Kingdom Hearts: Melody of Memory krijgt releasedatum Nieuws | 27 augustus 2020 14:35 | Auteur: Erik | Bron: Square Enix

13 november is de dag dat je Kingdom Hearts: Melody of Memory kunt spelen op de Nintendo Switch. Dit onthult Square Enix tijdens de Nintendo Direct Mini: Partner Showcase.

De Nintendo Switch-versie van Melody of Memory een exclusieve modus: Free-for-all. Hierin kun je het muzikaal uitvechten met maximaal acht spelers. Wie haalt de hoogste score op een course?

Leuk detail voor de fans: de game bevat zelfs een gloednieuw hoofdstuk uit het verhaal, die (zoals het lijkt) voortborduurt op het verhaal uit Kingdom Hearts 3.

Kingdom Hearts: Melody of Memory is een spiritueel opvolger van de Theatrhythm-serie en laat je meer dan 140 muziekstukken uit de franchise naspelen, waaronder Disney-klassiekers. Check meer info in dit bericht.KingdomHearts_MelodyofMemory_NintendoSwitch_03
Next articleAl het nieuws uit Nintendo Direct Mini: Partner Showcase van... Previous articleGameCube- en Switch-versie Final Fantasy Crystal Chronicles...

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 27 augustus 2020 16:59 | #291550
collapse
Waarom deze wel, maar het schijnbaar fantastische eigenlijke spel niet? Krijgt de Nintendo Switch een spin-off, terwijl je het origineel alleen kunt kennen van Playstation of Xbox. Had maar beter een remake gedaan van de eerste, die op de Playstation 2 uitkwam. Ik weet helemaal niets over Kingdom Hearts om die reden.

De kans dat ik deze titel aanschaf is daardoor onbestaand. Is het ook nog een muziek-game, wat toch al niet mijn genre is. Had liever gehad dat ze de RPG-reeks naar de Nintendo Switch brengen. Daar ben ik op zich nog wel benieuwd naar, al heb ik ook niks met Final Fantasy of turn-based vechten. De echte aantrekkingskracht zit dan toch in het Disney-gedeelte van het spel. Daarvoor wil ik de originele games best eens spelen. Deze muziekgame laat ik lekker liggen.

Als deze spin-off vervolgens een reden is om Sora toe te voegen aan "Super Smash Bros. Ultimate", dan vind ik dat ook geen goede toevoeging. Hopelijk gebeurd dat nog steeds niet, ondanks wat speculaties en wensen hier en daar op internet. Dan zijn er echt nog genoeg betere personages om uit te kiezen, zowel 1st als 3rd party.
Avatar
Yosher | 27 augustus 2020 17:19 | #291551
Reactie op post #291550 van Martijn
Deze game, net als Persona 5 Scramble, doen mij persoonlijk heel erg terugdenken aan de Wii dagen. Toen kreeg Nintendo echt vooral dit soort zij projecten voorgeschoteld terwijl de competitie de echte varianten van die games/series kregen. Bepaalde ontwikkelaars hebben gewoon nog steeds dat oude gevoel dat 3rd party games gewoon niet verkopen op Nintendo platformen, al is het op z'n minst tijdens deze generatie wel bewezen dat 3rd party wel degelijk verkoopt op Nintendo platformen. Misschien, in de meeste gevallen, niet echt zoveel als Nintendo's eigen games, maar toch nog steeds een hoop.

Mij stoort het persoonlijk ook wel, als ik het echte spel niet kan spelen heb ik ook weinig met welke spin-off van die reeks dan ook. Dus waarom ze dan de spin-offs wel op de Switch uitbrengen maar de hoofd delen niet, blijf ik ook maar vreemd vinden. Maar goed. Ik ben persoonlijk wel een fan van een leuke ritmegame af en toe, maar voorlopig heb ik dan aan VOEZ wel genoeg, en anders heb ik ook nog Thumper, en mocht ik aan deze twee uiteindelijk niet genoeg hebben, ga ik waarschijnlijk nog wel voor andere opties voordat ik er ook maar aan denk om deze Kingdom Hearts spin-off aan te schaffen.

Ik denk overigens niet dat je bang hoeft te zijn dat ze Sora in Smash Bros toevoegen. De rechten van Sora liggen gedeeltelijk bij Disney en die hebben volgens mij al nee gezegd. Voor mij hoeft dit personage ook niet aan Smash worden toegevoegd overigens; ik zou er niet op tegen zijn, maar zou voor mij 0,0 hype zijn tenzij hij Final Fantasy muziek met zich mee brengt, iets dat Cloud al niet deed op die twee standaard tracks na, dus dan doet Sora dat al helemaal niet. Nee ik zie ook liever andere personages!
Avatar
Jeroen K. | 29 augustus 2020 12:39 | #291570
Reactie op post #291550 van Martijn
collapse
What. De Kingdom Hearts-serie is bekend genoeg, met of zonder release op de consoles van Nintendo. De meeste gamers hebben meerdere en/of niet elke generatie van hetzelfde merk een console(s). En van het deel gamers dat wel alleen maar Nintendo koopt, hebben er waarschijnlijk maar weinig interesse in Kingdom Hearts.

Beetje kort door de bocht dat deze ritmegame raar zou zijn op de Switch omdat 20 jaar geleden Kingdom Hearts alleen op de Playstation 2 is uitgekomen?
Avatar
Martijn | 30 augustus 2020 13:00 | #291573
Reactie op post #291570 van Jeroen K.
collapse
Hmm.. Wat mij betreft niet. Het is een serie die nooit op Nintendo is geweest. Wil dan liever eerst de eigenlijke games kopen, zeker met zo'n uitgebreid verhaal. Weet niet waar zo'n spin-off aan refereert. Bovendien schijnen die games geweldig te zijn, maar heb je ze nooit op een Nintendo platform kunnen spelen. Waarom dan een spin-off, terwijl ook die games naar de Nintendo Switch hadden kunnen komen? Ieder zijn mening, maar ik geef ook niks om muziekgames.

Het is niet kort door de bocht. Begrijp alleen dat jij die games wél kent. Ik niet en heb via Nintendo geen mogelijkheid dat te veranderen. Daardoor geen interesse in een spin-off. Geldt ook voor bijv. "Persona 5 Scramble", wat ook niet het echte spel is, zoals Yosher hierboven al aangeeft. Laat het publiek eerst kennismaken met de échte game, in plaats van eerst de spin-off.
Avatar
Yosher | 30 augustus 2020 15:44 | #291576
Reactie op post #291573 van Martijn
collapse
Dat de serie nooit op Nintendo is geweest, is dan weer niet helemaal waar. Er zijn er toch een paar:
- KH: Chain of Memories op de GameBoy Advance (later ook op PS2)
- KH: Coded op de Nintendo DS
- KH: 358/2 Days op de Nintendo DS
- KH: Dream Drop Distance op de Nintendo 3DS (later ook op PS4)

Maar eerlijk gezegd, zelfs met deze games op Nintendo platformen voelt het voor mij gewoon niet helemaal goed om deze ritmegame op de Switch uit te brengen, omdat ze altijd die populaire hoofd delen overslaan op de Nintendo Switch, zelfs wanneer er opgepoetste ports komen van eerdere delen, wat ik dan weer ontzettend raar vind. Maar de serie is wel degelijk op Nintendo platformen verschenen, naast deze muziek game. Wink
Avatar
Martijn | 30 augustus 2020 22:16 | #291577
Reactie op post #291576 van Yosher
Ow, oeii... Ik bedoelde eigenlijk ook meer dat de hoofddelen niet op een Nintendo systeem zijn uitgebracht. Wist wel dat er op de handheld een aantal waren verschenen. Overigens zijn dat ook weer niet de hoofddelen, waarvan je zo vaak hoort dat die geweldig zijn. Als ze echt zo goed zijn, mogen ze daarvan best een remake naar de Nintendo Switch brengen.

Maar nee, het is een ritmegame. Een spin-off. Het geweldige slaat het systeem al over sinds deel 1, maar de spin-offs zijn welkom. Toch best zonde. Kies ik in dit geval toch liever voor die remake van deel 1, om de serie ook op een Nintendo systeem te leren kennen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Kingdom Hearts: Melody of Memory

Platform: Nintendo Switch
Genre: Ritme
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 13 november 2020

Screenshots