Nieuwe releases september 2020: komkommertijd in gameland Special | 31 augustus 2020 08:00 | Auteur: Erik

De zomervakantie is voorbij. Dat betekent dat de komkommertijd ook over is. Toch? Maar waar we vorig jaar in september Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, Spyro Reignited Trilogy, Daemon X Machina en zelfs The Legend of Zelda: Link’s Awakening kregen, is het dit jaar verdacht stil. Sterker nog: er staat helemaal niets van Nintendo gepland deze maand. Toch gaat Erik moedig door de al bevestigde releases heen en kijkt of er toch nog wat goud blinkt in september 2020.

Ary and the Secret of Seasons
1 september - Nintendo Switch (€39,99)
Ary and the Secret of Seasons voelt heerlijk onbezonnen aan, met haar Disney-achtige graphics en die kleurrijke wereld. Aan de jonge Ary de taak om de verstoorde seizoenen in haar wereld weer recht te trekken, en aan jou de taak om dit uit te voeren. Verwacht naast een hoop seizoenspuzzels, een hoop actievolle segmenten met vele vijanden en eindbazen. Vorig jaar konden wij Ary and the Secret of Seasons al spelen. Mijn collega Neslihan omschreef het als een “klein, luchthartig avontuur” tijdens haar speelsessie op de Gamescom. Maak je op voor een aangenaam tussendoortje!

ReleasesSeptember_AryandtheSecretofSeasons_NintendoSwitch
Hier zie je het contrast tussen seizoenen mooi in actie.


Adventures of Pip
10 september – Nintendo Switch eShop (€8,50)
Is het echt alweer vier jaar geleden? Wauw. Maar inderdaad, in januari 2016 recenseerde ik Adventures of Pip voor de Wii U eShop. Precies de reden dat ik deze platformer in de lijst zet. In dit spelletje speel je als Pip. Pip heeft een bijzondere kracht: hij kan van vorm veranderen! Van een pixel, tot een 8- of zelfs 16-bits figuurtje. Elk van deze vormen komt natuurlijk weer met hun eigen speciale kracht. Het eindproduct brengt je niet op je puntje van je stoel, maar is desalniettemin alleraardigst!

ReleasesSeptember_AdventureofPip_NintendoSwitch
Alleen in je minst pixelige vorm kun je een zwaard ter hand nemen!


RPG Maker MV
11 september – Nintendo Switch (€49,99)
Heb je er ooit van gedroomd om je eigen rollenspel te maken? RPG Maker MV laat deze droom in vervulling gaan! De game is ondertussen alweer twee jaar geleden aangekondigd door NIS America, maar het moment van release is eindelijk daar. Een overzichtelijk gereedschapssysteem stelt je in staat om protagonisten te bedenken, een koddig 16-bits landschap te ontwerpen en jouw eigen verhaal te ontvouwen. Kortom, het geeft je een simpele tools om een rollenspel te maken – zonder dat je daarvoor programmeerkennis nodig hebt!

ReleasesSeptember_RPGMakerMV_NintendoSwitch
Krijg jij al nostalgische gevoelens bij het zien van deze graphics?


Unrailed!
23 september – Nintendo Switch eShop
Unrailed! lijkt best wel een bijzonder spelletje te worden (check hier een trailer). Op het eerste gezicht oogt het als een soort mix tussen Minecraft en Train Simulator - en dat is niet zonder reden. In deze co-op-game bouw je namelijk samen met vrienden een treinspoor door een woeste wereld. De twist? Je moet eerst grondstoffen verzamelen om het überhaupt neer te kunnen leggen! Koppel dit aan gevaarlijke vulkaanlandschappen, twee speler-races en andere gekkigheden, en je heb ingrediënten voor een alleraardigst avondje gamen!

ReleasesSeptember_Unrailed_NintendoSwitch
Volgens mij gaat deze game ontzettend profiteren van de handheldstijl!


Going Under
24 september – Nintendo Switch eShop (€19,99)
Het concept achter roguelikes (of roguelites) is natuurlijk briljant. Een willekeurige wereld, vol met willekeurige wapens, vijanden en power-ups. Een slim onderliggend systeem waardoor je toch telkens een beetje gevoel van progressie voelt. Het fijne gevoel van macht als je eindelijk zo’n uitstekende ‘run’ weet te boeken… Alleen dit is al een reden om de satirische roguelite Going Under op deze lijst te zetten. In deze game speel je als stagiair in de altijd gevaarlijke wereld van gefaalde startups. Het kleurrijke stijltje en de knotsgekke opzet beloven een hoop, maar tegelijkertijd ben ik stiekem een beetje bang dat het wat té Amerikaans gaat worden. Eind deze maand gaan we het zien!

ReleasesSeptember_GoingUnder_NintendoSwitch
Going Under wordt uitgegeven door Team17, de publisher die groot is geworden door PC-hit Worms.


En verder?
Untitled Goose Game krijgt in een nieuwe update op 23 september bezoek van een tweede gans en bijbehorende co-op-functie.. Ook liefhebbers van worstelen worden op hun wenken bediend, met de verschijning van WWE 2K Battlegrounds. Fan van Avicii en ritmespellen? Wie weet gooit AVICII Invector Encore Edition hoge ogen!

Helaas moet ik concluderen dat de komkommertijd in september nog even lijkt aan te houden. Om op een positieve noot te eindigen: op 13 september is de 35e verjaardag van Super Mario. Wie weet gooit Nintendo er voor die tijd tóch nog een verrassingsaankondiging uit!
Next articleArcade puzzelspel Twin Breaker: A Sacred Symbols Adventure komt... Previous articleWindbound: te weinig wind in de zeilen

Reacties van gebruikers

Avatar
Rico B. | 31 augustus 2020 10:38 | #291578
collapse
Ik vind wel dat Nintendo haar fans een beetje verwaarloosd. Ik snap dat er een pandemie is maar een beetje meer transparantie kan geen kwaad, toch?
Avatar
Fl@ppy | 31 augustus 2020 12:39 | #291579
Reactie op post #291578 van Rico B.
collapse
Zeker! Een goed onderbouwde reactie waarom er zo weinig aan komt lijkt me zeer schappelijk. Ik heb nog genoeg in mijn backlog om te spelen. Maar weet toch wel graag wanneer ik weer een zelda of mario kan verwachten. Ze lopen nu al meer dan een jaar te kutten en ben bang dat Nintendo ten negatieve van ons erg aan het veranderen is met het nieuwe hoofd en de langzaamaan verdwijnende Miyamoto
Avatar
Martijn | 31 augustus 2020 14:39 | #291580
Reactie op post #291579 van Fl@ppy
collapse
Het wordt wel tijd voor wat meer kracht uit het Nintendo-kamp, ja. Zal ongetwijfeld nog komen, al roept zo'n periode van stilte logischerwijs allemaal nare herinneringen aan de Wii U op. Destijds hebben fans al zoveel geduld moeten opbrengen. Ik verwacht ook niet dat bij de Nintendo Switch ook gebeurd of dat het blijft zoals het nu is. 2020 is echter een waardeloos jaar, dat in vele opzichten tegenvalt. In welk opzicht ook eigenlijk niet? Weird

Op zich staat er al een flink aanbod. Mogelijk verwacht Nintendo dat het publiek daarop kan teren, terwijl alles door Corona in een sloom vaarwater terecht is gekomen. Ik houd het zelf nog een lange tijd uit met mijn backlog, dus wordt het tijd om die games maar eens te spelen. Men wil altijd meer, ook als er nog zo'n 25 games liggen om te spelen.

Kan ook niet echt vrolijk worden van de afgelopen Nintendo Directs, missende E3-presentatie en volkomen stilte van zowel 1st als 3rd party. In dat opzicht is 2020 in mijn ogen al ver af geserveerd. Nog 4 maanden te gaan.

Hoop dat Nintendo voor die 4 maanden op z'n minst nog iets groots van betekenis in petto heeft. Zo niet, dan hoop ik dat 2021 een knaljaar wordt. Je ziet het bijv. ook bij films. In 2020 is bijna alles naar 2021 geschoven. Waar 2020 een mislukt jaar was, beloofd 2021 nu een enorm aantal potentiële topfilms van alles wat er nog lag en wat er voor 2021 al in de maak was. Hoop dat dit voor videogames ook geldt en er een stortvloed aan mogelijke topgames komt, zodra Corona wat meer naar de achtergrond verdwijnt. Niemand die het weet, maar we zullen zien. Erger dan 2008/2009, 2016 of 2020 kan het niet worden, toch? Denial
Avatar
Zelda | 31 augustus 2020 14:50 | #291581
Reactie op post #291580 van Martijn
collapse
Het is wel dat Nintendo nog iets naar buiten brengt in plaats van echt helemaal niks. In mei was een Direct Mini, in juli een Partner Showcase en augustus nog een. Tuurlijk - het stelt niet veel voor en ook ik zou heel graag een Nintendo Direct willen, maar het is niet alsof Nintendo helemaal niks doet. Animal Crossing: New Horizons heeft enkele updates door de zomer gehad, net als de Pokémon Sword & Pokémon Shield DLC en de DLC van Super Smash Brothers Ultimate in juni. En juli gaf ons Paper Mario: The Origami King. Als ik dat dan vergelijk met hoe Nintendo was in 2005, 2008, 2016 dan is het niet zo extreem dramatisch.

Ja, het is een gemis van een 'E3 Direct', en tuurlijk willen we allemaal weten wat er eind dit jaar/volgend jaar komt, maar in de steek gelaten of verwaarloosd zijn als Nintendo fan? Voor het eerst heb ik echt nog best wel een hoop games op de wenslijst staan waar ik nog geen eens aan toe kom als Nintendo-only gamer. Dat had ik nog nooit eerder gehad bij Nintendo (maar goed, dat heeft ook te maken met ouder worden haha).

Als ik bijvoorbeeld kijk naar de GameCube periode en hoe Nintendo daar was qua communicatie (of releases niet uitbrengen in Europa), dan is dit nog te overzien.
Avatar
Martijn | 01 september 2020 11:24 | #291588
Reactie op post #291581 van Zelda
Ja, ik verwacht ook wel dat er nog iets komt. Gonst natuurlijk al langere tijd geruchten rondom Mario's 35e verjaardag. Ik zeg ook niet dat Nintendo het publiek bewust in de steek laat. Slechts dat 2020 weer even een minder jaar is.

Overigens niet om te klagen. Ik snap best dat de boog niet altijd gespannen kan staan. Games maken kost ook veel tijd en moeite, dus er kan niet altijd evenveel uitkomen. Nu is het echter weinig, geholpen door Corona. Dat roept meteen associaties met de Wii U op bij mensen. Dat gaat niet gebeuren. 2020 is gewoon een minder jaar, in ieder opzicht.

Zelf kan ik nog genoeg games spelen. Het aanbod op de Nintendo Switch is enorm, dus eigenlijk valt er niet eens zoveel te klagen. Er is altijd wel een bepaald spel om op te pakken en spelen, dus het is eigenlijk meer een luxeprobleem. Mensen willen altijd iets nieuws, ook al puilt de kast uit van nog niet-gespeelde games. Het is natuurlijk altijd tof om een nieuwe game tegemoet te zien, zeker van Nintendo zelf. Dat komt allemaal wel weer. Smile
Avatar
Banjo | 31 augustus 2020 15:39 | #291582
collapse
Beetje jammer, Nintendo.. Ach ja, PS4 en XBONE hebben tenminste nog toffe games om naar uit te kijken.

- Crash Bandicoot 4
- Tony Hawk Remaster
- Trails of Cold Steel 4
- Assasins Creed Valhalla
- Kingdoms of Amalur Re-Reckoning

Nintendo moet inderdaad even met wat nieuws over de brug komen, want alleen Animal Crossing en Pokemon Snap voor 2020 is natuurlijk niet genoeg Denial
Avatar
Martijn | 01 september 2020 11:15 | #291587
Reactie op post #291582 van Banjo
collapse
Hoop dat "Crash Bandicoot 4: It's About Time" vroeger of later zijn weg naar de Nintendo Switch gaat vinden. Eerder was dat ook de vraag bij "Crash Bandicoot N. Sane Trilogy", "Crash Team Racing Nitro Fueled" en "Spyro Reignited Trilogy".

Uiteindelijk verschenen ze allemaal op de Nintendo Switch. Mag nu ook best weer gebeuren. Misschien wat later, maar beter later dan helemaal niet. Laatst was er al een gerucht. Hopelijk is het waar, want ik wil dat spel graag spelen, zeker nu deze als het échte vierde deel gezien kan worden. Smile
Avatar
Banjo | 01 september 2020 14:13 | #291591
Reactie op post #291587 van Martijn
Kingdoms of Amalur zou tof zijn op de Switch! Ik zou het zo weer kopen haha.
Avatar
Mitch | 01 september 2020 13:32 | #291590
Reactie op post #291582 van Banjo
collapse
Wel mooi dat 2 van die games remasters zijn.
Avatar
Banjo | 01 september 2020 14:14 | #291592
Reactie op post #291590 van Mitch
@ Mitch

Wel meer dan wat Nintendo krijgt iig :').
Pikmin 3 Deluxe is het enige wat Nintendo nog kan bieden dit najaar, erg sneu.
Avatar
FalconPawnch | 01 september 2020 01:09 | #291583
En dan komt er straks een Direct, en dan gaat iedereen weer klagen hahaha... krijgen we allemaal shit waar niemand op zit te wachten xD

Nee, ik verwacht toch op zn MINST een nieuwe smash character reveal/release, iets van botw2 of metroid prime 4 en gewoon iets leuks voor tussendoor ala hoe ze paper mario ineens uit de doeken deden. (en dan heb ik het niet over pokemon snap!)
Avatar
Jeroen K. | 03 september 2020 11:32 | #291617
Onder welke steen is het precies komkommertijd? Na een aantal rustige maanden (sinds corona / maart) komt er vanaf afgelopen week weer een flinke bak games bij in de eShop elke week.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Ary and the Secret of Seasons

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Avontuur
Ontwikkelaar: Fishing Cactus
Uitgever: Modus Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 28 juli 2020

RPG Maker MV

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Kadokawa Games
Uitgever: NIS America
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: Onbekend