Geruchtenhoekje #04 | 4K Switch en Prince of Persia tóch naar de Nintendo Switch? Nieuws | 13 september 2020 09:40 | Auteur: Dyon

Tijd om weer nieuwe vaatjes zout aan te schaffen voor een nieuw geruchtenhoekje!

Een nieuwe week, dus uiteraard ook weer nieuwe geruchten. Ditmaal bespreken we enkele geruchten die betrekking hebben tot een 4K Nintendo Switch, alsook de mogelijke komst van de Prince of Persia remake voor de Nintendo Switch.

Bloomberg: "Nintendo vraagt ontwikkelaars games 4K-geschikt te maken"
Volgens het betrouwbare Bloomberg heeft Nintendo verschillende ontwikkelaars gevraagd hun games 4K-geschikt te maken. Dit lijkt erop te hinten dat er op termijn 4K-functionaliteit voor de Nintendo Switch komt; in welke hoedanigheid is echter (nog) niet bekend.

Prince of Persia: Sands of Time remake naar de Nintendo Switch?
Eerder in het geruchtenhoekje spraken we al over een Nintendo Switch-versie van Prince of Persia: Sands of time-remake en nu wordt dit gerucht meermaals versterkt. Afgelopen week is de game officieel uit de doeken gedaan maar een Nintendo Switch-aankondiging ontbrak vooralsnog. Echter staat er onder andere op de Ubisoft-website meerdere verwijzingen naar de hybride-console.
pop-site-2

Super Monkey Ball krijgt een nieuwe game?
Volgens Brian Matt, een voice actor van de originele Super Monkey Ball hint naar de mogelijke komst van een nieuwe Super Monkey Ball-titel. Op zijn Instagram refereert hij terwijl hij Super Monkey Ball speelt dat "September fantastisch zal zijn met wat gaat komen". Komt er later deze maand nog een aankondiging?

Ninja Gaiden-trilogie komt naar de Nintendo Switch?
Op de website Game Source Entertainment, een van de grootste distributeurs van games in Hong Kong heeft op hun distributielijst de game "Ninja Gaiden Trilogie" voor de Nintendo Switch staan. Inmiddels is de lijst offline gehaald, maar de cache is nog steeds zichtbaar. Het lijkt te gaan om Ninja Gaiden Sigma, Sigma 2 en Ninja Gaiden 3: Razor's Edge.
Next articleFirst-person horrorgame Kholat krijgt fysieke release op de... Previous articleSuper Mario Bros. bestaat vandaag 35 jaar!

Reacties van gebruikers

Avatar
CyberMonkey | 13 september 2020 10:27 | #291863
4K zou mooi zijn, maar ik heb liever dat ze er eerst voor gaan zorgen dat games zoals Breath of the Wild en Xenoblade een stabiele 1080p en 60 fps (docked) hebben. Dat zou al een heel groot verschil maken.
Avatar
hsBoy | 13 september 2020 13:09 | #291864
collapse
Echt een leuke rubriek op N1! Zeker erin houden!

Nou, we weten nu toch wel zeker dat er een nieuwe krachtigere Switch in de pijplijn zit? Deze geruchten zijn nu al zovaak voorbij gekomen door verschillende bronnen dat we al bijna kunnen invullen hoe ie eruit gaat zien en hoe krachtig hij wordt Razz
Avatar
waliwal | 13 september 2020 22:16 | #291867
Reactie op post #291864 van hsBoy
Tegen de tijd dat die Switch uitkomt is ie al weer hopeloos verouderd hoor Razz
Zou zelf graag een small bezel 1080p undocked Switch willen zien.
Avatar
platoqp | 13 september 2020 17:35 | #291865
Hmm, ja een krachtigere Switch zou wel te gek zijn.

Zit er wel een beetje bij te denken of dat dan een docked-only zou zijn, dan haal je wel het switch gedeelte weg van de switch.
Er is nog veel ruimte voor grafische verbetering, een beetje telefoon is tegenwoordig al krachtiger dan de Switch. Als ze het echt willen pushen zouden ze die nieuwe Ampère architectuur kunnen gebruiken van Nvidia Worship
Avatar
Fl@ppy | 13 september 2020 19:14 | #291866
Ik zie graag dat een dergelijke upgrade in het dock verwerkt zit, zodat we gewoon onze eigen switch kunnen houden. Ik speel zelf 99 0/0 docked en ze hoeven voor mij deze generatie geen beter systeem uit te brengen. Volgende generatie verwacht ik dan wel iets geniaals
Avatar
FalconPawnch | 14 september 2020 11:08 | #291868
collapse
Die PoP is zo lelijk, dat moet nét kunnen op de Switch. Sand of Time had ik vroeger al op de cube, toffe (maar erg korte) game, alleen niet de heraanschaf waard naar mijn mening. ook niet na een remake.
Avatar
Zelda | 14 september 2020 11:38 | #291870
Reactie op post #291868 van FalconPawnch
Nou, nog erger - schijnt dus dat een Switch versie later in 2021 komt, maar dat wordt weer door een andere studio gemaakt. En je weet wat dat betekent - dat is dus een halfbakken, met zodanig weinig moeite erin gestoken versie, dat eigenlijk gewoon verboden zou moeten zijn. Dát zijn pas simple 'cash-grab' ports helaas...
Avatar
Zelda | 14 september 2020 11:36 | #291869
Als de third-party games maar een beetje fatsoenlijk op de Switch 2.0 (of hoe het ook heet) mogelijk zijn, dan ben ik al tevreden. Kijk bijvoorbeeld naar Doom, Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition, Trials of Mana, Dragon Ball Xenoverse 2, Starlink: Battle for Atlas om een paar games te noemen; ziet er allemaal prima uit. Helemaal niks mis mee - grafisch gezien - en loopt ook best prima qua framerate. Sure, versies op de andere consoles zijn sterker en beter - maar dat is ook logisch.

Ik hoef geen ultra-über power machine van Nintendo, want ik raak heel snel uitgekeken op grafische pracht, want het went. Maar als het een beetje prima versies van third-party publishers op een Nintendo console brengt....yes please!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.