5 tips om online te genieten van Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition Special | 15 september 2020 12:01 | Auteur: Dreon

Final Fantasy Crystal Chronicles is een spel dat ik altijd in mijn hart zal meedragen omdat ik het vroeger veel met mijn broertje en neefjes heb gespeeld. Wij waren één van de weinigen met vier Gameboy Advance Systemen en vier kabels om ze aan te sluiten aan je Gamecube. Dit was immers één van de beste spellen om urenlang in multiplayer-stand te spelen. De afgelopen weken heb ik Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition online gespeeld samen met onze geliefde redacteur Paul. Het spel is niet perfect maar weet je stiekem toch van wat uren vermaak te voorzien, mits je weet hoe de online multiplayer werkt. Ik moet eerlijk toegeven dat het bij ons de eerste keer wel drie kwartier(!) heeft geduurd voordat we eindelijk konden starten. Om jullie hetzelfde lot te besparen heb ik hier vijf tips op een rijtje gezet om je op weg te helpen met de online modus en lekker te kunnen genieten van Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition.

3

Tip 1: Houd één personage op hetzelfde punt qua kracht als jouw vriend/vriendin
In Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition speel jij één van de acht personages in jouw dorp. Zij moeten op zoek gaan naar druppels Myrrh, die je over de hele wereld vindt. Je hebt er drie per jaar nodig om je dorp te laten overleven. Iedere keer dat jij een level hebt uitgespeeld en een druppeltje Myrrh verzamelt, krijg je de kans om jouw personage te versterken. Je kunt dus wel raden dat het niet erg handig is wanneer jouw personage een stuk sterker is dan die van de vriend waar je mee speelt. Het is dus aan te raden om meerdere personages te spelen en er één te bewaren die je alleen gebruikt wanneer je samen speelt met een vriend of vriendin.

Tip 2: Speel tot aan jaar drie in singleplayer
In de eerste paar jaren word je erg gelimiteerd in de werelden die je kunt bezoeken. Je zou denken dat dit geen probleem moet zijn wanneer je samen met je vriend een nieuw spel start. Helaas is het zo dat wanneer jij je derde druppeltje Myrrh verzamelt, je meteen door gaat naar het volgende jaar. Het spel laat namelijk alleen de host een druppel Myrrh verzamelen, waardoor jij of de vriend waar je mee speelt nog één druppel moet verzamelen om naar het volgende jaar te gaan. In mijn geval moest Paul dus nog vlug een level in zijn eentje halen om weer samen met mij verder te kunnen spelen. Vanaf jaar 3 krijg je wat meer vrijheid in de werelden die je mag betreden, wat betekent dat je vanaf dat moment ieder level kunt bezoeken en altijd samen een spel kunt starten. Vanaf dit moment maakt het niet zo veel meer uit in welk jaar je zit, al worden de levels worden wel steeds moeilijker!

4

Tip 3: Zorg dat je helemaal klaar bent wanneer je gaat hosten
Dit is waarschijnlijk het gedeelte dat bij Paul en mij voor de meeste frustratie heeft gezorgd. Wanneer jij een spel host en om een reden toch moet stoppen, wordt je voor een X aantal minuten geblokkeerd om nogmaals te hosten. Tijdens onze eerste game, had Paul per ongeluk op vier spelers geklikt in plaats van twee. Hij dacht toen vlug een nieuw spel te hosten en kreeg de melding dat hij even geen nieuw spel op mocht starten. Ik besloot toen een spel op te starten voor twee spelers maar Paul kon zich nog niet bij mijn spel voegen omdat ik wat verder was in het verhaal. Uiteindelijk kon Paul weer een spel starten maar krijg hij ondertussen een belangrijk telefoontje. Terwijl hij iets aan het regelen was, werd hij uit het spel gegooid omdat hij te lang afwezig was. Vervolgens moesten we weer wachten tot we een nieuw spel konden starten. Dit was natuurlijk erg vervelend en nadat we drie kwartier bezig waren geweest, konden we eindelijk starten met ons spel. We gingen natuurlijk erg geïrriteerd onze eerste speelsessie in, vandaar de tip: zorg dat je helemaal klaar bent om te spelen.

Tip 4: Er zijn twee manieren van hosting
In Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition zijn er twee manieren om een online spel op te starten. Je hebt de snelle manier waarbij je op het juiste level gaat staan, het level aanklikt en vervolgens op meerdere spelers klikt. Je gaat met deze optie meteen het level in en vanaf dat moment kunnen drie andere spelers zich bij jouw spel voegen. Dit betekent dat er op ieder moment een extra speler zou kunnen verschijnen. Het voordeel: je bent aan het einde van het spel bijna altijd wel met drie of vier personen. Het nadeel: deze personen willen vaak zo snel mogelijk door het level heen vliegen om de artifacts op het einde te kunnen verzamelen. Zelf kreeg ik hier, vooral bij nieuwe levels, al vlug een hekel aan. Ik wilde graag alle levels minimaal één keer zo goed mogelijk verkennen. Daarom maakte ik (en Paul) vaak gebruik van de andere manier van hosting. Je kunt in het menu klikken op het hosten van een spel, en dan kun je kiezen met hoeveel spelers en of het alleen vrienden mogen zijn. Dit zorgt ervoor dat je samen met één of meerdere vrienden de levels op je eigen tempo kunt ontdekken. Mijn gouden tip is dus: wil je snel artifacts verzamelen? Host dan je spel zodat onbekende mensen je snel kunnen vinden. Wil je het rustig aan doen? Host het spel dan zodat alleen je eigen vrienden welkom zijn.

2

Tip 5: Zet de kelk regelmatig zo strategisch mogelijk neer om effectief te kunnen vechten
Het klinkt misschien als een simpele tip, deze tip is echter van groot belang om zo goed mogelijk te kunnen vechten en om met beide spelers lol te hebben. In de meerderespelerstand moet namelijk iemand de Myrrh kelk dragen, waar een Moogle dit voor je doet in de éénspelerstand. De barrière rondom deze kelk zorgt ervoor dat je blijft leven, dus het is erg belangrijk dat jullie altijd in deze barrière blijven staan. De dynamiek die wij gebruikten voor onze groep, was dat ik de korte afstandsvechter was en Paul de tovenaar van lange afstand. Paul hield zich bezig met mij in leven houden en vijanden van ver op te blazen met verschillende soorten magie. Het was dus ook vanzelfsprekend dat hij de kelk zo veel mogelijk met zich mee droeg. Hij moest deze kelk wel iedere keer zo strategisch mogelijk positioneren zodat ik makkelijk bij de vijanden kon en hij zijn magie kon gebruiken. Bij bazen moest hij de kelk eens in de zo veel tijd verplaatsen om ervoor te zorgen dat we er beide bij konden en stiekem geef ik jullie nu nog een kleine tip weg. Wanneer ik een aanval oplaadde, kon Paul daar magie bij toevoegen om ervoor te zorgen dat mijn aanvallen nog sterker werden. Ook kun je, door tegelijkertijd magie te gebruiken, een sterkere magische aanval triggeren. Denk hierbij aan Fira of zelfs Firaga wanneer je timing perfect is.

5

Geniet met maten
Alleen is het spel namelijk helemaal niet zo leuk! Het is dus wel jammer dat het flink wat moeite kost om toch van de online mogelijkheden te kunnen genieten. Mocht je nou benieuwd zijn naar de review? Check dan de review van Paul, die morgen online verschijnt.
Next articleFinal Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition - een frustrerende... Previous articleOver the Alps - Op spionnenvakantie!

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 16 september 2020 09:08 | #291879
collapse
hahaha, hoe positief jij bent, zo negatief is Paul dan weer.
Avatar
Dreon | 16 september 2020 12:20 | #291884
Reactie op post #291879 van FalconPawnch
Ik ben niet positief, ik probeer er maar het beste van te maken. Het is vooral een leuke nostalgie trip.. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action RPG
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 28 augustus 2020

Screenshots