Nintendo produceerde ooit Nintendo DSi met één scherm Nieuws | 20 december 2020 11:42 | Auteur: Erik | Bron: The Retro Future

Er is een Nintendo DSi geweest met één enkel scherm, zo ontdekte The Retro Future. Deze was speciaal bedoeld voor gebruik met Nintendo Zone.

Eerst even wat achtergrondinfo: Nintendo Zone was sinds 2008 in Noord-Amerika en Japan een manier om demo's, trailers en andere leukigheden op je Nintendo DS te krijgen. Hiervoor moest je je dubbelschermige handhelds op bepaalde hotspots (Nintendo Zones) met het internet verbinden. Dit kon bijvoorbeeld bij de McDonald's of verscheidene gamewinkelketens.

Dan nu het verhaal: om al die data naar jouw Nintendo DS(i) te distribueren, kregen die winkels op een gegeven moment een speciale Nintendo DSi. Deze was gestript van alle kekke speelfuncties, en alleen bedoeld voor het overbrengen van Nintendo Zone-data. Hiervoor haalde Nintendo zelfs het typerende tweede scherm weg!

NintendoDSi_EnkelScherm_NintendoZone
Dit is de enkelschermige Nintendo DSi. Cool hé? New Super Mario Bros. was op deze apparaten dus alleen met het aanraakscherm te spelen!

Geen gehannes met cartridges
De reden dat de winkeliers zo'n bijzonder apparaatje kregen? Het scheelde Nintendo een hoop gehannes met cartridges. Voorheen kregen de winkels namelijk keer op keer een Nintendo DS-cartridge waarop die sappige nieuwe demo stond. Via die enkelschermige Nintendo DSi konden ze gemakkelijk bij een speciale server waar ze de nieuwste content vanaf mochten downloaden.

De Game Mania's in Nederland en België hadden overigens niet zo'n hip apparaatje (of in ieder geval, ik ga er vanuit van niet), want Nintendo Zone lanceerde in Europa pas na de release van de Nintendo 3DS, op 25 april 2012.

The Retro Future legt je het hele verhaal uit:Trek in meer sappig Nintendo DS-nieuws? Check hier foto's van het originele prototype!
Next articlePicklock - Een criminele bezigheid Previous articleVijfendertigste dag van Nintendo's Super Mario Bros. 35th anniversary...

Reacties van gebruikers

Avatar
Yosher | 20 december 2020 14:45 | #293018
Had dit laatst al gezien, ergens best tof eigenlijk al is het alleen al als collector's item. Spelen kan je hier natuurlijk nauwelijks op. Razz
Avatar
SMS | 20 december 2020 17:47 | #293019
collapse
Hoop dat de dubbele schermen weg blijven. Het is een nutteloos map schermpje, of het creërt alleen maar slechte gimmicks die beter in mobile games kunnen blijven. Beter stoppen ze die kosten in de console zelf.
Avatar
Yosher | 20 december 2020 17:55 | #293020
Reactie op post #293019 van SMS
Ik vond het concept wel leuk en er waren zeker games die er uitstekend gebruik van maakte, zoals Elite Beat Agents. Het gevoel dat een DS scherm gaf met deze game krijg je naar mijn gevoel echt niet op een telefoonscherm, zelfs niet als je een stylus gebruikt.

Zelf zal ik er ook niet wakker van liggen als het dubbel scherm concept weg blijft voortaan maar ik vond het ook niet verkeerd en zou het ook niet erg vinden als het alsnog terugkeert.
Avatar
FalconPawnch | 20 december 2020 18:37 | #293021
Reactie op post #293019 van SMS
hmjah het was wel leuk voor een generatie maar van mij mag het ook weg blijven.
Avatar
Debinir | 20 december 2020 23:36 | #293023
Als verzamelaar lijkt dit me wel gaaf om te bezitten

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.