Spellbreak - Eerste impressie + giveaway! Special | 21 september 2020 00:00 | Auteur: Mitch

Spellbreak is een Battle Royale die traditionele gunplay inruilt voor magische aanvallen. Een concept wat barst van de potentie en ik heb het spel inmiddels een aantal uren onder de knoppen gehad om te zien of daar wat van waar gemaakt wordt. Mijn voorlopige bevindingen? De Nintendo Switch-versie van deze spreukenoorlog is een verrassend leuke game, met hier en daar nog ruimte voor verbetering.

Na het massale succes van Fortnite verscheen de ene na de andere Battle Royale-game ten tonele, maar daarvan viel Spellbreak mij altijd positief op. In deze game ben je geen generiek mensfiguur met een paar wapens, maar een een badass magiër die vuurzeeën oproept, achter tegenstanders teleporteert en door de lucht kan vliegen. Het enige probleem? Dat kunnen jouw tegenstanders allemaal ook. Tijd dus, voor een epische Battle Royale waarin maar één magiër kan zegevieren.

1

Vuurballen en bliksemschichten
De inspiratie van Spellbreak moge duidelijk zijn. Je begint samen met 42 andere spelers hoog in de lucht, landt op een eiland met allerlei verschillende omgevingen en er is een storm aan de gang die ervoor zorgt dat het speelveld langzaam steeds kleiner wordt. Tot zover de vergelijking, want in Spellbreak verschuil je je niet achter een fort, maar belaag je je tegenstander met vuurballen en bliksemschichten. Het spel is dus een stuk minder defensief, wat de snelheid van potjes ten goede komt.

Het vechtsysteem in Spellbreak draait om twee magische, elementaire handschoenen. Met de rechtse schiet je bijvoorbeeld bliksem en met de linker lanceer je een tornado. Of een rotsblok. Of een giftige gaswolk, afhankelijke van welke handschoen je draagt. Je kunt daarbij ook creatief zijn en elementen combineren. Zo kun je de eerder genoemde gaswolk aansteken door er een vuurbal tegenaan te schieten, wat voor een mooie explosie én extra schade zorgt.

Dragonball Z
In totaal zijn er zes soorten handschoenen, dus je kunt aardig los qua combinaties. De handschoenen vind je in kistjes of kun je stelen van tegenstanders die het loodje hebben gelegd, samen met een boel andere upgrades. Denk hierbij aan bepantsering, gezondheidsdrankjes en andere handigheden. De meest interessante hiervan zijn de Runes. Je kunt één rune tegelijkertijd bij je dragen en deze geven je allerlei gave vaardigheden.

Mijn favorieten zijn de Flight en Teleportation runes. Met die eerste kun je Dragonball Z-stijl achter een tegenstander teleporteren en met de tweede kun je flinke afstanden overbruggen door een stukje te vliegen. Dat is geen overbodige luxe, want de arena van Spellbreak is groot. Misschien wel iets té groot voor 42 spelers, want er zaten potjes bij dat ik maar weinig mensen tegenkwam. Op technisch vlak loopt het spel soepel, maar hier en daar kom je wel een framedrop of bug tegen. Hier mogen de ontwikkelaars van mij nog wel wat tweaks uitvoeren.Free to play
Spellbreak is free to play en net als diens grote voorbeeld, kun je cosmetische tierelantijntjes en extraatjes kopen in de winkel. Die betaal je met goud, wat je uiteraard kunt kopen met euro's óf kan verdienen door gewoon het spel te spelen. Zelf ben ik nooit zo van dit soort cosmetics en ben ik vooral blij dat er geen pay-to-win onzin te bekennen is. Sterker nog, ik heb tot nu toe niet eens éen pop-up gezien over het feit dat je überhaupt euro's kan uitgeven in het spel. Kijk, zo scoor je punten bij mij.

Yay or nay?
De combinaties van leuke magische aanvallen en over the top Rune-abillities zorgen ervoor dat Spellbreak fris aanvoelt in een genre dat inmiddels aardig richting verzadiging gaat. Het spel loopt daarbij op de Nintendo Switch (ook in handheld-modus) verrassend soepel, al kwam ik soms nog wel een framedrop of bug tegen. Als een frisse variant van het Battle Royal-genre laat Spellbreak onder aan de streep een goede eerste indruk achter. Wat mij betreft zeker het downloaden waard.

Giveaway!
Interesse gekregen in Spellbreak? Dan heb je geluk: wij verloten namelijk drie keer een Wizard Pack voor Spellbreak t.w.v. 180 euro!. Hiermee ontvang je drie exclusieve skins en badges en 15.000 gold (meer info hier)!

Je kunt deelnemen aan deze giveaway via Gleam:
< Klik hier om deel te nemen >

Deelnemen is mogelijk tot donderdag 24 september, 10:00 uur. Vervolgens zullen er drie gelukkige winnaars geloot worden. Met dank aan The Amplifier Group voor het verzorgen van deze toffe prijs!
Next articleFEEST: N1ntendo.nl bestaat 20 jaar (en trakteert!) Previous articleOpname: N1ntendo.nl Stream: Deel je AC-droomeiland voor een...

Reacties van gebruikers

Avatar
Sascha | 14 september 2020 17:34 | #291873
Hype Very Happy . Vond de game er best tof uitzien Very Happy
Avatar
Demin | 15 september 2020 02:24 | #291874
Ik heb niks met Battle Royales, Shooters of of überhaupt online games, maar deze game zag er op basis van de trailer wel interessant uit en met een nog interessantere prijs (gratis) heb ik het maar eens gedownload:

Inderdaad een best vermakelijke game, hoewel het waarschijnlijk meer geluk dan wijsheid was werd ik het eerste potje gelijk 2e en na 5 potjes was ik de last man standing. Een leuke verrassing dus, al denk ik niet dat ik heel erg lang geïnteresseerd blijf in Spellbreak. De enige andere shooter die ik actief heb gespeeld, de Splatoon serie, had meer variatie, actieve progressie en item collectie waardoor je er toch langer in geïnvesteerd blijft. Dit blijft telkens hetzelfde trucje, en je bent toch best aangewezen op wat je random vindt tijdens je playthrough.

Allicht is dit een game die je om de zoveel tijd maar eens oppakt, zolang als er nog een actieve player base is. Ook kan ik me voorstellen dat het met vrienden wél leuk blijft om samen stratgieën uit te werken als een squad.

Die give away ga ik wel aan meedoen, overigens. Prijsvragen zijn altijd leuk Wink
Avatar
Mink | 15 september 2020 10:57 | #291876
Oeh, klinkt best interessant, ga ik wel een kansje geven.
Avatar
FalconPawnch | 15 september 2020 11:28 | #291877
ik heb het gedownload toevallig vd week. Moet wel erg aan controls wennen. Lopen + richten + schieten is een tricky dingetje.
Avatar
Misterious117 | 22 september 2020 14:01 | #291993
Ben beetje laat, maar er staat dat deelname niet meer mogelijk is, ondanks dat er in het bericht staat tot donderdag 24 september?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Spellbreak

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Battle Royale
Ontwikkelaar: Proleatariat
Uitgever: Proleatariat
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 2020

Screenshots