Geruchtenhoekje #03 | Nieuwe Monster Hunter naar de Nintendo Switch? Nieuws | 06 september 2020 09:44 | Auteur: Dyon

Welkom bij nummer drie van het geruchtenhoekje! Na een spectaculaire Mario 35th anniversary Direct zou je denken dat de Nintendo-nieuwsvoorziening op stoom loopt, en daarom zijn er deze week maar twee kleine noemenswaardige geruchten.. Vergeet zoals altijd niet om dit met een flink korreltje zout te nemen, maar speculeer er met de rest van de N1ntendo.nl-community vooral op los in de reacties!

Nieuwe Monster Hunter in de maak voor Nintendo Switch
Volgens Capcom-insider "Dusk-golem" schijnt er een gloednieuwe Monster Hunter voor de Nintendo Switch in de maak te zijn. Hij geeft onder andere aan dat er een Switch-compatible variant op de RE engine is ontwikkeld. De game zou "binnenkort" officieel worden onthuld. Wellicht tijdens een nieuwe Partner showcase?

Immortals: Fenyx Rising komt in december naar o.a. Nintendo Switch; 10 september meer info
De nieuwe Ubisoft IP Immortals: Fenyx Rising (voorheen Gods & Monsters) zal in december naar de diverse consoles komen. Zo bleek in ieder geval uit een pagina in de Microsoft store die inmiddels verwijderd is. Op 10 september komt er een nieuwe Ubisoft Forward presentatie met waarschijnlijk meer informatie.
Next articleSeizoen 2 Aflevering 31 - N1 3D Podcast All - Stars Remastered... Previous articleDit zit er allemaal in een pakket van Mario Kart Live: Home...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 06 september 2020 10:01 | #291712
collapse
Ah, heb ooit eens 1 monsterhunter gekocht (op de Wii) en man wat zoog dat hard! Ik hoorde wel lovende mensen over MH op de Nintendo DS, dus ik weet niet of ik nou een bagger versie had of dat MH gewoon echt tof is. Iemand die hier een goed antwoord op kan geven?
Avatar
fantasyfreak | 06 september 2020 14:52 | #291720
Reactie op post #291712 van FalconPawnch
Ik durf het niet 100% zeker te zeggen, maar ik dacht dat de Wii games ook niet bepaald heel goed waren.

Heb zelf hier ooit Monster Hunter voor de 3DS gewonnen. Het heeft best een leercurve, maar als je het door krijgt is het op zich best wel tof. Heb er wel tientallen uren in gestoken, maar vond het toen wel een beetje saai worden.

PS4 game schijnt ook wel erg tof te zijn, maar het draait ook best om de multiplayer heb ik begrepen dus dat moet je wel liggen. (Ik speel liever alleen dus die game heb ik niet)
Avatar
Zelda | 07 september 2020 09:30 | #291725
Reactie op post #291712 van FalconPawnch
collapse
Monster Hunter is echt heel erg tof. Alleen, het kost echt enorm veel tijd (denk toch echt wel aan minimaal 10 uur) en een hoop doorzettingsvermogen om het echt te snappen/begrijpen. Monster Hunter Tri (de Wii game) was echt heel erg goed, maar de 3DS versies zijn 'the pinnacle of' klassieke Monster Hunter (met name Monster Hunter 4 Ultimate en Monster Hunter Generations - die ook een port heeft gekregen op de Switch).

Het zijn langzame games, het is clunky, het is niet beginners-friendly en het heeft een enorme grote learning curve. Maar als het eenmaal klikt...man, wat een satisfaction! Monster Hunter heeft een beetje haar eigen regels. En als je verwacht dat het een actie game is, of als je denkt dat je je weg erdoor heen kan button-mashen/hack-en-slashen, dan straft de game je heel hard af.

De community is dan ook best bijzonder - als je online speelt (wat eigenlijk 'hoort bij deze serie), dan kom je veelal heel veel vriendelijke spelers tegen die je tips geven, je niet afzeiken als je fouten maakt en je er doorheen helpen (tenminste, als je door de beginners levels heen bent).

De game moet je echt liggen, dat wel. En het vergt veel van je (inzettingsvermogen/verschillende systemen en menu's leren etc etc). Maar het is zo ontzettend satisfying om met een aantal spelers online enorme, huge-ass monsters/draken ter grootte van een huis omver meppen alsof het niets is. To be fair, Monster Hunter Tri was mijn eerste game in de serie en na 10 uur ongeveer haakte ik af. Half jaar later dook ik er weer opnieuw in nadat ik toevallig wat blogposts en video's erover las van fans/de community en begon anders te spelen en voor ik het wist had ik er +/- 250 uur in zitten. Same for 3DS en Switch versie.

Overigens - over het gerucht; er zijn twee teams binnen het Capcom Monster Hunter team. Het Monster Hunter World team (nieuwe generatie) en het handheld/klassieke Monster Hunter team. Het schijnt dat het laatste team dus bezig is en een game aan het maken is om een wat jongere generatie in Japan o.a. beter te bereiken (dus meer mobile/handheld gericht, vandaar de Switch).
Avatar
FalconPawnch | 07 september 2020 13:38 | #291727
Reactie op post #291725 van Zelda
Jow, wat een reactie! Haha thanks voor de gedetailleerde uitleg! Als er ooit nog eens verkiezingen komen voor beste reactie plaatset, dan nomineer ik jou! ;-)
Avatar
hsBoy | 06 september 2020 14:04 | #291718
Ik heb het ook weleens geprobeerd, omdat iedereen dat blijkbaar heel gaaf vond, maar ik vind het ook geen reet aan.. Dus je bent niet de enige Razz
Avatar
Mink | 06 september 2020 14:18 | #291719
Monster Hunter World voor de ps4 was echt super gaaf, rest nooit zo geweldig gevonden, maar ook nooit echt de diepgang opgezocht tbh.
Avatar
Fl@ppy | 06 september 2020 18:28 | #291722
Heb ook de wii game gespeelt, maar na een paar uur afgehaakt.
Avatar
Mitch | 07 september 2020 12:39 | #291726
collapse
Wat is dat toch met moderm Ubisoft en generieke nietzeggende titels? What's next, Survivors: Condor Down?

Het is alsof ze een title generator gebruiken.
Avatar
Martijn | 07 september 2020 15:09 | #291730
Reactie op post #291726 van Mitch
collapse
Hmm... Wat is er eigenlijk mis met "Gods & Monsters" als titel? Doet me denken aan bijv. "Dungeons & Dragons" of "Ghosts 'n Goblins" of "Ghouls 'n Ghosts". "Immortals: Fenyx Rising" klinkt dan toch weer clichématiger. Ik vind "Gods & Monsters" sterker klinken.

Hoop overigens dat het een toffe game wordt. De trailer van eerder sprak me wel aan, al hebben we er daarna niet meer zoveel van gehoord. Staat op de website van Ubisoft nog onder de oude naam, al is dit natuurlijk een gerucht.

Game- en filmtitels kunnen wel wat originaliteit gebruiken. Te vermijden woorden: resurrection, rising, legacy, origins, rebirth, returns, extinction, survivor, dark, immortal, united, etc.
Avatar
Yosher | 07 september 2020 15:22 | #291731
Reactie op post #291730 van Martijn
collapse
Ach, zolang ze niet echt rare titels gaan gebruiken zoals AssAssIns Creed: Poeplegioen (om maar eens iets raars te noemen) vind ik het persoonlijk wel best, het gaat tenslotte om de game zelf. Als de game titel het ergste is over een game om over te klagen dan kun je wat mij betreft blij zijn hoor. Hahaha
Avatar
Martijn | 08 september 2020 13:16 | #291786
Reactie op post #291731 van Yosher
Dat klopt ook. Uiteindelijk speel je het spel en niet de titel. Mag de pret niet drukken, ook al vond ik de eerdere titel beter klinken. Beter eerst te kijken hoe deze game gaat worden en of het überhaupt die nieuwe titel wel krijgt (gerucht). Ik vind de nieuwe titel nogal clichématig. Vraag me af of die marketingtechnisch wel op zou vallen. Laat het spel echter maar voor zichzelf spreken inderdaad.

Overigens weet ik niet of ik wil weten wat je in een spel dat "AssAssIns Creed: Poeplegioen" heet moet doen. Blijkt het echt een shitspel te zijn. Hahaha
Avatar
Elm | 07 september 2020 16:58 | #291733
Reactie op post #291730 van Martijn
collapse
Ik dacht ergens gehoord te hebben dat ze waren vergeten om de rechten op die naam aan te vragen (nadat ze de trailer etc al bekend hadden gemaakt) en kwamen ze er later achter dat ze daar geen rechten over konden krijgen.
Misschien hebben ze voor Immortals: Fenyx Rising gekozen zodat ze meerdere delen in de Immortals serie kunnen maken... maar dat is hoe ik het zie.
Avatar
Martijn | 08 september 2020 13:10 | #291784
Reactie op post #291733 van Elm
Klinkt aannemelijk. Wel raar als een groot en vooraanstaand bedrijf als Ubisoft, dat toch al lange tijd meeloopt, zoiets belangrijks vergeet of onmogelijk kan regelen. Staat je nieuwe game meteen bekend onder een naam die het nooit gaat kunnen krijgen.

Toch vind ik de oude naam krachtiger. De nieuwe klinkt alsof het uit een serie komt, waar al tig delen van bestaan. Misschien is dat dan ook de bedoeling, maar dit is wel de eerste van de reeks. Nouja, het is een gerucht. Mogelijk is het niet eens waar. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.