Nintendo verhoogt wederom productie van Nintendo Switch Nieuws | 09 september 2020 10:20 | Auteur: Erik | Bron: Bloomberg

Volgens Bloomberg wil Nintendo dit fiscale jaar 30 miljoen Nintendo Switch-consoles produceren. Dit is 20% meer dan hun vorige doelstelling.

Begin augustus stelde Nintendo het doel nog bij tot 25 miljoen voor het einde van 31 maart 2021. Deze doelstelling is wederom verhoogd. "De fabrieken waarin de Nintendo Switch wordt geproduceerd, draaien op dit moment op 120% om dit wapenfeit voor elkaar te krijgen", rapporteert financieel medium Bloomberg.

NintendoSwitchLite_SuccesinJapan_Nintendo
In de eerste week na de coronacrisis, steeg de verkoop van de Nintendo Switch Lite met bijna 600% in Japan.

Aanhoudend succes
De reden voor het tweemaal bijstellen van deze doelstelling komt onder andere door het gigantische succes van Animal Crossing en de sterke verkopen van de Nintendo Switch Lite (vooral aan het begin van de coronacrisis) in Japan.

Aan dit succes komt voorlopig ook geen einde, meent Katsuhiko Hayashi van The Famitsu Group (het bedrijf dat de spelverkoopcijfers bijhoudt in Japan). "Onze data suggereert dat de vraag naar de Nintendo Switch nog steeds aanhoudt. Nintendo Switch-verkopen krijgen aan het eind van het jaar waarschijnlijk nog meer momentum."

4K-console
Daarnaast rapporteren verscheidene ontwikkelaars, die anoniem willen blijven, aan Bloomberg dat Nintendo hen heeft gevraagd om hun games 4K-ready te maken. Dit duidt er nogmaals op dat er een upgrade van de Nintendo Switch aan zit te komen.

Eind augstus rapporteerde ditzelfde medium al dat er een nieuwe versie van de Switch aan zit te komen voor 2021. Deze console moet ook met zijn eigen first- en third party-games komen.

HyruleWarriors_AgeofCalamity_NintendoSwitch_08
Gisteren kondigde Nintendo eindelijk weer een nieuwe game aan voor de Nintendo Switch: Hyrule Warriors: Age of Calamity.

Coronacrisis
Het is niet allemaal koek en ei omtrent de Nintendo Switch-productie. Dankzij de coronacrisis eerder dit jaar, was deze bijna gestagneerd, wat leidde tot grote tekorten over de hele wereld. Ook in Nederland was de Nintendo Switch een aantal maanden nauwelijks verkrijgbaar.
Next articleTrailer Mario Kart Tour toont 16-bit Super Mario en Donkey Kong... Previous articleStreet Power Football

Reacties van gebruikers

Avatar
Zelda | 09 september 2020 10:32 | #291823
collapse
Christus te paard...als ze 30 miljoen units willen verkopen dit fiscale jaar (wat FYI bijna bekant GameCube + Wii U lifetime sales is), dan moeten ze toch echt wel iets op de planken hebben liggen.

Animal Crossing: New Horizons heeft al een enorme berg verzet, DLC van Pokémon Sword & Pokémon Shield helpt ook een beetje, en Super Mario content zal ook heel veel helpen. De evergreens verkopen altijd goed tijdens de holiday season (Smash, Kart, Odyssey etc.). Wellicht Switch Pro (?) in maart 2021 met Breath of the Wild 2 als launch? Om toch nog een miljoen of 3 a 4 in die maand te verzetten?

Heel benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren de komende maanden. Alhoewel ik extreem excited ben voor Hyrule Warriors: Age of Calamity, zal dit niet massive veel hardware verschuiven, daar is het niet zo'n titel voor. Laat maar komen, Nintendo!
Avatar
FalconPawnch | 09 september 2020 18:35 | #291826
Reactie op post #291823 van Zelda
Nou, ik vraag me ook af waarom die 30 miljoen mensen dan nog geen Switch hebben. Waar wachten die dan nog op? De grootste system sellers zijn er al; Mario kart 8D, Mario Odyssey, Zelda BotW en Pokemon Sw/Sh.

Een Warriors game van Zelda was er ooit al eens en die verkocht nou ook weer niet zo veel. Een nieuwe versie met wat meer Zelda-related story gaat echt niet voor zoveel extra hardware verkopen zorgen inderdaad.

Ik heb wel het sterke vermoeden dat de Switch 2.0 - zo noem ik het maar even - Metroid Prime 4 in 4K introduceert. Dit lijkt me echt een titel die speciaal voor die nieuwe Switch wordt ontwikkeld.

Nou goed, 26 september een update over HW:AoC of BotW2

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.