijnt een remake te krijgen die onder andere voor de Nintendo Switch moet uitkomen. Ook hier is een distributeur de schuldige van de voortijdige bekendmaking; namelijk MAX uit Guatemala. Dit gerucht wordt versterkt door journalist Jason Schreier van Bloomberg. Hij geeft via Twitter aan dat dit de zoveelste keer is dat een titel van Ubisoft voortijdig lekt.
5


Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 krijgt ook een Nintendo Switch-versie
Door een vermeende datamine van de demo van Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 zijn afbeeldingen opgedoken van de Nintendo Switch-controller. Op een Tony Hawk Discord-kanaal zijn deze afbeeldingen als eerste gedeeld. Nu is het echter nog maar de vraag of deze écht zijn, of dat een creatieveling wel heel graag een Nintendo Switch-versie ziet.
< >

The Legend of Zelda: Skyward Sword krijgt Switch-remaster
De Amerikaanse online winkelgigant Amazon.com had aan het begin van deze week een pagina online staan waarbij er een HD remaster van The Legend of Zelda: Skyward Sword zou kunnen worden besteld. Volgens Amazon duurt het overigens nog wel even voordat de remaster uitkomt; de (placeholder)datum rept namelijk over een release op 1 januari 2030. Nog heel eventjes geduld dus.

9


Jeff Grubb: "Komende week een Direct; en sowieso komende maand een reguliere"
Jeff Grubb - die vorige week nog de Indie World juist voorspelde - heeft in zijn eigen podcast nogmaals aangegeven dat informatie erop wijst dat in de week van 24-29 augustus er een Nintendo Direct aankomt. Volgens hem lijkt het er sterk op dat dit een reguliere is, maar houdt nog een slag om de arm. Wel weet hij zeker dat als het komende week geen reguliere Direct is, dat die aankomende maand sowieso nog plaats gaat vinden.Wat vond je van deze geruchten? Discussieer er vooral op los in de comments, maar vergeet niet wat korreltjes zout mee te nemen!
Next articlePokémon Home krijgt anti-cheat maatregels rondom gehackte Pokémon Previous articleGiraffe and Annika - Van eenvoudig tot simpel

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 23 augustus 2020 09:10 | #291483
hmjah, zodra ik 31 dec zie, dan weet ik al dat dit is om er maar een datum aan te hangen.

Ik zou er erg raar van staan te kijken als twee van zulke grote titels beiden in de 2e helft van het jaar uitkomen. Aangezien Nintendo echt volledig uitsmeert met releases zodat er zoveel mogelijk droogte tussen ligt, durf ik wel met zekerheid te zeggen dat ze niet beiden dit jaar nog komen.

Ik verwacht echter wel dat er een grote titel dit jaar uit komt. Sowieso omdat de holidays er ook aan komen en daar altijd een grote N-game bij hoort.
Avatar
Elm | 23 augustus 2020 09:32 | #291484
collapse
Skyward Sword mogen ze nog wel even in de kelder laten de komende 10 jaar.
Avatar
Banjo | 23 augustus 2020 11:25 | #291485
Reactie op post #291484 van Elm
collapse
Zo slecht was de game niet; Ik heb me er meer mee vermaakt dan met Breath of the Wild.. Hoewel de Imprisoned idd wél in de kelder mogen laten liggen.
Avatar
Fl@ppy | 23 augustus 2020 12:42 | #291487
Reactie op post #291485 van Banjo
collapse
Wauw. Deze reactie niet eerder gehoord. Ik heb SS bij launch gekocht en na een paar uur weg gelegd. De vervelende motioncontrols die vaak niet werkten. De blurry, lelijke graphics. Daardoor dus al snel gestopt. 2 jaar later toch maar weer opgepakt omdat ik hem als Zelda fan toch wel wilde uitspelen. Echt met tegenzin het einde behaald. Het backtracken steeds weer.... Ze moeten met een aardig goede remake komen wil ik het nog een kans geven, want als het een remaster is haal ik hem niet eens.
Avatar
Banjo | 23 augustus 2020 17:41 | #291491
Reactie op post #291487 van Fl@ppy
collapse
Begrijpelijk - het backtracken wás ook een beetje irritant.
Maar Skyward Sword heeft wel iets dat Breath of the Wild niet heeft - een memorabele soundtrack en toffe characters (Zelda, Groose, Ghirahim, zelfs Fi)
Avatar
Fl@ppy | 23 augustus 2020 17:54 | #291492
Reactie op post #291491 van Banjo
collapse
Groose is verwijft, ghirahim is erg funzig met z'n vieze tong en fi is echt zwaar irritant. Niet echt wat ik in een Zelda game zoek.
Avatar
Dyon | 23 augustus 2020 18:12 | #291494
Reactie op post #291492 van Fl@ppy
collapse
Skyward Sword heeft imo een van de beste dungeons uit de gehele serie: Ancient Cistern. Terwijl ook de andere dungeons bomvol originaliteit zaten.

Los daarvan vielen de eindbazen dan weer tegen en voelde de game té lineair aan in mijn ogen, maar dat aspect hebben ze dan weer ruimschoots overtroffen met BotW.
Avatar
Banjo | 23 augustus 2020 21:13 | #291497
Reactie op post #291494 van Dyon
collapse
Overtroffen, hoe dan? BotW was saai - constant hetzelfde doen. Bij SS had je tenminste nog een beetje variatie in de dungeons..
Avatar
Dyon | 24 augustus 2020 00:10 | #291498
Reactie op post #291497 van Banjo
Overtroffen ja, of wil je soms zeggen dat BotW lineair is?
Avatar
Theun | 24 augustus 2020 13:45 | #291504
Reactie op post #291492 van Fl@ppy
collapse
Graag even letten op je taalgebruik aub. We hebben veel verschillende soorten bezoekers en er is geen reden om vervelende woorden te gebruiken.
Avatar
Fl@ppy | 24 augustus 2020 17:35 | #291506
Reactie op post #291504 van Theun
collapse
Hoe had ik het dan moeten verwoorden? Vond dat ik het netjes hield. En geef alleen mijn mening, wat in dit land zeker moet kunnen. We hoeven het niet overal over eens te zijn. Ben er niet van gedient dat mijn reacties zonder vermelden worden aangepast en het tegenovergestelde zeggen van wat ik zei.
Avatar
Theun | 24 augustus 2020 22:43 | #291508
Reactie op post #291506 van Fl@ppy
Er meer dan één manier om je ongenoegen ergens over te uiten. Je had best een andere woordkeuze kunnen gebruiken en nog steeds dezelfde boodschap over kunnen brengen.
Avatar
Martijn | 24 augustus 2020 14:52 | #291505
Reactie op post #291485 van Banjo
collapse
Weet nog dat jij niet zo gecharmeerd was van "Breath of the Wild" en dat kan natuurlijk gebeuren. Toch is het echt een spel van ontdekken en verkennen. Blijft een enorme aanrader, maar het is uiteindelijk een wat andere Zelda-game. Eigenlijk juich ik dat toe, want de formule werd wel erg veel van hetzelfde, tussen "Ocarina of Time" en "Skyward Sword".

Ik heb op zich wel plezier gehad met al die games. Ook met "Skyward Sword". Ik vind persoonlijk dat "Breath of the Wild" veel beter in elkaar zit en een sfeervollere en sterkere game is. Het is wat subtieler, maar zeker niet saai. "Breath of the Wild" heeft ondanks alles een geweldige soundtrack. Naast "Wind Waker" is het mijn favoriete Zelda-game.

Van "Skyward Sword" kan ik me nog herinneren dat ik soms doorspeelde tot diep in de nacht, om de volgende dungeon maar te halen. Vooral in de woestijn, met dat activeren van de vroegere technieken. Ik had wel een heel lange aanloop nodig bij "Skyward Sword". Lange introductie en naar mijn gevoel waren sfeer en stijl vooral in het begin enorm wennen. Van de controls had ik overigens niet zoveel last. Hier en daar een misser, maar verder niet teveel met de controls hoeven vechten, op een enkele situatie na.

Er is één ding dat "Skyward Sword" voor mij wat verziekte. Ik heb dat hier al vaker genoemd, maar het slechtste aspect vond ik de Silent Realm gedeeltes. Ik vind dat niet alleen het slechtste stuk van het spel, maar ook het slechtste wat ik ooit in een Zelda-spel ben tegengekomen. Hoop nooit meer zoiets aan te treffen in een videogame. Zo'n grote hekel had ik eraan. Ook werd je teveel aan het handje genomen en was het spel inderdaad erg lineair voor een Zelda-titel. Het was te voelen dat de oude formule ver op was.

Het was tijd voor een verandering. "Skyward Sword" had zeker vernieuwende aspecten, maar er moest veel meer overboord. Na "Breath of the Wild" voelt Link in eerdere games echt aan als een stijve hark. Bij "Breath of the Wild" begon het avontuur meteen, zonder uitleg. Ontdek het zelf maar. Die insteek bevalt veel beter, zeker nu je overal kunt komen. Zelfs in de bergen. "Breath of the Wild" is anders, maar dat is in dit geval juist goed. Komt misschien ook omdat ik geen N64 bezat en daardoor de aantrekkingskracht van "Ocarina of Time" destijds miste. Blij dat veel invloeden uit dat spel werden losgelaten. Er waren weer meer invloeden uit het eerste "The Legend of Zelda", van op de NES. Ik ontken niet dat "Ocarina of Time" een meesterwerk is, maar het is niet mijn favoriete game in de serie. Zo heeft iedereen wel zijn favorieten.

Ik verwacht vooralsnog geen "Metroid Prime 4" of een vervolg op "Breath of the Wild" in 2020. Ze mogen bewijzen dat ik ongelijk heb. Graag zelfs! Ik zie het nog niet zo gebeuren, al heeft Nintendo wel wat najaartitels nodig. Ik hoop dat het vervolg op "Breath of the Wild" voorzet wat het eerste spel deed, maar tegelijk genoeg vernieuwing en variatie brengt. Hoewel ik "Breath of the Wild" geweldig vind, hoef ik niet nóg een game die precies hetzelfde doet. Daar hebben we deel 1 voor.
Avatar
FalconPawnch | 24 augustus 2020 19:48 | #291507
Reactie op post #291505 van Martijn
Ik vond dat Breath of the Wild vooral veel 'lege' momenten had. Natuurlijk ben je dan in de wildernis aan het rondbazuinen en er hoeft ook echt niet achter elke boom of steen een geheim te liggen maar ik mis dan toch echt wel de grotten, de mini dungeons en de echte tempels. De Giant Beasts waren wel aardig. Leuke compacte puzzels, maar ze leken alle vier op elkaar. ook alle shrines kwamen me op een gegeven moment de neus uit. Steeds hetzelfde jasje met een ander puzzeltje. Geen echte grote puzzels meer of slimme dungeons.

De soundtrack van BotW is voornamelijk Ambience met hier en daar een toontje piano. De dorpjes hebben wel toffe muziek gelukkig. De zora's, Rito's en Gorons hebben gelukkig die stilte brekende muziek die je ook hoopte. Maar meer dan dat had de soundtrack ook niet te bieden. De boss battle muziek viel tegen vond ik.

Wat betreft deel twee; ik hoop dat het de majora's mask van deze tijd wordt. Gewoon een nieuwe wereld waar Link en Zelda naartoe reizen of zo. Wie weet wordt het Termina wel weer ^^ Maar als ze de gehele wereld uit deel 1 gebruiken dan hoop ik maar dat hier genoeg content aan toegevoegd wordt om het interessant genoeg te maken. Tempels please! Meer tempels!!
Avatar
deejaydadream | 23 augustus 2020 12:38 | #291486
Ik geloof het gerucht dat we binnen 5 weken dus een volwaardige Nintendo Direct krijgen te zien. Wat allemaal aan games voorbij komt, geloof je het een sneller dan de andere, zeker met de 3rd party titels. De Nintendo games, het kan maar BOTW2 en MP4 zie ik niet dit jaar nog uitkomen, en als wel ben ik bang voor rush werk, dus zie deze liever in 2021 uit komen.

Als ik nog iets van Nintendo verwacht is het Bayonetta 3 die ze uitbrengen en een titel die we nog niet weten. De rest van grote titels verwacht ik dit jaar (en hoop ik) niet meer.
Avatar
Fl@ppy | 23 augustus 2020 12:48 | #291488
Ik geloof eigenlijk niet meer in een grote Direct. Het is al meer dan een jaar geleden dat we een dikke hebben gehad. We krijgen maar steeds geen nieuws van hoe het ervoor staat. En het lijkt erop dat ze dat zo willen houden. Het lijkt alsof ze het allemaal niet zo goed op de rit hebben qua ontwikkeling en ze een game pas gaan aankondigen als deze klaar is.

Ik verwacht dit jaar alleen nog iets wat met Mario te maken heeft.
Avatar
koekiemonster | 23 augustus 2020 14:53 | #291489
Kan niet wachten om te horen dat misschien wel 1 gerucht hiervan waar is. Rest is natuurlijk weer onzin. Maar dat krijg je als je praktisch niks levert, dan slaan de fans op hol.
Avatar
charlie1 | 23 augustus 2020 18:32 | #291495
Ik herinner me dat de originele majora's mask in 1 of 2 jaar jaar was afgewerkt voor de nintendo 64. Maar de tijden waren ook anders, de druk op het team was groot doordat iedereen ( onafhankelijke uitgevers) nintendo als een baksteen heeft laten vallen. Het team rond aonuma zal nu wel zijn tijd nemen zoals retro studio's en ons 2 games bezorgen waarvan we zullen watertanden. Ondertussen vermaak ik me met payday, Bayonetta, link's awakening tot we officieel nieuws krijgen. Een nintendo fan heeft 1 eigenschap dat anderen niet hebben. Geduld, zeer veel geduld.
Avatar
SMS | 23 augustus 2020 19:00 | #291496
Hoop dat Prime 4 nog wel een Switch game word. Toch wel een game waar je console voor koopt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.