Pikmin 3 Deluxe - Toch wel leuk Preview | 08 oktober 2020 15:00 | Auteur: Dreon

Bij de aankondiging van Pikmin 3 Deluxe was ik eerlijk gezegd helemaal niet zo blij. Ik heb Pikmin 3 namelijk nog niet zo heel lang geleden uitgespeeld. Om nou 60 euro te betalen voor de side story leek me dan ook helemaal niet zo eerlijk. Maar jongens, wat had ik het toch mis. Stiekem bleek het toch al weer 7 jaar geleden te zijn dat ik het spel voor het laatst heb uitgespeeld en was ik toch wel erg veel van het verhaal vergeten. Nu blijkt het ook nog dat er hogere moeilijkheidsgraden zijn en dat het volledige verhaal in coöperatieve modus is uit te spelen, heeft mijn vriendin even geluk gehad! Ik heb haar dan ook gestrikt om haar agenda dit hele weekend leeg te maken om samen met mij te kunnen genieten van Pikmin 3 Deluxe. Ik kan je dan ook één ding zeggen: we hebben echt genoten.

Het begin van een avontuur
In Pikmin 3 Deluxe speel je als Alph, Brittany en Charlie. Op de thuisplaneet van deze drie reizigers heerst een hongersnood, dus zijn ze op zoek gegaan naar planeten met voedsel. Tijdens hun reis zijn ze gestuit op planeet PNF-404, waar voedsel te cultiveren is. Dat is precies wat onze reizigers nodig hebben! Zij besluiten dan ook naar deze planeet te gaan maar crashen met hun ruimteschip. Hierdoor verliezen ze elkaar uit het oog en is het van belang dat ze niet alleen voedsel, maar ook elkaar zo snel mogelijk vinden.

Pikmin3Deluxe_NintendoSwitch_04

Wat zou je toch moeten zonder Pikmin?
Het vinden van jouw collega’s valt niet mee op een planeet waar alles zo groot is, dat je in je eentje geen schijn van kans maakt. Gelukkig stuit je al vlug op kleine wezentjes genaamd Pikmin. Deze beestjes volgen jou als hun ware leider en vechten tot de dood om ervoor te zorgen dat jij en je vrienden overleven. Zij wonen in bloem-achtige ruimteschepen genaamd Onions, die de Pikmin in staat stellen om te dupliceren wanneer ze gevoed worden. De Onions produceren en planten zaadjes die uitgroeien tot Pikmin. Deze Pikmin voegen zich meteen bij je leger en hoe meer Pikmin de handen ineen slaan, hoe sterker ze zijn.

Pikmin zijn er in verschillende kleuren en vormen. Aan het begin van het spel raak je bevriend met drie verschillende soorten Pikmin: rode, stenen en gele. Rode Pikmin zijn vuurbestendig en delen raken klappen uit, gele Pikmin zijn erg licht en stroombestendig, stenen Pikmin zijn massief en kunnen glas breken. Het is dus aan jou om de krachten van deze Pikmin zo goed mogelijk te benutten om eten te verzamelen en je collega’s terug te vinden.

Pikmin3Deluxe_NintendoSwitch_18

Vijanden verslaan en spullen verzamelen
In Pikmin 3 Deluxe neem je de controle over één van deze kapiteins, je loopt naar de Onion en bepaalt welke Pikmin je op het veld wilt hebben. Deze aantallen bepaal je aan de hand van waar je heen moet en welke Pikmin je daarvoor nodig denkt te hebben. Moet je naar een grot waar veel vuur is, dan zorg je natuurlijk dat je meer rode Pikmin meeneemt.

Er zijn meerdere manieren om je Pikmin orders te geven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je Pikmin te gooien naar een vijand of object waar ze mee moeten interacteren of ze er met één druk op de knop allemaal op af te sturen. Wanneer je een vijand moet verslaan die een zwakke plek op zijn hoofd heeft, is het verstandig om je Pikmin recht op deze plek te gooien, waardoor ze hier blijven plakken en zo veel mogelijk schade aanrichten. Stenen Pikmin blijven niet plakken maar doen wel extra veel schade omdat ze massief zijn. Je vijanden laten zich natuurlijk niet zomaar pakken en doen er alles aan om die irritante Pikmin van zich af te schudden. Wanneer jouw Pikmin van de vijand af zijn gevallen is het aan jou om ervoor te kiezen ze door te laten gaan, of juist even te fluiten waardoor ze zich weer zo snel mogelijk achter jou voegen.

Pikmin3-2

Waarom zou ik de Deluxe versie kopen?
Deze vraag stelde ik mezelf tijdens de aankondiging van Pikmin 3 Deluxe ook. Wat maakt het spel zo interessant voor iemand die de Wii U-versie al gespeeld heeft? Nou, laten we beginnen met de keuze voor een hogere moeilijkheidsgraad. Ik heb het spel gestart op Hard-modus, die biedt wat meer uitdaging dan het origineel. Ik denk dat de moeilijkheidsgraad nu gelijk ligt met die van de vorige twee delen. Er is nog een hogere moeilijkheidsgraad, daar moet je 'hard' wel eerst voor uitspelen. Verder is het spel nu volledig in co-op te spelen. Dit werkt zo goed, dat ik me niet eens meer kan herinneren dat de originele versie geen co-op modus bevatte. Jij en je medespeler kunnen ervoor kiezen om één van de drie personages te spelen en jullie kunnen zelf alle Pikmin verdelen zoals jullie de gevechten aan willen gaan. Verder kun je ervoor kiezen om beide een ander gedeelte van de kaart te verkennen, of juist samen op pad te gaan en al schreeuwend en tierend je best doen om al je Pikmin in leven te houden. Ook is er een nieuw verhaal genaamd 'The Side Story' waarin je de verhalen van een oude bekende kapitein kunt volgen, alleen dit is al een leuke toevoeging!

Pikmin3-3

Moet ik Pikmin 3 Deluxe toch maar in de gaten houden?
Mijn korte antwoord: ja! Ik moet eerlijk bekennen dat ik erg heb genoten van het nogmaals doorspelen van Pikmin 3 (Deluxe). Dat ik het gehele avontuur nu samen met mijn vriendin kan delen, maakt het nog veel leuker. Ook zij is helemaal weg van de lieve schattige gekleurde beestjes en we staan dan ook te popelen om het avontuur en de Side Story helemaal uit te spelen. Verder zorgt de nieuwe moeilijkheidsgraad voor meer uitdaging en speelplezier. Mocht je Pikmin 3 nog helemaal niet gespeeld hebben, dan raad ik je sowieso aan om het spel goed in de gaten te houden.
Next articleBekijk alle Pikmin Short Movies nu op YouTube Previous articleVideo vergelijkt Pikmin 3 Deluxe met Wii U-versie

Reacties van gebruikers

Avatar
hamtaro | 09 oktober 2020 07:01 | #292322
collapse
Aah leuk dat er een co op modus in zit!
Avatar
Dreon | 09 oktober 2020 10:22 | #292327
Reactie op post #292322 van hamtaro
Jep, dit maakt het voor mij echt wel een goed spel Smile
Avatar
koekiemonster | 09 oktober 2020 08:01 | #292324
collapse
Lekker melken
Avatar
Debinir | 09 oktober 2020 10:05 | #292326
Reactie op post #292324 van koekiemonster
Lekker Melken
Avatar
fantasyfreak | 09 oktober 2020 19:58 | #292338
Reactie op post #292324 van koekiemonster
Meest uitgemolken reactie van 2020
Avatar
Martijn | 12 oktober 2020 14:38 | #292361
"Pikmin 3" is ook echt tof, net als de voorgaande twee delen. Titel is erg ondergewaardeerd gebleven. Het kwam uit in de vroege Wii U periode, als één van de eerste grotere titels, dus weet je bijna zeker dat niet veel mensen m' kochten. Laat staan spelen. Erg zonde, want het is een leuke game.

De Wii U begon na lancering met een maandenlange stilte. "Pikmin 3" is dan niet de titel waarmee je systemen verkoopt, zoals een Mario- of Zelda-game. Toch zit het spel goed in elkaar en doet ook wat nieuwe dingen met de formule. Zelf heb ik het spel destijds te weinig gespeeld, terwijl ik m' graag had doorlopen. Die Pikmin-games hebben een mooie sfeer en charme.

Voel mezelf niet echt geroepen om er 60 Euro voor te betalen, maar de kans dat ik m' op den duur haal (voor een wat zachtere prijs of tweedehands) is zeer groot. Smile
Avatar
Zelda | 12 oktober 2020 18:25 | #292363
collapse
Kan iemand mij uitleggen wat zo leuk is aan Pikmin? Ik snap het niet - oprecht. Heb ooit een keertje de eerste game geprobeerd op de GameCube, maar het klikte gewoon niet. Ben benieuwd of er hier een Pikmin fan is die mij wat nieuw perspectief kan geven Very Happy
Avatar
FalconPawnch | 15 oktober 2020 00:40 | #292388
Reactie op post #292363 van Zelda
T is gewoon een adventure/puzzle... alleen in een kleuterig jasje. Het hele Pikmin moet je gewoon aanspreken. Op zich is het leuke gameplay.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pikmin 3 Deluxe

Platform: Nintendo Switch
Genre: Strategy
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 30 oktober 2020

Screenshots