Nieuwe releases oktober 2020: Real-life Mario Kart en Pikmin 3 Deluxe Special | 01 oktober 2020 14:30 | Auteur: Erik

Na een relatief rustige maand zijn we inmiddels in oktober aanbeland. De dagen worden korten en guurder, maar de games doorgaans beter. Ook dit jaar, want oktober kent verrassend veel grote releases. Nintendo trapt de maand af met Super Mario Bros. 35, EA dropt de nieuwste FIFA en The Jackbox Party Pack 7 wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van vele chill-avondjes. En ohja, onze Pikmin zijn er ook nog! Dit zijn de meest opvallende releases van oktober 2020.

Super Mario Bros. 35
1 oktober – Nintendo Switch eShop (Gratis voor NSO-leden)
Na Tetris 99 komt… Super Mario Bros. met 35 spelers? Jawel, ter ere van de vijfendertigste verjaardag van onze besnorde loodgieter, laat Nintendo ons gezellig met z’n allen tegelijk de game spelen waarmee het allemaal begon. Je bent echter niet zomaar aan het platformen, oh nee: elke vijand die je verslaat, stuur je naar je tegenstander! Dus pas op: voor je het weet kleurt je level van de Koopa’s en de Goomba’s. Gelukkig kun je via de voorwerp-roulette jezelf een willekeurig hulpmiddel geven. Weet jij als laatste over te blijven?I Am Dead
8 oktober – Nintendo Switch eShop (€16,99)
De titel I Am Dead is niet voor niets: in dit puzzelavontuur is hoofdpersoon Morris Lupton al dood! Oh nee! Gelukkig is zijn grote harige maatje Sparky ook al naar het hiernamaals vertrokken, en kunnen ze samen allerlei puzzels en mysteries op het eilandje Shelmerston oplossen. Broodnodig ook, want het lijkt erop dat een desastreuze ramp op het punt staat om het eilandje te vernietigen! Om dit noodlot te voorkomen, bezoeken jullie herinneringen van plekken die je als levende hebt bezocht. Gelukkig heb je als Morris de kracht om letterlijk door objecten en mensen te kijken!

IAmDead_NintendoSwitch_Art
Hoe zou je Game Over gaan in deze game?


Mario Kart Live: Home Circuit
13 oktober - Nintendo Switch (€119,95)
Wacht even, Mario Kart in real-life? Jazeker! Mario Kart Live: Home Circuit tovert je woonkamer om tot een heuse racebaan! Gewapend met een viertal poortjes en een stoere Mario Kart, snel jij je eigen circuit in elkaar. Rijd met onze Super Mario (of Luigi) door de poortjes, en jouw route komt tot leven op de Nintendo Switch! Vervolgens neem je het in acht verschillende Grand Prix (ondertussen kun je natuurlijk ook je circuit aanpassen!) op tegen de Koopalings. Een bijzonder en uiterst innovatief concept, en we zijn ontzettend benieuwd hoe dit zich vertaalt naar een leuke game!

MarioKartLive_HomeCircuit_10
Mario Kart: Live Circuit heeft zelfs een klein beetje Nintendo Labo in zich.


The Jackbox Party Pack 7
15 oktober - Nintendo Switch eShop (€25,99)
Ik kan het me bijna niet meer voorstellen, maar dit jaar markeerde mijn ontgroening met de fameuze Jackbox-serie. Mijn vrienden en ik hebben vervolgens heel wat potjes afgespeeld – want potjandrie, The Jackbox Party Pack is me toch een partijtje genieten. En je hebt er niet eens extra controllers voor nodig! Deeltje zeven komt met een vervolg op één van de fan-favorieten: Quiplash! Ook laat het je je schaamte doorbreken met Talking Points: kun jij uit het niets een speech verzinnen met enkel de afbeeldingen en tekst op de Nintendo Switch? Check alle games met uitleg hier. Jackbox zorgt altijd voor onbezonnen vermaak, en ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat het met dit nieuwste deel niet anders gaat zijn!Remothered: Broken Porcelain
20 oktober - Nintendo Switch eShop (€?)
De maand oktober kan natuurlijk niet zonder een potje griezelen. Gelukkig lijkt Remothered: Broken Porcelain deze behoefte naargeestig te vervullen. In dit horroravontuur speel je als Jennifer, een tiener die werkt bij de Ashmann Inn. Een uiterst sinistere locatie, die natuurlijk een aantal uiterst sinistere geheimen en gevaren herbergt. Aan jou om deze geheimen te ontdekken, en deze gevaren te vermijden. Kun jij levend ontsnappen?

RemotheredBrokenPorcelain_NintendoSwitch_01
Wie houdt er nou niet van naargeestige landhuizen?


Pikmin 3 Deluxe
30 oktober - Nintendo Switch (€59,95)
Op 5 augustus was de kogel eindelijk door de kerk: Pikmin 3 komt naar de Nintendo Switch! Pikmin 3 Deluxe huist het originele avontuur, maar komt daarnaast met een volledig nieuwe proloog. Hierin speel je met Olimar en Louie, de hoofdpersonen uit Pikmin 1 en 2! Maar dat is nog niet alles: ditmaal kun je ook in co-op het gehele verhaal doorlopen. Daarnaast belooft Nintendo een verbeterde besturing, een slimmer richtsysteem, meerdere moeilijkheidsgraden en meer! Pikmin 3 is een juweeltje uit de Wii U-bibliotheek, en we kunnen niet wachten om opnieuw de avonturen van Alph, Brittany en Charlie te beleven!

Pikmin3Deluxe_NintendoSwitch_01
Ik kan altijd uren kijken naar promotiemateriaal van Pikmin.


En verder
Maar dat is nog niet alles! Zo heeft Animal Crossing: New Horizons een griezelige Halloween- en herfstupdate, die je onder andere voor het eerst je eigen pompoenen laat kweken! Ook brengt EA haar jaarlijkse voetbalupdate uit, onder de noemer FIFA 21 Legacy Edition. Let wel op: deze versie bevat minder content dan haar grote broers op de PlayStation, Xbox en PC. Ken je daarnaast The Escapists? De makers ervan brengen op 9 oktober een nieuwe game uit: The Survivalists. Hierin moet je samen zien te overleven op een onbewoond (?) eiland! Tot slot, Foregone op 5 oktober, een actievolle platformer met heerlijke pixel-art.
Next articleNintendo viert release Super Mario Bros. 35 met Speciale strijd-evenement Previous article[#20jaarN1 prijzenfestijn #7] Win één van de indie-gamespakketten!...

Reacties van gebruikers

Avatar
Mitch | 01 oktober 2020 20:49 | #292140
Eigenlijk nog best een interessante maamd, dat oktober Smile
Avatar
reporterdavid | 01 oktober 2020 21:40 | #292142
collapse
Ben benieuwd wie de 119 euro voor de Mariokart game zal neertellen...
Avatar
FalconPawnch | 02 oktober 2020 09:29 | #292149
Reactie op post #292142 van reporterdavid
collapse
ik niet in ieder geval. Opties zijn limited. MK8D is nog steeds in alle opzichten beter.
Avatar
Mink | 02 oktober 2020 10:39 | #292152
Reactie op post #292149 van FalconPawnch
Nee man, fuck mk8d. Tijd voor een volwaardig deel 9. Niet dat ik deze reallife karts ga aanschaffen, maar denk wel dat het een goed sinterklaascadeau is. Als dit toch bestond toen wij nog jong waren Crying
Avatar
Lucas | 02 oktober 2020 10:39 | #292153
Reactie op post #292149 van FalconPawnch
Dat lijkt me logisch. Deze Mario Kart is voor de mensen met kinderen. Vind het zelf een goeie zet.
Avatar
koekiemonster | 02 oktober 2020 10:59 | #292154
Super Mario 35 is ubercool. De rest van de maand dus rustig en matig!
Avatar
hamtaro | 02 oktober 2020 13:40 | #292164
Twijfel nog over pikmin. Denk even wachten tot een aanbieding!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Kart Live: Home Circuit

Platform: Nintendo Switch
Genre: Kart Racing
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 16 oktober 2020

Pikmin 3 Deluxe

Platform: Nintendo Switch
Genre: Strategy
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 30 oktober 2020

Remothered: Broken Porcelain

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Horror
Ontwikkelaar: Stormind Games
Uitgever: Modus Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 20 oktober 2020

Super Mario Bros. 35

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Battle Royale Platform
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-35
Releasedatum: 01 oktober 2020

The Jackbox Party Pack 7

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Party
Ontwikkelaar: Jackbox Games
Uitgever: Jackbox Games
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 15 oktober 2020