Originele Fire Emblem krijgt na 30 jaar westerse release voor de Nintendo Switch Nieuws | 23 oktober 2020 16:58 | Auteur: Neslihan | Bron: Nintendo

Marth's klassieker eindelijk the spelen in het Engels!

Na wel 30 jaar zonder westerse localisatie, heeft Nintendo onthuld dat we binnenkort de originele Fire Emblem-game kunnen spelen op de Nintendo Switch. Fire Emblem: Shadow Dragon & the Blade of Light verschijnt december in de digitale winkelschappen. Deze heruitgave is voor het eerst gelokaliseerd naar het Engels ter ere van Fire Emblem's 30e verjaardag. Daarbij bevat het NES-avontuur nieuwe functies om het spel makkelijker te maken, zoals terugspoelen, vooruitspoelen en save-sates. Ook krijgt deze heruitgave een speciale 30th Anniversary Edition, compleet met onder andere een replica NES-cartridge en flinke artbook. Let wel op: net als de verschillende Mario-feestelijkheden, zal Fire Emblem: Shadow Dragon & the Blade of Light maar tot 31 maart 2021 beschikbaar zijn!

Fire Emblem: Shadow Dragon & the Blade of Light verschijnt 4 december in de eShop van de Nintendo Switch en is tot 31 maart beschikbaar.fireemblemcollectorsedition
Next articleVANAVOND: Livestream - Pokémon Sword & Shield: The Crown Tundra Previous articleKrijg Alola Cap Pikachu met nieuwe code in Pokémon Sword en...

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 23 oktober 2020 19:29 | #292471
Kijk goed naar de Switch cartridge in die special edition.
Avatar
Zelda | 24 oktober 2020 07:34 | #292473
Heel tof en alles, maar deze game had gewoon in de NSO moeten komen i.p.v. stand-alone. Prijs is ook 6,99 - lekkere Disney praktijken zijn dit Denial
Avatar
Fl@ppy | 24 oktober 2020 09:01 | #292474
Het spel staat al een tijdje in de Japanse nes app. En wij moeten er nu voor betalen omdat ze het vertaalt hebben? Belachelijk!
Avatar
Debinir | 24 oktober 2020 09:37 | #292475
collapse
Jammer dat die verzamelaars editie alleen in Amerika te koop is

Had die graag gewild voor mijn FE verzameling
Avatar
koekiemonster | 24 oktober 2020 11:32 | #292476
Reactie op post #292475 van Debinir
collapse
Buiten dat het alleen de VS is, heeft deze dure special edition geen cartridge met het spel...
Avatar
Debinir | 24 oktober 2020 19:42 | #292477
Reactie op post #292476 van koekiemonster
Dat weet ik,en dat vind ik als verzamelaar van fysieke games erg jammer

Maar ik wou hem ook deels voor dat artbook en voor bij de rest van mijn FE collectie
Avatar
FalconPawnch | 25 oktober 2020 15:25 | #292478
lol, wie gaat dit nou kopen? Dan moet je wel echt een die-hard fan zijn die bang is om iets te missen. Puur voor het vertalen 7 euro betalen hahaha...
Avatar
Martijn | 25 oktober 2020 15:50 | #292479
collapse
Koop ik niet. Had mooi in het NES-gedeelte van Nintendo Switch Online gekund, zoals Zelda hierboven ook al zei. Het is een NES-spel! Waarom dan voor deze een uitzondering en er een fysieke uitgave van maken?! Of zetten ze deze straks alsnog doodleuk op Nintendo Switch Online, zodra de tijdelijke verkrijgbaarheid is verlopen? Zijn speculaties dat ze dat mogelijk ook met de losstaande games uit "Super Mario 3D All Stars" willen doen en dat misschien de reden is waarom "Super Mario Galaxy 2" ontbreekt op de cartridge. Nouja, dat zijn gelukkig maar geruchten. Voorlopig...

Ik heb nog steeds niet mijn introductie tot Fire Emblem gehad, maar dat gaat ook niet zitten in een NES-game uit 1990. Kun je tenminste wel weten, waar we Marth écht van zouden moeten kennen. Ga er bij dit soort vroege RPG's vaak vanuit dat ze intussen wel zijn ingehaald door nieuwere delen. Hoewel ik dol ben op vele NES-games, waren de RPG's op dat systeem vaak nog erg primitief. Wel leuk voor de fans, al die extra's die erbij zitten in de Collector's Edition. Aan de andere kant: in Europa kwam de serie pas veel later uit. Wie is in Nederland zo erg een fanaat van de eerste Fire Emblem?

Overigens, ook weer zo'n beperkte verkrijgbaarheid tot maart 2021. Wat heeft Nintendo ineens met het aankondigen van slechts tijdelijke verjaardaggames? Een extra aandringen zodat mensen het sneller gaan aanschaffen? Zo van: "het geld kan maar binnen zijn"? Wie zegt dat Nintendo die games écht niet meer verkoopt na maart? Als het verkoopt, dan zie ik ze daar nog best op terugkomen.

Wat is het volgende, bij deze vreemde tijdelijke acties? Volgend jaar is de Zelda-serie jarig. 35 jaar! Misschien een speciale Collector's Edition van "The Legend of Zelda" uit 1986?! Mag hopen dat ze met iets beters aankomen. Dit slaat nergens op!
Avatar
Zelda | 25 oktober 2020 18:25 | #292481
Reactie op post #292479 van Martijn
collapse
Helemaal mee eens met je verhaal, maar om even hier op in te zoomen:

Ik heb nog steeds niet mijn introductie tot Fire Emblem gehad


Ik kan je heel erg Fire Emblem: Three Houses aanraden. Mijn eerste ‘echte’ ervaring was Fire Emblem: Awakening op de 3DS en sindsdien echt een fan van de serie. Had het vroeger ook de ‘Cube game (Fire Emblem: Path of Radiance) maar het lag me niet en kon er niet in komen tot de 3DS versie. Fire Emblem: Three Houses heeft zijn mankementen, sure, maar het is wel een enorm goede Fire Emblem titel. Als ie in de aanbieding is, dan zou ik het overwegen als ik jou was Smile
Avatar
Martijn | 27 oktober 2020 20:46 | #292495
Reactie op post #292481 van Zelda
Misschien toch eens in de gaten houden. Ik hoor "Fire Emblem: Three Houses" nog best vaak voorbij komen, als aanrader. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik van Fire Emblem kan verwachten. Een aantal jaar geleden bijna het Gamecube-deel gekocht, maar niet gedaan omdat het me allemaal nogal tactisch leek. Bordspel of zelfs schaakspel-achtig. Achteraf bleek dat wel mee te vallen, al heb ik mezelf nog steeds niet overtuigd eens zo'n deel te kopen. Intussen wel spijt van, want die titel krijg ik helaas nooit meer zo goedkoop. In de nadagen van de Gamecube ooit voor zo'n 15 Euro bijna gekocht, maar helaas... Had ik voor zo'n prijs wél moeten doen.

Nintendo is de laatste jaren wel hard bezig geweest om de serie ook in het westen aan te laten slaan. Intussen is ze dat redelijk gelukt. Best kans dat ik op den duur "Three Houses" toch eens aanschaf, mocht ik m' voor een leuke prijs treffen. Toch maar eens kijken of er ergens een goede aanbieding voor deze titel is, eventueel tweedehands.

Heb de Collector's Edition toen wel overwogen, maar geconcludeerd dat ik die dan vooral kocht omdat er wat druk op stond (zo van: "als je m' nu niet koopt, is de Collector's Edition weg..." ). Toch maar niet gedaan en nog genoeg om te spelen, maar als ik "Three Houses" nou eens voor een écht leuke prijs tegenkom? Best kans dat ik m' dan toch eens ga proberen.
Avatar
ribbelchips | 26 oktober 2020 13:47 | #292485
Ik hink op twee gedachten. We zijn natuurlijk gewend dat Nintendo 4,99 vraagt voor losse NES games, dus dan is 6,99 niet heel veel. Tijdens dat Hanabi festival op de Wii U betaalde je ook wat meer voor de gelokaliseerde NES en SNES games.

Maarrrrr we hebben nu natuurlijk wel Switch Online waar tientallen NES én SNES games op kunt spelen voor een paar euro per maand. En aan de andere kant staan er voor 7 euro euro games in de eshop waar maandenlang aan gewerkt is..

Een collector's edition van een digitale game is natuurlijk altijd lachwekkend. Daar zal ik nooit een cent aan uitgeven.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Fire Emblem: Shadow Dragon & the Blade of Light

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Nintendo / Intelligent System
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 04 december 2020

Screenshots