Achter de Toonbank Special | 07 juli 2004 23:21 | Auteur: Jay.

De examens zijn gedaan, hier in België toch, en momenteel probeer ik te genieten van 2 maandjes welverdiende vakantie. Hoewel ik liever niet aan school denk, is er iets wat ik jullie wil meedelen. We maakten namelijk een uitstap naar Frankrijk ...

showscreen


Ik heb het niet zo op schoolreizen en schooluitstapjes en die dingen, waarom weet ik niet. Misschien is het de busreis, waarbij ik op het einde steeds misselijk word. Misschien zijn het die stomme activiteiten. Misschien zijn het die onhygiënische wc's. Misschien is het nog iets anders. Tegen het einde van het schooljaar, dat nu een goede week officieel afgelopen is, ondernamen we onze laatste schooluitstap, naar Lille, in Frankrijk. In Frankrijk? Nooo ...! Ik haat Frankrijk, Disney is geweldig en de stadjes vallen ook nog mee, maar de mensen die er wonen, de taal, vreselijk gewoon. Waarom nu in Gods naam naar Frankrijk? Om ons Frans eens in praktijk te oefenen natuurlijk. We zouden er opdrachten krijgen, gaande van een Franse neger te zoeken tot het meebrengen van een poster uit de Franse Playboy. Ook werden we opgedeeld in groepjes van 3 en moesten we tegen een bepaald tijdstip op een bepaalde plaats zien te geraken. No problemo, maar dat was het wel. Daarbij kwam nog eens dat ik in een groepje zat van mensen die op school wel goede cijfers scoorden op Frans, wat ik niet doe, maar die in de praktijk niets durfden vragen, wat ik dan moest doen. Uiteindelijk kom je dan toch op je bestemming en krijg je wat Frans gevloek naar je kop gesmeten omdat je te laat bent, je brabbelt wat terug en klaar is kees (wat een multiculturele samenleving hier @ GQ zeg ...).

Aan het einde mochten we, eindelijk, wat vrij rondlopen en ik besloot snel een wc te zoeken. Een wc vond ik, maar proper niet dus hield ik me maar in tot we weer thuis waren, in België. Ik had nog een uurtje de tijd en wist niet meteen wat doen. Ik zat met een vriend in een reusachtig winkelcentrum en we gingen op zoek naar enkele gameshops. Die vonden we en we besloten om de mensen achter de toonbank te vragen naar posters, we zeiden dat we ze nodig hadden voor school. Bij de ene kreeg je wat, maar bij de andere kreeg je een vage grijns en uiteindelijk een sorry als antwoord. Mijn vriend had een vette poster van Splinter Cell, terwijl ik net een kreeg van een of andere kale voetballer die ik niet ken. Ik vroeg mijn vriend te ruilen, maar die wilde niet.

We splitsten op om nog meer shops te zoeken. Ik vond er nog eentje, een klein, een donker, het leek zelfs verlaten. Er zat een vrouw van om en bij de 40 op een stoel achter de toonbank. Ik twijfelde even of ik wel binnen zou gaan, maar deed het uiteindelijk toch. Ik vroeg haar in mislukt Frans naar posters en ze wees me de weg naar een kamertje achteraan in de winkel, de opslagruimte. Ik mocht gaan kijken en nemen wat ik wilde van posters, zij was niet meer zo goed te been dus ze kon niet meegaan. Ik liep dan door het winkeltje richting dat kamertje. Er stonden veel games in de rekken, maar geen GameCube-titels, enkel oude NES- en SNES-games en dergelijke. Ik vroeg haar naar de de Cube-games en ze antwoordde iets in de aard van "enkel kwaliteit", zo verstond ik het toch. Ik wilde niet verder in detail treden en deed de deur van de opslagruimte open.

showscreen


Posters lagen er en veel, heel veel. Ik rolde er een paar open om te kijken wat er allemaal opstond. Japanners, veel Japanners. Ik had geen idee wie het allemaal waren, maar bovenaan de poster stond telkens wat uitleg. "President of Nintendo", "Marketing Manager of Nintendo", "Vice-President of Nintendo of America", "Employment Manager of Nintendo of Japan", ... en zo bleef het maar doorgaan. Ik zocht een poster van Miyamoto en Iwata, omdat dat zowat de huidige boegbeelden van Nintendo zijn. Ik vond ze, maar ze stonden op enkele kleine posters die achteraan in het kamertje lagen. Bovendien waren de posters nog niet half zo mooi als die andere die er lagen. Ik zocht verder toen plots de deur achter me dichtklapte. Geen licht, er was geen licht! Ik bleef rustig en probeerde de deur te openen, ze zat blijkbaar vast. Ik klopte enkele malen en hoopte dat die vrouw me hoorde, maar niemand kwam. Ik zat vast.

Het leek een lucifer die plots werd aangestoken, er was plots een klein lichtje. Het leek wat op Navi uit Ocarina of Time. Bij nader onderzoek bleek het een feetje te zijn, maar geen feetje zoals in de meeste sprookjes. Het was een vreemd feetje, dat verschillende gevoelens bij je losmaakte. Ik was bang, maar tegelijkertijd kon je verliefd worden op het feetje. Mooie benen, leuk haar, maar een afschuwelijk gezicht. Een zachte stem, maar een verschrikkelijke blik. Hij, of ze ... het vroeg me wat mijn grootste vraag in deze wereld was. Mijn grootste vraag? Ik heb veel vragen. Hoe is het leven onstaan? Waarom kunnen we niet allemaal blijven leven? Is er nog ander leven dan dat van op aarde? Is het achterwerk van J. Lopez echt? Verandert Randy 's nachts echt in een moordende weerwolf? Ik kon zoveel vragen bedenken, maar mocht er maar eentje stellen. Ik vroeg me af waarom Nintendo het zo moeilijk heeft tegenwoordig. Is het de concurrentie? Hebben ze hun magical touch niet meer? Hebben ze onervaren of gewoon slechte mensen die voor hen werken? Ja, dat was mijn vraag. Waarom heeft Nintendo het zo moeilijk tegenwoordig?

showscreen


Het feetje maakte enkele vreemde geluiden met de voetjes en verdween dan weer, zonder een antwoord op mijn vraag. Waarom kreeg ik geen antwoord op mijn vraag? Nou ja, het feetje had niet gezegd dat het een antwoord zou geven, het vroeg me enkel wat mijn grootste vraag was. De deur ging open, net als mijn ogen want blijkbaar had ik geslapen of was ik bewusteloos. Leerkrachten stonden om me heen en vroegen me wat er was gebeurd, waar ik de hele tijd zat. Ik deed mijn verhaal en iedereen moest eens goed lachen, we vertrokken naar de bus om weer terug te keren naar België. We liepen het winkelcentrum uit en jonge jonge, wat ik daar zag zal ik me nog lang herinneren. Reclame voor Pokémon Colosseum, aan elke muur, aan elke bushalte, zo ver het oog kon zien. Ongelooflijk gewoon en ik voelde me goed. Nergens reclame van Sony of Microsoft, enkel en alleen Nintendo. Heerlijk gewoon.

We stapten op en reden terug naar huis. Ik zat na te denken over wat er allemaal was gebeurd, over die vrouw die plots niet bleek te bestaan, over dat winkeltje dat gewoon wc's bleken te zijn. Over dat feetje, over mijn vraag. Ja, die vraag. Waarom doet Nintendo het zo slecht? Of, waarom lijken ze het zo slecht te doen? Telkens Nintendo een bedrag kleeft van 10 000 000 euro op een marketingscampagne wordt dat door ons met vreugde onthaald, maar later zie je welgeteld 1 of 2 keer een reclamespotje op tv. Je zou volgens mij nog hard opkijken van hoeveel elke reclamecampagne van Sony kost, minstens 5 keer zo veel, vaak zelfs nog meer en dan vragen wij ons af waarom we gedurende het hele jaar Sony op tv zien. Nintendo lijkt wel te moeten besparen ofzo. Ze lijken bang om meer uit te geven, ze lijken bang om tegen Sony op te bieden. Waarom? Misschien hebben ze, inderdaad, slechte mensen in dienst en dan denk ik de laatste tijd meer en meer aan de uitspraken van Iwata, President of Nintendo. Hij wil voorlopig geen online gaming omdat dan teveel mensen uit de boot vallen, maar dit gebeurd volgens mij enkel en alleen wanneer je van dat online-gedeelte een noodzakelijk gedeelte in de game maakt, waarbij je online MOET kunnen gaan om de game te kunnen spelen ofzo. Als ie tegen online gamen is kan ie ook tegen LAN-multiplayer zijn want niet iedereen heeft het geld om zoveel controllers te kopen hoor, dicriminatie is het!

showscreen


Ik weet by the way niet waarom Nintendo daar in Frankrijk zo massaal aanwezig was, want dat was zo, en hier in België bijna nergens te bespeuren is. Misschien zie je daar wel dag in dag uit reclamespotjes van Nintendo, maar daarom zie je ze in België nog niet. Boodschap aan Nintendo is dus dat ze moeten vechten, minstens zo hard als dat ze dat al eerder deden en misschien zelfs harder. Ga die strijd met Sony en Microsoft optimaal aan! Boodschap aan de gamers is dat we Nintendo moeten blijven steunen, want ondanks deze column(s) ruleren ze nog steeds. Nintendo heeft een ziel, een levende ziel en er is sfeer. Ze weten ons nog te verbazen en dat op een manier zoals niemand anders dan kan. Nintendo is Nintendo en hopelijk blijven ze dat.

De deuren van de bus gingen open, net als mijn ogen want blijkwaar was ik aan het slapen ofzo. De leerkrachten vroegen me of ik wel oké was en ik zei dat het wel ging. Ik stapte uit en ging naar huis, een weg van enkele honderden meters, maar het is de moeite, want thuis heb ik mijn eigen kamer, en in die kamer staat mijn GameCube.
Next articleGeen E-Reader voor Europa Previous articleMario Controller

Reacties van de crew

Avatar
Johan | 11 juli 2004 15:25 | #191629
Wat is het toch lekker om terug te komen van een lekkere warme en zonnige vakantie. Uit te rusten op een kouwe, natte zomerse dag in Nederland. En zo'n heerlijk goede, ouderwetse GameQube column te lezen!

Dank je Jay.!

Reacties van gebruikers

Avatar
Gebruiker 2647 | 07 juli 2004 23:46 | #42344
vind ik ook. Iedereen moet zeker nintendo bLijven steunen. En daarom ben ik bLij dat er sites zijn zoaLs deze, dat er mensen zijn die hetzeLfde gevoeL hebben bij nintendo games speLen, wan het is iets speciaaLs, die sfeer, de muziek,de nintendo feeLing,...

en euh, heeL mijn famiLie is van Frankrijk.
Om 5 uur op de parking, Jay...
Avatar
Gebruiker 3173 | 08 juli 2004 00:51 | #42349
Vet stukje man! Vooral dat plaatje van dat feetje is lollig Razz Inderdaad maar een eng feetje ^^
Avatar
Jorg | 08 juli 2004 00:58 | #42350
randy de fairy Razz
Avatar
semper | 08 juli 2004 01:25 | #42351
Leuk stukje om te lezen, ookal ging het niet echt duidelijk ergens over. En wel wat belgisch taalgebruik, maar dat vind ik wel leuk hoor Razz Maar over die marketing enzo. In andere (grotere) landen is er wel veel reclame van nintendo, in amerika ook bijvoorbeeld. Maar ik denk dat nintendo geen hoge prioriteit stelt bij kleine landjes als nederland en belgie.
Avatar
Naruto-fan | 08 juli 2004 07:51 | #42353
Leuk stukje om te lezen, laatst was er toch ook zo'n bericht hier op GQ dat Nintendo het goed doet in Duitslande EN FRANKRIJK en dat daar de NGC bovenaan staat in de charts...
Avatar
Gebruiker 3307 | 08 juli 2004 09:04 | #42357
Waar slaat dit nou op...............................
zeker een diepere betekenis. Jullien moeten ophouden met dit soort stukjes gameqube is zonde
Avatar
Jay. | 08 juli 2004 09:11 | #42358
Jij bent zonde als je zulke uitspraken doet, kan misschien diepere betekenis hebben maar het is niet omdat jij die niet ziet dat het nergens op slaat ...

Kan inderdaad dat Nintendo meer doet in Frankrijk enzo, maar dan zouden ze ook zoveel mogen doen in België en Nederland, ze kunnen het maar doen het niet.
Avatar
wouter_vandijk2 | 08 juli 2004 09:47 | #42359
SU N-dragon, het heeft idd een diepere betekenis, Jay kan ook een boring stukje gaan schrijven over de marketing maar hij plakt er een verhaal achter met wat verwijzingen enz wat het leuk maakt Worship
Avatar
Kenshaw | 08 juli 2004 09:55 | #42360
Mooie column, zeker leuker om te lezen dan al dat officiele geleuter
Avatar
Willem B. | 08 juli 2004 09:55 | #42361
Slaapt dat lekker, zo op zo'n pispot?
Avatar
Guybrush | 08 juli 2004 10:13 | #42364
"Ik haat Frankrijk, Disney is geweldig en de stadjes vallen ook nog mee, maar de mensen die er wonen, de taal, vreselijk gewoon."

Ik kan je niet vertellen hoe erg ik die mening deel.

Avatar
Jay. | 08 juli 2004 10:16 | #42367
De mensen vallen nog mee, behalve de zwervers enzo, het is vooral de taal maar dat is mijn persoonlijke afkeer ervan, gelukkig kent iedereen in Disney Land Engels Very Happy
Avatar
Gebruiker 1701 | 08 juli 2004 11:28 | #42382
Nice stuk Jay Smile !
Avatar
Kaiber | 08 juli 2004 11:30 | #42383
Vive la france!!!!!! Worship
Avatar
Gebruiker 1420 | 08 juli 2004 11:56 | #42388
BLEH BLAH BLOH!
Avatar
Gebruiker 2878 | 08 juli 2004 12:06 | #42392
Leuk stukkie =)
Avatar
Gebruiker 2708 | 08 juli 2004 12:13 | #42396
heel goed stukje. TOen je bij dat stukje van de fee kwam d8 ik: onee, et word toch niet zon kinderachtig stukje, maar gelukkig was dat anders. (Y)
Avatar
Maniack | 08 juli 2004 13:13 | #42411
Biertje?
Avatar
Parasite | 08 juli 2004 13:42 | #42418
Wat is nou de moraal van dit verhaal? Dat men Nintendo koste wat kost moet blijven steunen? Oftewel blindelings volgeling blijven -_-'

Ik vind de column btw ook een beetje fanboyerig geschreven. Het lijkt wel alsof deze column aan moet sporen tot liefde voor de NGC ofzo :/
Avatar
Gebruiker 2367 | 08 juli 2004 13:59 | #42422
Leuk en aardig hoor, maar je spreekt jezelf een beetje tegen lijkt het. Eerst durf je kritiek te leveren op Nintendo en achteraf lijkt het net alsof we ze maar blindelings moeten blijven volgen.
Avatar
Gebruiker 3793 | 08 juli 2004 16:13 | #42443
leuke stukjes schrijven ze de laatste tijd op gameqube.nl mag ik ook eens een collumn leveren
Avatar
Jay. | 08 juli 2004 16:16 | #42444
Neej, geen fanboy ... die durft niet toegeven wanneer het minder gaat ofzo en dat laatste was gewoon ff om te zeggen dat we niet meteen een huurmoordenaar op Iwata moeten afsturen ofzo, ook in slechte tijden moeten we ons Nintendootje steunen Wink
Avatar
Randy1 | 08 juli 2004 16:58 | #42452
Zucht @ Parasite & Ronn_Dahl...

Als GameQube.nl Editors Nintendo-lovende stukjes willen schrijven, dan mag dat. Het is sowiezo een column. In columns zouden we Iwata's taartschoteltjes zelf mogen schoonlikken...

Verder vind ik het een goede column, sluit ook tof aan aan m'n Rugdekking :love:.
Avatar
Gebruiker 1891 | 08 juli 2004 17:04 | #42454
Hey Parasite, misschien kunnen we wel samen naar Jay's huis toe rijden en hem voor mongool uitschelden omdat we vinden dat hij er niks van bakt.

!!! Wink

(Sarcasme)
Avatar
Parasite | 08 juli 2004 17:30 | #42459
Last van aambeien oid, Chris?
Avatar
Jay. | 08 juli 2004 18:00 | #42465
Hahaha ... >_<
Keep it down from now on will ya of ik geef een virtuele warning Wink
Avatar
Gebruiker 1891 | 08 juli 2004 22:17 | #42503
Parasite...ik snap niet waarom jij geinteresseerd bent wat er op mijn endeldarm groeit... Geeft meteen weer aan waarom jij je 'Parasite' noemt. En als je echt te stom bent om mijn vorige reply te snappen, check het nieuws over de ontslagen marketing directeur van Ninty dan even Wink
Avatar
Parasite | 09 juli 2004 01:28 | #42526
Ja, ik heb een geheugen... Maar waar ik dus op doelde is dat je nogal geirriteerd leek. Sorry Blush Je maakt er gewoon echt serieus zo'n fucking probleem van. En waar je dus zelf ook al naar refereerde; je geklaag @ dat nieuwtje tov van mijn post. Ik vind die David Gosen een mongool en daar begin je ook al zo over te zeiken. Serieus dude... ik snap niet waar jij je zorgen om maakt.
Avatar
Peter89 | 09 juli 2004 09:52 | #42542
btje overbodige column met geen inhoud Smile
Avatar
Jay. | 09 juli 2004 11:39 | #42557
Column is altijd overbodig ...

EDIT: en feit dat het geen inhoud heeft is vaak goed, mits je het goed weet naar buiten te brengen.
Avatar
Gebruiker 3239 | 09 juli 2004 13:23 | #42573
droog verhaal...
Avatar
Icewolf | 09 juli 2004 13:31 | #42575
tijd om naar een psychiater te gaan misschien. en iets aan je bangheid voor kliene kamers te gaan doen Smile

geinig verhaal maar beetje onzinnig
Avatar
Gebruiker 1891 | 09 juli 2004 15:43 | #42599
@Gijsbert

Ik snap ook niet waarom jij je druk maakt over het feit dat iemand wel of niet hoofdletter L's in zijn posts gebruikt majah. Further more ben ik niet geirriteerd maar hang jij me een beetje de keel uit met die opa-praat van je alsof je alles beter weet, en die lompe zinnen met woorden als 'debiel' en 'retarded'. Go get a life ipv met GC aanhangers discussies houden van 5 pagina's over het feit dat volgens jou de Xbox beter is dan de GC. En ga je nu maar weer als crew gedragen...oh shit crew-opties hebben is niet hetzelfde als gebruiken natuurlijk Wink

p.s.: Noem me niet dude
Avatar
semper | 09 juli 2004 19:01 | #42631
"Last van aambeien oid, Chris?"
lol Very Happy

"Ik snap ook niet waarom jij je druk maakt over het feit dat iemand wel of niet hoofdletter L's in zijn posts gebruikt majah."
Dit snap ik heel goed, en ik wil van de gelegenheid gebruik maken om te vragen om een ban voor petit couer.
Avatar
Joost | 09 juli 2004 20:41 | #42637
@Chris
Niet om iemands partij te kiezen oid, maar het is nogal zwak om je tegen z'n rl naam te gebruiken Weird
Avatar
Gjto | 09 juli 2004 21:02 | #42639
@ Joost
Waarom is dat zwak '-_-
Avatar
Joost | 09 juli 2004 21:27 | #42645
Het is een nogal trieste manier van op de man spelen Weird , omdat je zelf zwak bent kom je maar met dat soort kinderachtige bullshit aan: Mad (.
Avatar
Erich | 09 juli 2004 22:05 | #42651
Gijsbert??? LOL Razz LOL Razz LOL hihihihihihi (gillende keukenmeid)
ONTOPIC:
Ja leuk stukje hoor
Avatar
Jay. | 09 juli 2004 22:59 | #42655
Comments is eigenlijk geen plaats voor discussies zoals die die al ongeveer de helft of meer van deze comments in beslag neemt. Als er dan toch geen serieuze reacties komen @ subject kan ik comments beter afsluiten. Dus gebruik msn of ga samen eens winkelen of houd er gewoon over op.

Serieuze reacties of geen reacties meer.
btw wel zielig moesten andere mensen, die wel goed reageren, het slachtoffer worden van dergelijke reacties die maar blijven duren en duren. Eén keer kan, 2de keer ook maar dan is het niet meer voor fun.

Anywayz, ik zaag te veel, lijk wel een vrouw of Xaria ...
Avatar
Randy1 | 09 juli 2004 23:09 | #42657
Zeikende mensen @ 'wat is het moraal van dit verhaal?'. Damn, wat is het doel van het leven?

Niet alles hoeft een serieus doel of moraal te hebben. Het kan ook bedoeld zijn om te vermaken...
Avatar
Gebruiker 1891 | 10 juli 2004 13:36 | #42688
@Joost
Ik snap niet precies wat ik op de man heb gespeeld. Ik noem alleen z'n naam net als dat mijn naam irl Chris is.

@Semper
Beetje vreemd dat Parasite het wel normaal vind om over iemands type-wijze te zeiken (waar niemand geen ene flikker mee te maken heeft), maar het vreemd vind als hij kritiek krijgt op zijn gedrag Weird

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.