Ontwikkelaars Lovers in a Dangerous Spacetime positief over verkopen op Switch Nieuws | 12 september 2020 17:30 | Auteur: Erik | Bron: Asteroid Base

De lancering van Lovers in a Dangerous Spacetime voor de Nintendo Switch zorgde voor de grootste piek in de verkoopcijfers van de game. Dit laat ontwikkelaar Asteroid Base in een blog ter ere van het vijfjarig bestaan van de game.

De piek was zelfs hoger dan bij de lanceringsweek van het spel in september 2015 voor Steam en Xbox One, blijkt uit de data-analyse. Lovers in a Dangerous Spacetime lanceerde op 3 oktober 2017. In totaal heeft de Nintendo Switch-versie 34.7% van de verkopen voor zijn rekening genomen. Slechts 0.1% minder dan de Steam-versie, die nipt het best wist te verkopen.

LoversinaDangerousSpacetime_Verkopen_NintendoSwitch_AsteroidBase
Helemaal links van deze grafiek is de verkoopspike van de lancering te zien. Bron: Astroid Base.


"Game past ideaal bij de Switch"
Volgens Asteroid Base komen de hoge Nintendo Switch-verkopen doordat de game perfect bij de Nintendo Switch past. "Eigenlijk was het het ideale platform - de doelgroep is open voor kleurrijke, toegankelijke spellen en 2D-gameplay. De console kwam zelfs met twee controllers! Daarnaast zetten we alles op alles om het spel in het eerste jaar van de console uit te brengen, zodat het nog wat minder druk was in de virtuele winkelschappen."

Heb je Loves in a Dangerous Spacetime nog nooit gespeeld? Het is een couch co-op-spel waarbij je gezamenlijk één groot ruimteschip bestuurt. Een iemand bestuurt het stuur, terwijl de andere spelers elk een van de kanonnen voor zijn of haar hoede neemt. Een goede samenwerking is dus de sleutel tot succes! Het is aan jullie om zoveel mogelijk gespuis kapot te knallen, en zoveel mogelijk ruimtekonijnen te bevrijden.

Next articleOntwikkeling Chapter 2 van Deltarune verloopt voorspoedig Previous articleBekijk het openingsfilmpje van Alien Hominid Invasion

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Lovers in a Dangerous Spacetime

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €14,99
Genre: Action-shooter
Ontwikkelaar: Asteroid Base
Uitgever: Asteroid Base
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 oktober 2017