The Game Awards keert digitaal terug in 2020 Nieuws | 23 september 2020 22:48 | Auteur: Erik | Bron: Venturbeat

The Game Awards wordt dit jaar gehouden op 10 december. Ditmaal is het evenement echter alleen digitaal te volgen.

De opzet is verder hetzelfde. Ook dit jaar worden er op The Game Awards diverse prijzen uitgedeeld, en komen er diverse spelonthullingen en sprekers. Vorig jaar werd onder andere Super Smash Bros. Ultimate genomineerd voor Game of the Year.

Voor het eerst wordt het evenement op drie verschillende podia over de wereld opgenomen: Los Angeles, Tokio en Londen. Ditmaal echter zonder een live publiek dankzij het coronavirus. Meer details over het evenement volgen op een later tijdstip.


TheGameAwards2020_Nintendo_10december

The Game Awards als metaverse
Geoff Keighley, bedenker van The Game Awards, wil dit gemis opvullen door meer in te spelen op interactie met de kijkers. "We bekokstoven op dit moment manieren zodat mensen de show op verschillende manieren kunnen ervaren. We willen dat mensen zich onderdeel voelen van de show, en er op verschillende manieren op kunnen reageren", zegt Keighley tegen Venturebeat.

Hij vervolgt: "We denken aan de 'metaverse' en het idee dat mensen online bij elkaar komen om van de show te genieten." Een metaverse is hierbij het idee van virtuele werelden die op een of andere manier allemaal met elkaar verbonden zijn.
Next articleVerloren arcadegame Clockwork Aquario uitgesteld naar 2021 Previous articleSpeel vanaf vandaag met twee ganzen in Untitled Goose Game

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.