Nintendo kondigt Hyrule Warriors: Age of Calamity aan voor Nintendo Switch Nieuws | 08 september 2020 16:08 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo / Koei Tecmo

Hyrule Warriors krijgt een vervolg in de vorm van Age of Calamity. Dit onthullen Nintendo en Koei Tecmo. De game verschijnt op 20 november voor de Nintendo Switch.

Hyrule Warriors: Age of Calamity speelt zich af in hetzelfde universum als The Legend of Zelda: Breath of the Wild, en begint honderd jaar voor de gebeurtenissen uit deze legendarische Nintendo Switch-titel. Het is aan jou en andere helden uit het Zelda-universum om een stokje te steken voor de kwade plannen van de machtige Calamity Ganon.Eiji Aonuma, de director van The Legend of Zelda, legt uit dat dit jou als speler de kans geeft om de gebeurtenissen uit The Great Calamity eigenhandig te ervaren. Jij neemt in de game dan ook controle over Link, Zelda en de andere Uitverkorenen. Daarnaast beloven de makers dat je een Hyrule kunt ervaren, voordat het hele land in ruïnes werd gelegd.

Musou-game
Evenals voorganger Hyrule Warriors, is Hyrule Warriors: Age of Calamity een musou-game. Dit houdt in dat jij met jouw held massa's en massa's aan vijanden een kopje kleiner maakt.

Een van de nieuwe functies is dat je samen op één Nintendo Switch kan spelen. Je kunt zij-aan-zij vechten om Calamity Ganon te verslaan, maar jullie kunnen ook beide een andere kant van het gevechtsvelverdedigen.

Pre-order
Hyrule Warriors: Age of Calamity verschijnt op 20 november 2020 voor de Nintendo Switch. Het is mogelijk om de game al te pre-orderen via de Nintendo Switch eShop of de website van Nintendo. Hierbij krijg je €3,00 aan gouden punten én een gelukslepel als in-game bonuswapen voor Link.

HyruleWarriors_AgeofCalamity_NintendoSwitch_art


< >
Next articleSuper Mario 3D All-Stars is nu al de #2 van 2020 in Amazon's... Previous articleNintendo-patent hint naar stand-alone Joy-Con

Reacties van gebruikers

Avatar
platoqp | 08 september 2020 16:32 | #291793
collapse
Ik hoop echt deze Hyrule Warriors een beetje die echte Nintendo flare krijgt in plaats van dat het meer een reskin van de dynasty warriors is. Plopperdeplop!
Ik bedoel die zijn ook wel leuk, maar je bent er ook snel op uitgekeken.

Ik voel me ook wel een beetje gebamboozled want ik dacht bij het zien van de thumbnail dat het BotW2 ging zijn
Avatar
Markiewong | 08 september 2020 16:57 | #291795
Reactie op post #291793 van platoqp
collapse
Als ik naar de video kijk ziet deze game er veel meer uit als een Zelda game met warriors mechanics ipv andersom. Het lijkt erop dat hij in canon is, de personages, wereld, muziek en voice acting van BOTW gebruikt.
Avatar
platoqp | 08 september 2020 17:51 | #291798
Reactie op post #291795 van Markiewong
Ja dat is dus wat me deze game wel doet overwegen. De originele Hyrule Warriors heb ik erg van genoten, maar heel veel meer hoefde ik er daarna niet van. Fire Emblem Warriors was een geweldig concept die volkomen tegenviel. Maar heb hier goeie hoop voor!
Avatar
waliwal | 08 september 2020 16:39 | #291794
De hoge heren in Japan staan te ver van het gewone volk af blijkt maar weer

Edit: oh tis een licensed game. Persoonlijk ben ik geen groot fan van het musou genre, dusja, dit sla ik over.
Avatar
Zelda | 08 september 2020 17:01 | #291796
OH MY GOD - dit is echt geweldig. Fan-tas-tisch! Meer dan 200 uur in Hyrule Warriors: Definitive Edition gestoken op de Switch, hier ben ik meer dan happy mee. En ook nog eens in de Breath of the Wild stijl en als de Champions spelen? Yesssss, kom maar door!

Love it - en ook nog eens volop co-op speelbaar, in november. I'm a happy camper Smile
Avatar
SMS | 08 september 2020 18:22 | #291800
collapse
Oh. En hier dacht ik dat er niets waardevols voor de Switch uitkwam dit jaar! Hahaha

Vind dit een interessant idee, maar Breath of the Wild is wel veel minder content om mee te werken dan het gehele Zelda universum. Hoop dat er wel wat karakters van buiten BoTW inkomen, vooral Young Link met de Fierce Deity Mask. Dat was toch echt wel mijn favoriet in het origineel.
Avatar
Demin | 08 september 2020 18:52 | #291805
Reactie op post #291800 van SMS
Ik denk dat we sowieso kunnen rekenen op:

1 Link
2 Zelda
3 Mipha
4 Revalli
5 Daruk
6 Urbosa
7 Young Impa
8 King of Hyrule
9 Hestu
10 dat Guardian robotje op het artwork die aan 'onze' kant lijkt te staan
+ een aantal nieuwe characters die het prequel verhaal ondersteunen, bijvoorbeeld een Hylian Knight, de mentor van Kass, een Yiga personage, een Zonai (als we daar meer van zien in BotW2), een Lynel, zo'n Sheikah Monk mummy, etc.

Dus op zich een leuk roster aangezien al die figuren heel anders van elkaar zullen spelen. En als ze het voorbeeld van de eerste HW volgen komen er later dan nog wel non-BotW characters bij als DLC.
Avatar
CyberMonkey | 08 september 2020 18:28 | #291801
collapse
Wel tof dat dit echt in samenwerking met het Zelda team en in het BotW engine is gemaakt.
Avatar
Demin | 08 september 2020 18:44 | #291803
Reactie op post #291801 van CyberMonkey
Ik geloof niet dat dit in de BotW engine is gemaakt, maar alleen de art/render style heeft overgenomen. In essentie blijft dit een Warriors Musou game, dus ze zullen wel hun eigen engine gebruiken. De fysics & chemistry eigenschappen van de Breath of the Wild engine passen niet zo goed bij dit type game maar zullen wel veel render kracht opeisen.
Avatar
Demin | 08 september 2020 18:42 | #291802
Woehoe! LMAO Top aankondiging! Ik heb me goed vermaakt met de originele Hyrule Warriors op de Wii U maar vond het niet de moeite waard om de 3DS of Switch ports in huis te halen. Nu HW feitelijk van een Spin-off gepromoveerd wordt tot Breath of the Wild prequel heb ik een dubbele reden om deze in huis te halen. Het musou genre past ook goed bij de memory waarin Link eigenhandig een heel Bokoblin/Lynel leger uitschakelde in BotW. Super hyped hiervoor!

(Opvallend overigens dat er geen reguliere direct is geweest, trouwens: De Mario 35th anniversary games, HW:Age of Calamity + wat filler van de partner showcases was meer dan genoeg geweest om een 'old school Direct' mee te vullen)
Avatar
Mink | 08 september 2020 19:01 | #291806
Naiz, hou niet zo van hack n slash, maar omdat het zo dichtbij breath of the wild staat, ga ik het wel halen. Episch
Avatar
FalconPawnch | 08 september 2020 20:27 | #291811
Meh, hack en slash. Been there done that. Ik wacht botw2 gewoon af. Hyrule Warriors was een geinig tussendoortje maar de gameplay is zo repetitive dat ik er na een weekje wel klaar mee was. Extra personages doen t hem niet voor mij. Wellicht als ik me echt verveel met de feestdagen pik ik m wel op maar de zoveelste Warriors game kan mij echt niet meer boeien. Gelukkig zie ik wel een hoop enthousiaste mensen dus het is voor velen wel een leuke aankondiging.
Avatar
Dyon | 09 september 2020 07:36 | #291822
Ik heb niks met deze games, desalniettemin ga ik deze halen als tussendoortje naar Breath of the Wild 2 toe. Ik gok dat onder toeziend oog van het Zelda-team hier vast en zeker enkele interessante easter eggs verstopt zitten die zaken uit BotW (en mogelijk het vervolg) gaan verklaren Damn fine coffee

En bij deze call ik alvast bijbehorende DLC bij deze game voor wanneer het vervolg op Breath of the Wild gaat uitkomen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Hyrule Warriors: Age of Calamity

Platform: Nintendo Switch
Genre: Musou
Ontwikkelaar: Koei Tecmo / Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 november 2020

Screenshots