Hoe sterk is Sephiroth in Smash Bros. Ultimate? Special | 11 januari 2021 13:08 | Auteur: Mitch

Sephiroth uit Final Fantasy joinde eind vorig jaar de cast van Smash Bros. Ultimate. In een hele vette trailer zagen we de One-Winged Angel gehakt maken van eindbaas Ghaleem, maar hoe sterk is Sephiroth nu écht als DLC personage?

Lange zwaardprikken
Move over, lange armen van Min Min en de speer van Byleth: Sephiroth is de nieuwe koning van de lange afstand. Zijn ranke XXL-prikker is uitermate geschikt om tegenstanders op afstand te houden. Nog niet genoeg range? Vuur dan eens één van zijn magische afvallen af. Afhankelijk van hoe lang je de knop in houd veranderen ze van vorm. Jawel, Sephiroth brengt eindelijk de combinatie van duistere magie en zwaardgeweld naar Smash. Sorry Ganondorf, maar bij jou zijn het echt maar drie moves dus dat telt niet, ok?

SuperSmashBrosUltimate_NintendoSwitch_Sephiroth_07

Comeback mechanic
Spelen als Sephiroth voelt badass, maar on-overwinnelijk ben je zeker niet. De beste man is zo licht als een veertje, dus pas op met klappen vangen! Word je toch veel geraakt, dan heb je nog één troef achter de hand: de One Winged Angel-vorm. Deze activeert wanneer je ver genoeg achter staat en maakt alle moves 30% krachtige. Hierdoor wordt je toch al hoge killpower nóg gevaarlijker. Het is een leuke variant op Joker's Arsene, die een stuk minder 'cheap' aanvoelt.

De engelenslachters
Naast zijn lichte gewicht heeft Sephiroth ook nog een ander zwak punt: de start-up van het merendeel van zijn moves is traag. Rondzwaaien en prikken met zijn zwaard voelt daardoor niet zo 'direct' als dat je zou hopen. Hierdoor komt Sephiroth in de problemen tegen snelle rushdown characters als Greninja en Mario. Zoners zoals Young Link en Samus kunnen Sephiroth vanaf een afstand bestoken met projectielen en omdat de counter van Sephiroth geen reflector is....good luck.Conclusie
Sephiroth voelt net zo bruut en krachtig als je mag hopen van een eindbaas-personage. Met zijn absurd lange zwaard, sneaky side-special en dodelijke counter staat de One-Winged Angel zeker zijn mannetje. Het is een personage met duidelijke minpunten dat veel precisie vereist, dus offline zal hij nog beter zijn dan online. Ik ben geen Final Fantasy-fan, maar dit is wat mij betreft absoluut de leukste DLC-character tot nu toe. En nu allemaal in koor: SEPHIROTH!
Next articleSeizoen 2 Aflevering 38 - Een nieuwe franchise van Next Level... Previous articleNintendo domineert Britse spelverkopen in eerste week van januari

Reacties van gebruikers

Avatar
Yosher | 11 januari 2021 14:31 | #293215
collapse
Het stoort mij persoonlijk echt enorm dat Sephiroth een eigen victory screen heeft, terwijl Ganondorf nauwelijks kan zeggen dat hij een eigen movesets heeft. Daar klopt gewoon iets niet. Zelda is qua personages sowieso vrij slecht gepresenteerd in Smash waar dat betreft.

Maar goed dat heeft verder weinig met Sephiroth te maken. Ik vind hem wel echt tof spelen maar traag is hij wel inderdaad. Wel een hele goede toevoeging verder!
Avatar
FalconPawnch | 11 januari 2021 17:15 | #293216
Reactie op post #293215 van Yosher
bedank square enix maar met hun belachelijke eisen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Smash Bros. Ultimate

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 6
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 07 december 2018

Screenshots