N1 Podcast S2A30: Zoetsappige geruchten Podcast | 25 augustus 2020 06:50 | Auteur: Dreon

Dreon, Mitch en Dyon bespreken de indieworld, een volgende Direct en zoetsappige geruchten!

Tijdens onze laatste podcast bespraken de heren o.a. Pikmin 3 Deluxe en de kwartaalcijfers. Dit keer bespreken de heren verschillende geruchten en de indieworld video.

Je kunt N1 Podcast S02A30 hieronder, op Spotify of Soundcloud beluisteren. Via Soundcloud kun je het bestand eventueel ook downloaden. Alle afleveringen van de N1 podcast zijn ook te beluisteren via Spotify. Gooi je het liever in je RSS feed reader? Dat kan ook. Gebruik de link en krijg de nieuwste updates automatisch binnen. Je kunt ook alle afleveringen beluisteren op iTunes en de Apple Podcasts app. Uiteraard kun je N1 Podcast intypen en ons zo vinden, maar je kunt ook van deze link gebruik maken!

Next articleBloomberg: "Nieuwe Nintendo Switch mét toptitels komt in 2021" Previous articleShin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster krijgt reeks nieuwe...

Reacties van gebruikers

Avatar
Demin | 28 augustus 2020 00:03 | #291561
Ah, leuk om te horen dat ik dus niet de enige ben die de 'isolatie-sfeer' van Metroid Prime juist tergend vond... Ik had op de Wii U de Prime Trilogie gekocht in de Wii eshop, maar ik kwam er gewoonweg niet doorheen. Jammer, want ik had er zoveel goeds over gehoord. Maar ja, smaak blijft iets heel persoonlijks...

Allicht nog een leuk onderwerp voor de volgende podcast: Hoewel de huidige game droogte deels te wijten is aan de Covid-19 pandemie, heeft Nintendo zoals jullie deze keer ook al aangaven altijd wel last gehad van software droogtes. Nu wordt Nintendo ook wel de Disney van de videogames genoemd en werd recent bekend dat Nintendo momenteel het rijkste bedrijf in Japan is. Disney heeft de afgelopen jaren door de aankoop van Pixar Studios, Marvel Studios, Lucasfilm (Star Wars) & 20th Century Fox ervoor gezorgd dat ze vorig jaar de grootste speler werden in de bioscoop markt, iets wat ze nooit voor elkaar hadden gekregen als ze alleen hun eigen Disney tekenfilms waren blijven maken.

Mijn stelling is dan ook: Vinden jullie dat Nintendo een definitief einde aan de software droogtes zou moeten maken door een "Disneytje" te doen & een externe game studio op te kopen? En zo ja, welke bedrijf zou voor de hand liggen/zouden jullie het liefst zien opgaan in het Nintendo imperium? Welke IP's zouden bij zo'n overname juist een goede aanvulling zijn op het bestaande portfolio? En wat zouden de gevolgen zijn voor het gaming landschap? (maken ze zichzelf juist sterker of zwakken ze de concurrentie juist af door grote series 'in te pikken')

Zelf zou ik Level-5, voormalig rivaal Sega (inclusief Atlus) of Platinum games (al willen die gezien hun ontstaansgeschiedenis waarschijnlijk juist niet) als goede kandidaten zien. Dat zijn Japanse bedrijven met stuk voor stuk goede IP's en/of extra studios om Nintendo te ondersteunen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.