Street Power Football Review | 09 september 2020 08:15 | Auteur: Dyon

In 2012 kwam de laatste editie van FIFA Street uit. Een straatvoetbalvariant van de bekende voetbalserie. In de jaren die daarop volgden zijn er mondjesmaat games uitgebracht die zich ook focusten op het straatvoetbalgenre. Dit keer is het aan Maximum Games die een leuke en interessante straatvoetbalgame heeft uitgebracht in de vorm van Street Power Football. Is dit een aankoop waard, of kun je beter de Volta-modus spelen in FIFA?

De hoofdrolspeler in dit spel is Sean Garnier. Voor de mensen die niet bekend zijn met freestyle en straatvoetballers: hij was de eerste wereldkampioen freestyle voetbal en zijn personage loodst je door het spel. Daarnaast kun je hem en ook talloze andere bekende freestylers zoals Liv Cooke en Melody Donchet.

10

Singleplayer- en multiplayer.
In de singleplayer-modus zijn er diverse modi. De “Become King”-modus is hierbij de verhalenmodus waarbij je jezelf opwerkt naar de top van de freestylers. Deze modus is gameplaytechnisch een samensmelting van alle andere singleplayer-modi die je kunt selecteren. Zo heb je de modus Trick Shot waarbij je met de bal allerlei attributen moet aanraken of de bal exact in een ton moet mikken. Bij de freestyle-modus moet je allerhande trucjes uit zien te proberen op een podium, en bij de panna-modus moet je, zoals de naam al zegt, zoveel mogelijk panna’s uitdelen. Al met al zit de game boordevol content en unlockables, en dat zorgt er voor dat op dat vlak de game hoge ogen gooit. Daarnaast bevat de game ook een (online) multiplayer-modus. Echter heb ik deze niet kunnen spelen omdat er constant niemand aanwezig was om mee te spelen in de online wachtruimte, deze laat ik dus onbeoordeeld.

4

Gameplay
Gameplaytechnisch heeft de game echter de grootste mankementen. De game is in beginsel sowieso erg lastig om te masteren en in feite bedoeld voor de echte connaisseurs van het voetbalgenre. Daarnaast voelt het geheel een beetje houterig aan. Ik heb vaak genoeg ervaren dat een pass simpelweg niet goed aankwam bij mijn medespelers, en nee, dat kwam zeker niet door mijn tekortkomingen. Ook de CPU, de teamgenoten waarmee je in een team speelt zijn niet bijster slim, waardoor ze soms gewoon niet goed vrijlopen, erg jammer, want uiteindelijk draait het bij de game hierom.

2

Graphics en geluid
Grafisch gezien is er gekozen voor een enigszins cartooneske stijl. Omdat de gameplay ook niet echt realistisch is, snap ik de keuze van het stijltje. Het zorgt er in ieder geval dat de grafische beperkingen die de Nintendo Switch heeft ten opzichte van de Playstation 4 en Xbox niet noemenswaardig zijn. Ook de muziek binnen de game springt eruit. De game bevat een goede soundtrack die heel erg bij de game past, en dat zorgt voor een zeer fijne toevoeging aan de game.

9

Conclusie
Street Power Football is het nét niet. Hoewel de game toffe licenties bezit en de hoeveelheid content echt goed is, voelt de gameplay houterig en niet realistisch aan. Een gemiste kans omdat er op dit moment nog geen enkele straatvoetbalgame die écht uitblinkt op het gebied van realisme. Als Maximum Games leert van deze eerste versie heeft een eventueel vervolg wel heel veel potentie, maar voor nu zou ik wachten totdat de game in de budgetbakken verschijnt.
6
N1-score
  • + Aardig vol content
  • + Geweldige sfeer
  • + Fantastische soundtrack
  • - Gameplay oogt houterig
  • - Hoog instapniveau
  • - Repetitief
Next articleNintendo verhoogt wederom productie van Nintendo Switch Previous articleSuper Mario 3D All-Stars is nu al de #2 van 2020 in Amazon's...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Street Power Football

Platform: Nintendo Switch
Genre: Voetbal
Ontwikkelaar: Gamajun Games
Uitgever: Maximum Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: Onbekend

Screenshots