Capcom legt uit waarom hoofdpersonage in Monster Hunter Rise wél kan praten Nieuws | 24 januari 2021 12:17 | Auteur: Erik | Bron: Monster Hunter Asia

Je hoofdpersonage kan in Monster Hunter Rise voor het eerst wat dialogen eruit spuwen. Capcom legt uit dat dit komt doordat ze de Hunter wilden inzetten voor de communicatie met andere spelers.

"In het gros van de serie kwamen spelers samen met hun handhelds en praatten ze gewoon in het echt, en we wilden dit enthousiasme opnieuw creëren voor mensen die in een omgeving leven waar het niet zo makkelijk is om een groep spelers fysiek bij elkaar te krijgen", legt Kosuke Tanaka uit, de Sound Director van Monster Hunter Rise.

Capcom dacht dat het geven van een stem aan de Hunter een mooie manier was om dit te bewerkstelligen. Daarnaast haalt het gebruik hiervan ook de noodzaak weg voor voice chat of andere applicaties, wat de drempel om te communiceren significant verlaagt.

MonsterHunterRise_VoicePersonages_NintendoSwitch

Elke stem zijn eigen persoonlijkheid
Je hebt volgens Capcom een hoop stemmen om uit de kiezen en dit speelt ook een rol tijdens de gewone gameplay. Tanaka: "[..] de Hunters grommen niet alleen meer, ze hebben ditmaal échte dialogen en elk type stem staat voor een bepaalde 'persoonlijkheid'."

Hij vervolgt: "Onze scriptschrijver kwam met een hoop verschillende scenario's en zinnen voor elk stemtype, en we vinden dat hij het geweldig gedaan heeft. Het speelt heel erg op je fantasie in: 'Een jager met een stem zoals deze, leeft zijn jagersleven waarschijnlijk op deze manier'. Ik denk dat speler ervan gaan genieten om te piekeren over de stem die ze gaan kiezen."

Je hebt de keuze uit Japanse, Engelse of (natuurlijk) de Monster Hunter-taal bij het kiezen van je favoriete stem. Ben je meer traditioneel? Geen zorgen: ook de oorspronkelijke grommen zitten nog in de game! Het interview van Monster Hunter Asia gaat daarnaast in op het maken van de muziek in de game.

Monster Hunter Rise is vanaf 26 maart verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. ALvast een voorproefje? Er is nu een demo beschikbaar in de Nintendo Switch eShop (je kunt 'm direct downloaden vanaf de website van Nintendo)!

Next articleBandai Namco staat open voor vervolg op Pokken Tournament Previous articleTeam Cherry maakt Hollow Knight: Silksong ook toegankelijk voor...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Monster Hunter Rise

Platform: Nintendo Switch
Genre: Actie RPG
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 26 maart 2021

Screenshots