Gerucht: Super Mario remasters worden deze maand aangekondigd Nieuws | 01 september 2020 14:33 | Auteur: Sascha | Bron: VGC

Mario wordt dit jaar 35 jaar, maar het lijkt erop dat ook Mario's verjaardagsfeestje beperkt zal worden door de aanhoudende COVID-19 pandemie. Volgens geruchten zit er wel het een en ander in de groene buis.

220

Volgens Nate the Hate, een podcast die zowel de Indie World Showcase en Nintendo Direct Mini voorspelde, kunnen wij diverse remasters van Mario games verwachten. In maart ging het gerucht al de ronde dat er remasters zouden komen van Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy. Destijds dacht men nog dat de games op 13 september (Mario's "verjaardag") uit zouden komen.

Volgens Nate the Hate was het oorspronkelijke plan van Nintendo om de 3D-collectie feestelijk aan te kondigen tijdens de E3 van 2020, in aanloop naar de geplande opening van het Super Nintendo World-pretpark in Japan. Deze plannen werden uiteindelijk verstoord door de COVID-19-pandemie. De E3 werd geannuleerd en de opening van het pretpark werd uitgesteld. Volgens Nate zullen de remasters nu eerder rond Kerstmis uitgebracht worden, en niet in september.

219

Nate the Hate over de remasters (vertaald):
"Ik denk dat het nu meer als een spel voor de feestdagen zal worden gepositioneerd in tegenstelling tot wat ze oorspronkelijk hadden gepland.

Ik geloof dat het oorspronkelijke plan was dat de 3D-collectie in september uit zou komen, als deze spellen in juni waren aangekondigd. Dan hadden we waarschijnlijk 3D World Deluxe in oktober of misschien zelfs begin november gekregen. Nu is dat volledig geschrapt.”


Volgens Nate the Hate kunnen we verwachten dat we in september de aankondigingen krijgen voor de 3D-collectie en Super Mario 3D World Deluxe.
“De 3D-collectie kunnen wij dan begin oktober verwachten. Of de 3D-collectie komt in november uit en wordt gepositioneerd als een uitstekende titel voor de feestdagen, met een console met Mario-thema en bijpassend dock etc.

Dan denk ik dat 3D World Deluxe uitgesteld zal worden en het in januari 2021 zal uitkomen."


Wat denken jullie? Krijgen wij deze maand een grote aankondiging voor deze remasters? En welke Mario-specifieke games hopen jullie een remaster van te zien voor de Nintendo Switch?
Next articleGa op epische ruimtemissie in Space Crew, het sandbox-vervolg... Previous articleBekijk meer dan een uur aan beelden van Ary and the Secret of...

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 01 september 2020 16:02 | #291593
collapse
Mja, geef ons iets. Dan maar meer ports...

Ik hoop wel op een flinke upgrade. Ben echt we klaar met het heruitbrengen van oude Nintendo games en deze voor de volle mep in de winkels leggen, zie Pikmin 3 bv.
Pikmin 3 was overigens 19.99 in de wiiu eShop. Deze heeft Nintendo vakkundig verwijderd na de aankondiging van de 59.99 kostende Switch-port.

Wat ben je bereid te betalen voor deze ports? En welke upgrades verwacht je?
Avatar
Markiewong | 01 september 2020 17:06 | #291595
Reactie op post #291593 van koekiemonster
collapse
Ter defence van Nintendo. Sunshine en Galaxy zijn wel twee games die flink veel requested worden, vooral die eerste. Ik zie deze games veel liever geport worden dan bv Pikmin 3 en Tropical Freeze.
Avatar
FalconPawnch | 02 september 2020 10:59 | #291604
Reactie op post #291595 van Markiewong
collapse
liever een oude game als Sunshine ipv Galaxy die nog te vers in het geheugen staat.
Avatar
Markiewong | 03 september 2020 13:58 | #291623
Reactie op post #291604 van FalconPawnch
collapse
Mario Galaxy is alweer 13 jaar oud he Hahaha . Daarnaast wil ik dolgraag die game spelen in HD.
Avatar
FalconPawnch | 03 september 2020 14:38 | #291624
Reactie op post #291623 van Markiewong
Hmjah, en toch zal het qua ervaring geen drol verschil uitmaken. galaxy was al erg mooi voor Nintendo termen.
Avatar
Sascha | 01 september 2020 16:50 | #291594
Van mij mogen ze Super Mario World (SNES) ook wel een volledige remaster geven Very Happy
Verder kijk ik wel uit naar de Super Mario 64 en Super Mario World remasters Happy
Avatar
waliwal | 01 september 2020 18:56 | #291596
Super leuk! Weer een remaster voor €60. Kijk hier echt naar uit. /s
Avatar
Lucas | 02 september 2020 08:13 | #291600
Lijkt mij erg leuk. Ben benieuwd wat ze er mee hebben gedaan.
Avatar
FalconPawnch | 02 september 2020 11:02 | #291605
collapse
Het lijkt tegenwoordig wel alsof mensen graag remakes/remasters/ports willen ipv nieuwe games. Persoonlijk zie ik liever enkel nieuwe games. Ik koop toch nooit ports. Zeker niet als ze er de volle mep voor vragen alsof het nieuw is.
Avatar
Sascha | 02 september 2020 11:46 | #291606
Reactie op post #291605 van FalconPawnch
collapse
Zou het misschien ook een deel komen doordat een hele generatie, die met bepaalde games opgegroeid is, nu kinderen heeft?
Die generatie aan kinderen kent al deze oude games niet, en kan ze zo (in een opgepoetst jasje) ervaren, terwijl de ouders hun klassiekers kunnen herbeleven.
Avatar
FalconPawnch | 02 september 2020 12:47 | #291608
Reactie op post #291606 van Sascha
collapse
ja tuurlijk, dat is ook zo haha, maar het lijkt alsof nieuwe games opgeschoven worden omdat ports en remakes de ruimte moeten hebben. Ik denk dat ze beter gewoon nieuwe games kunnen verkopen aangezien ze dan beide groepen aanspreken ipv alleen de jongeren die de game nog niet hebben gespeeld. Ook zij weten door internet en research wel dat het een port is en dus zullen daardoor ook weer aantallen afhaken. Het is overduidelijk dat die lame ports gewoon easy money zijn.

Maar laten we eerlijk zijn, de laatste tijd krijgen we enkel ports van de Wii U. Ik geloof dat de Switch inmiddels meer ports heeft dan eigen unieke grote Switch titels vanuit huize Nintendo. En dan blijft al het nieuws omtrent nieuwe games die (hopelijk) in ontwikkeling zijn ook nog uit. Ik snap heel deze koers van Nintendo gewoon niet. Zo verlies je toch het vertrouwen van de consument? Sinds die nieuwe President of Nintendo er is, zie ik nog niet bepaald een stijgende lijn.
Avatar
koekiemonster | 02 september 2020 13:50 | #291609
Reactie op post #291608 van FalconPawnch
Dit zou wel een aardige zijn om uit te zoeken, goed onderzoek en randgevallen los noemen.
Ben erg benieuwd naar het resultaat. Hoeveel ports heeft de Switch nu?
Avatar
Zelda | 02 september 2020 15:13 | #291610
Reactie op post #291608 van FalconPawnch
collapse
Je hebt helemaal gelijk dat de Switch redelijk wat ports heeft, en dan met name uit het Wii U tijdperk. Maar als je kijkt naar wie de ports ontwikkelt, zijn het of externe studios of Nintendo's kleinere studios. Grezzo heeft bijvoorbeeld Link's Awakening gemaakt, en Xenoblade Chronicles: Definitive Edition is door het 'port team' binnen Monolith Software gemaakt. Terwijl het core team (dat Xenoblade Chronicles 2 heeft gemaakt) al een hele tijd bezig is met een nieuwe game). Kijk ook naar Zelda; het core team is bezig met Breath of the Wild 2 en die waren mijns inzien niet bezig met Link's Awakening.

Het is dus niet zo dat het of ports is, of nieuwe games. Ik kan me voorstellen dat als je niks over nieuwe titels hoort, het lijkt alsof ze alleen maar bezig zijn met ports. Vroeger leken nieuwe games ook sneller uit te komen, omdat dat niet zo tijdrovend is als nu. Ik bedoel, een nieuwe Zelda is wat, gemiddeld 5 jaar aan ontwikkeltijd? Als je daarbovenop ook nog eens een veel langere development tijd gooit voor games, dan snap ik waar je vandaan komt.

Persoonlijk vind ik het niet erg. Ik heb veel liever dat Nintendo dit doet, dan hoe ze vroeger waren. Toen zaten er hele grote, lege gaten tussen titels. Nu wordt dat enigszins opgevuld met wat ports/remasters.

Lijkt erop dat deze richting/koers toch heel goed werkt. Als je de hard- en software cijfers ziet rondom de Switch, dan zie je overduidelijk dat dit voor de consument dus wel degelijk werkt. Anders zouden ze niet zoveel verkopen Wink
Avatar
FalconPawnch | 02 september 2020 15:35 | #291611
Reactie op post #291610 van Zelda
collapse
Ik ben het niet op elk punt met je eens.

Ik zeg namelijk niet dat de ports allemaal door de originele ontwikkelaar gemaakt worden. Maar de releases van die ports zitten wel aan bepaalde release data vast, bepaald door Nintendo aangezien die studios wel in opdracht van Nintendo werken.

Vroeger zaten er echt niet grote lege gaten tussen. Toen kwamen games juist in een veel sneller tempo uit. En ja, mede omdat de ontwikkeltijd korter was dan nu. Maar toen had ik ook wel het idee dat er sowieso meer studios werkten aan games. Het lijkt ook wel alsof er veel minder teams werken aan games tegenwoordig. Dat moet haast ook wel zo zijn. Waarom is er geen team bezig met een nieuwe F-zero bijvoorbeeld? Of een van de andere franchises die dood liggen te gaan wegens gebrek aan nieuwe releases?

Als ik de hard-en software cijfers zie, dan zie ik ook dat het goed gaat ja, maar daar is ook wel een duidelijke en minder fijne verklaring voor.
De Switch beloofde veel toffe titels te gaan krijgen. De Wii U had deze al maar was qua hardware gewoon kut. Nu met de Switch zou dat allemaal verholpen zijn. In het begin zijn er dan ook knettertje veel Switches verkocht mede door Zelda BotW. Dé systemseller en musthave. Dé reden om een Switch te kopen. Met de belofte van Smash Bros was dit een shut up and take my money deal.

Maar dan... Nintendo komt mondjesmaat met nieuwe games. Allemaal uitgesmeerd over een jaar om te voorkomen dat ze in elkaars shine light gaan staan. Er worden geen grote games vlak na elkaar meer gereleased. Dit heeft natuurlijk alles te maken met geld. Alle marketingfocus op 1 game, enkel die game als nieuw releasen, en bam, iedereen die al een switch heeft, koopt die ene game want dan hebben ze maar wat nieuws. Kijk naar Pokemon Sword/Shield. Niet de meest geliefde game onder pokemonfans maar heeft wel verkooprecords verbroken. Goh, wat raar... pokemon was de enige game voor de switch die toen uitkwam.

Zo werkt het gewoon. Eerst word je lekker gemaakt, en vervolgens zitten we allemaal als hongerige kinderen te wachten tot mama nintendo ons een nieuw hapje geeft die wel allemaal dolgraag willen. Tjah, en die tussendoortjes genaamd ports mogen dan voor een aantal mensen leuk zijn die het nog nooit hebben gespeeld, maar dit zijn niet die games die enorm veel tijd kosten. Er hoeft alleen hier en daar wat opgepoetst te worden en compatible gemaakt worden voor de Switch.

Het is dus easy money voor Nintendo aangezien de meeste mensen een Wii U niet hadden. Voor hen is het dus nieuw, maar voor ons als trouwe Nintendo gamers die ook de Wii U hebben en dus die oude games, is dit geen opvulling van de leegte. En dat dit dan ook nog eens samengaat met een zwijgend Nintendo die ons niks anders geeft dan nieuws over rotzooi van indies maakt het er ook niet beter op.

Nou goed, ik ben gewoon niet te spreken over hoe het er momenteel voorstaat. Dit zou simpelweg verholpen zijn door gewoon nieuw beeldmateriaal. iets om naar uit te kijken. We hebben voor dit najaar gewoon nog niks bevestigd gekregen. Dat is toch ongekend? Ik reken Pokemon Snap overigens niet to grote titels die eraan komen. Ik vermoed wel dattie dit jaar misschien nog haalt...

Zo... einde klaagzang haha
Avatar
Zelda | 03 september 2020 09:32 | #291615
Reactie op post #291611 van FalconPawnch
collapse
Maar de releases van die ports zitten wel aan bepaalde release data vast, bepaald door Nintendo aangezien die studios wel in opdracht van Nintendo werken.


Natuurlijk, daar heb je ook volledig gelijk in. Alleen ik ben er niet van overtuigd dat Nintendo bewust haar titels uitstelt om ports de ruimte te geven. Echt niet. Het is logisch dat ze het plannen (want miljoenenbedrijf), maar Nintendo weet dondersgoed dat bijvoorbeeld een The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 niet in 2019/2020 wordt gelanceerd. Dus dan is het logisch om die 'leegte' op te vullen met andere titels.

Waarom is er geen team bezig met een nieuwe F-zero bijvoorbeeld? Of een van de andere franchises die dood liggen te gaan wegens gebrek aan nieuwe releases?

Geen idee - dat weet niemand van ons helaas. En geloof me, ik zou dolgraag een nieuwe Golden Sun, Star Fox of F-Zero willen zien. Hell, maak een vervolg op Kid Icarus: Uprising, Wave Race of Eternal Darkness! Ik denk dat de fans die daarop zitten te wachten niet rendabel genoeg is om aan zo'n game te beginnen. De tijd en geld die ze erin stoppen is waarschijnlijk beter besteed aan een New Super Mario Bros. U Deluxe die letterlijk wel 10x meer units zou verkopen (en dus meer winst). En Nintendo blijft altijd een bedrijf voorop, geen liefdadigheidsinstelling of je beste maat uit het voetbal team Wink

En Pokémon Sword en Pokémon Shield, tja dat is meer te wijten aan de (incompetentie en gebrek aan ambitie) bij GameFreak dan Nintendo (Nintendo published de game, die ontwikkelt het niet). Super zonde, want er ligt zoveel potentie bij die franchise.

Zo werkt het gewoon. Eerst word je lekker gemaakt, en vervolgens zitten we allemaal als hongerige kinderen te wachten tot mama nintendo ons een nieuw hapje geeft die wel allemaal dolgraag willen

Mwuah, zo zie ik het totaal niet. Wij (als consument) bepalen nog steeds zelf wat we spelen en wat niet. En een consument stemt met haar portemonnee. Ik bedoel - Pikmin 3? Sorry Nintendo, maar dat raak ik gewoon met geen 10meter stok aan. Als Nintendo met een game komt die ik niet leuk vind, dan koop ik die niet. It's that simpel. Het is niet alsof Nintendo je enige keuze is op het gebied van games haha. En - voor mij - is het ook totaal niet zo dat ik dan maar Pikmin 3 koop omdat ze nu toch niks hebben.

Overigens - ik ben het wel met je eens over je stuk wat betreft Wii U ports. Als je al fervent die periode hebt meegemaakt (wat ook 5 a 7 jaar geleden is), dan zit je niet daarop te wachten nee. En ook ik heb niks met indies, dus ik begrijp je heel goed daarin Very Happy

Nou goed, ik ben gewoon niet te spreken over hoe het er momenteel voorstaat. Dit zou simpelweg verholpen zijn door gewoon nieuw beeldmateriaal. iets om naar uit te kijken. We hebben voor dit najaar gewoon nog niks bevestigd gekregen. Dat is toch ongekend?

True. Ook ik ben razend benieuwd (kan mij echt niet voorstellen dat Nintendo met alleen Pokémon Snap komt en wat Mario remasters als de PS5 en Xbox Series X uitkomen dit jaar).

Als je geen ports speelt of wilt (logisch), en je een Nintendo only gamer/fan bent, tja dan snap ik je positie heel goed. Ik game al meer dan 30 jaar en ik ben ontzettend tevreden met de Switch en de games beschikbaar (sterker nog, ik wil nog Luigi's Mansion 3 en Paper Mario: The Origami King spelen/kopen). Is het allemaal perfect? Nee, natuurlijk niet (matige core Pokémon games, sommige franchises ontbreken (hallo Golden Sun?), Metroid is MIA helaas Mad en don't get me started over het online gebeuren/VC). Maar heb in geen tijden zoveel games gehad op een Nintendo console (van zowel Nintendo als third-party) die ik graag wil spelen.
Avatar
Jeroen K. | 03 september 2020 11:29 | #291616
Reactie op post #291615 van Zelda
collapse
Switch is een geweldige indiemachine geworden om het wegvallen van dedicated handhelds (de PS Vita en Nintendo 3DS) op te vangen. Het enige relevantere platform voor indie is Steam.

Nintendo geeft zelf nauwelijks wat uit dit jaar en de console loopt nog steeds als een tierelier.
Avatar
Zelda | 03 september 2020 12:46 | #291619
Reactie op post #291616 van Jeroen K.
Ik heb zelf echt helemaal niks met indies. Paar geprobeerd, maar het klikt gewoon niet. Behalve Streets of Rage 4 (is dit een indie game?). Die is echt wel heel erg tof, zeker met een vriend local co-op.
Avatar
Gohma | 02 september 2020 12:44 | #291607
Laat maar komen Biertje?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.