Nintendo bevestigt dat er na de Nintendo Switch een nieuw spelsysteem komt Nieuws | 16 september 2020 11:57 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo

Via een afbeelding bevestigt Nintendo tijdens haar Corporate Management Policy Briefing dat de Nintendo Switch niet haar eindstation is, maar dat we in de toekomst een nieuw spelsysteem kunnen verwachten.

De afbeelding uit de briefing laat een tijdlijn zien met daarin de Nintendo DS en de Wii, de Nintendo Switch en het 'Next gaming system' die in 20xx moet uitkomen. Boven de benoeming staat een groot vraagteken.

ToekomstNintendo_OpvolgerNintendoSwitch_ManagementBriefinf
De afbeelding schetst een toekomst voor Nintendo.


Opvolger maakt gebruik van dezelfde filosofie
President Shuntaro Furukawa, die de briefing leidde, wil hiermee laten zien dat de opvolger van de Nintendo Switch, dezelfde filosofie gebruik als hun voorgaande platformen. Hij zegt hierbij het volgende: "Nintendo is ook in de toekomst van plan om haar diensten uit te breiden rondom de creatie van unieke producten, waarbij hardware en software geïntegreerd zijn".

Het is de eerste keer dat Nintendo spreekt over een potentiële opvolger van de Nintendo Switch. Of het hierbij om volledig nieuwe console gaat, of een sterk verbeterde versie (zoals in de Nintendo DSi), is niet bekend. De afbeelding suggereert echter hevig dat het om het eerste gaat.

Integrated Hardware-Software en Nintendo Account
De afbeelding duikt op tijdens een uitleg over het Nintendo Account, en Nintendo's relatie met haar klanten.

President Shuntaro Furukawa zegt hierover: "[..] Daarnaast gaan we verder met de ontwikkeling van services die ons werk complementeren, gebaseerd op ons Nintendo Account-programma. Door een positieve cyclus te creëren met de services en content op ons geïntegreerde hardware-software-model en ons Nintendo Account-programma, hopen we positieve langetermijnrelaties te creëren en contactpunten te verkrijgen met zelfs nog meer consumenten."

Inmiddels zijn er meer dan 200 miljoen mensen met een Nintendo Account. Dit komt vooral door de release van Mario Kart Tour in september 2019, dat het aantal profielen meer dan verdubbelde.
Next articleSuccesvolle RPG CrossCode krijgt fysieke uitgave en uitgebreide... Previous articleMorgen: Nintendo Direct Mini: Partner Showcase [16:00 CEST]

Reacties van gebruikers

Avatar
Mitch | 16 september 2020 12:33 | #291885
Die afbeelding. Hoe vaak gaat Nintendo nog een drol leggen op het graf van de Wii U? Hahaha
Avatar
charlie1 | 16 september 2020 16:57 | #291891
collapse
Dat Nintendo over een opvolger spreekt kan ik begrijpen, maar zo vroeg.

Nintendo Nintendo, jullie blijven me verrassen. Smile
Avatar
Demin | 16 september 2020 22:07 | #291902
Reactie op post #291891 van charlie1
Dat valt toch wel mee, vind ik. De Switch was onder codenaam NX ook al vrij vroeg bevestigd (al was dat vooral een geruststelling naar investeerders dat ze ondanks de flop van de Wii U nog in de hardware markt zouden blijven) maar het is algemeen bekend dat de R&D afdeling zich constant richt op nieuwe hardware. Dat is zo bij alle bedrijven, Sony werkt nu ook al ongetwijfeld voorzichtig aan de PS6/cloudservice systeem ondanks dat de PS5 nog volledig uit de doeken moet worden gedaan.
Avatar
FalconPawnch | 17 september 2020 08:15 | #291914
collapse
grafischerwijs valt er nog een hoop te winnen voor Nintendo. Hoewel ik denk dat ze zich ongetwijfeld weer focussen op een andere manier van gamen.
Avatar
Markiewong | 17 september 2020 15:00 | #291930
Reactie op post #291914 van FalconPawnch
Denk je dat mensen het geld over hebben voor een 500 euro Nintendo product? Je gaat qua performance niet in de buurt komen van de Xbox/PS met het handheld formaat. En zelfs als je terug zou gaan naar een pure console met genoeg kracht ga je de 3th partys niet zover krijgen om veel geld te steken in een Nintendo console. De Switch gaat als warme broodjes over de toonbank, maar de top 10 laat zien dat mensen nog steeds vooral Nintendo games aanschaffen.

Tis een eindeloze cirkel.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.