Nieuwe gamereleases november 2020: terug naar Hyrule Special | 04 november 2020 11:00 | Auteur: Erik

Het is november! Traditioneel gezien een maand waarin we een aantal grote releases kunnen verwachten. Dit jaar pakt Nintendo, of sorry, Koei Tecmo groots uit met Hyrule Warriors: Age of Calamity. Daarnaast krijgen wij Switch-eigenaren eindelijk wat Kingdom Hearts-magie. Maar daarnaast is er nog veel meer te beleven deze maand! Ik neem je mee door de opvallende nieuwe releases van november 2020.

Kingdom Hearts: Melody of Memory
13 november – Nintendo Switch (€59,99)
Op vrijdag 13 november is het tijd om je ritmegevoel aan de kaak te stellen. Kingdom Hearts: Melody of Memory laat je op de maat van de muziek meer dan 140 muziekstukken uit de gehele franchise naspelen. Dit doe je niet door een notenbalk te volgen, maar door alle monsters op je pad te verslaan (en een notenbalk te volgen). Ik heb de demo uitgeplozen, en was al zeer in mijn nopjes (en dat komt maar ten dele omdat ik een gigantische Kingdom Hearts-fan ben).

KingdomHearts_MelodyofMemory_NintendoSwitch_02

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered
13 november – Nintendo Switch (€39,99)
Het ding met Need for Speed is: niet alle delen zijn even goed. De franchise had zijn hoogtepunt ongetwijfeld aan het begin van de jaren ’00 met de fantastische Underground-delen, die helemaal draaiden om straatraces. Toch waren ook de games uit het prille begin populair: die draaiden om politieachtervolgingen en snelle, dure bolides. En precies daarop speelt Hot Pursuit Remastered (oorspronkelijk uit 2010) in. Met succes: het is nog steeds een van de meest geliefde delen uit de serie, en dit gaat op de Switch ongetwijfeld niet anders zijn!

NeedforSpeed_HotPursuit_Remastered_NintendoSwitch_91

Cloudpunk
15 november – Nintendo Switch eShop (€24,99)
Een goede trailer kan voor een groot deel van de hype al vormen. Nintendo en Koei Tecmo lieten begin september nog zien hoe je een werkelijk briljante trailer in elkaar steekt, en ook de dames en heren achter Cloudpunk hebben er flink wat kaas van gegeten. In de game speel je als Rania, een bezorgster voor Cloudpunk, een vrij shady bedrijfje dat zich in het technologisch vooruitstrevende Nivalis bevindt. Jouw doel? Pakketjes bezorgen. Maar ook de mysteries oplossen van deze duistere stad! Uit de trailer kun je dat geenszins halen, maar hyped maakt het je zeker.


Hyrule Warriors: Age of Calamity
20 november – Nintendo Switch (€59,99)
Wie had gedacht dat we de voorhistorie uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild in het echt zouden meemaken? De verrassing was dan ook groot toen Nintendo ineens uit het niets Hyrule Warriors: Age of Calamity dropte. Een vervolg op musou-game Hyrule Warriors, een prequel op een van de meest geprezen games aller tijden - ontwikkeld in een nauwe samenwerking tussen Koei Tecmo en Nintendo. Dit kan alleen maar wat bijzonders worden, toch?

HyruleWarriors_AgeofCalamity_NintendoSwitch_art

Sakuna: Of Rice and Ruin
20 november – Nintendo Switch (€39,99)
Sakuna: Of Rice and Ruin heb ik al een tijdje op mijn radar. De aankondiging op de E3 van 2019 intrigeerde me direct door zijn unieke vermenging van genres: een boerensimulator met een sidescrolling actieplatformer. Jij speelt als een verwende oogstgodin, verbannen naar een gevaarlijk eiland. Hier moet je bewijzen dat je jouw titel van oogstgodin nog steeds waardig bent. Dit houdt in dat je de lokale bevolking moet beschermen tegen veel monstergespuis, en ondertussen ervoor moet zorgen dat er eten in overvloed is. Tijdens de Gamescom afgelopen jaar heb ik al even van die 2D-actie kunnen proeven – en die smaakte naar meer.

SakunaOfRiceandRuin_NintendoSwitch_Art

En verder
Nou, een heleboel! November is volgestopt met releases. Denk bijvoorbeeld aan het mysterieuze poin-and-click-adventure Memoranda voor diegenen die trek hebben in een goed verhaal. Jij speelt als een jonge dame, die langzaam maar zeker haar naam vergeet. Wat is er aan de hand? Daarnaast laat de jaarlijkse editie van Just Dance 2021 haar gezicht zien, kun je je een waar oorlogsheld voelen in Sniper Elite 4 of je bevolking naar jouw hand zetten met Tropico 6 - Nintendo Switch Edition.

Daarnaast worden er de komende weken ongetwijfeld nog een aantal leuke titels bekend gemaakt voor deze maand! Waar kijk jij naar uit?
Next articleOntdek Mario Kart Tour's Sunset Tour in verse trailer Previous articleBakugan: Champions of Vestoria - Bakujammerdan

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Cloudpunk

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Open World Adventure
Ontwikkelaar: Ion Lands
Uitgever: Publisher Merge Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2020

Hyrule Warriors: Age of Calamity

Platform: Nintendo Switch
Genre: Musou
Ontwikkelaar: Koei Tecmo / Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 november 2020

Kingdom Hearts: Melody of Memory

Platform: Nintendo Switch
Genre: Ritme
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 13 november 2020

Need For Speed: Hot Pursuit Remastered

Platform: Nintendo Switch
Genre: Racing
Uitgever: Electronic Arts
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-8
Releasedatum: 13 november 2020

Sakuna: Of Rice and Ruin

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Simulation RPG
Ontwikkelaar: Edelweiss / XSEED Games
Uitgever: Marvelous
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 20 november 2020