Bandai Namco staat open voor vervolg op Pokken Tournament Nieuws | 25 januari 2021 10:47 | Auteur: Kitty

Bandai Namco staat open voor een vervolg op Pokken Tournament, maar geeft aan dat die beslissing niet aan hen is om te maken.

Katsuhiro Harada, een producer van Pokken Tournament, gaf dit als antwoord op een tweet. Er werd gevraagd of er een kans is op een vervolg, waarop Harada antwoordde dat hij dit graag zou doen:Op het moment is er nog geen sprake van een daadwerkelijk vervolg op de game. Wel wordt er gewerkt aan Pokémon Snap, die op 30 april moet gaan verschijnen.
Next articleNintendo Switch krijgt in 2021 zijn eerste NASCAR-game Previous articleCapcom legt uit waarom hoofdpersonage in Monster Hunter Rise...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 25 januari 2021 12:10 | #293352
collapse
Ik zou het wel tof vinden als ze een tweede game maken met andere fighters. Het had mij namelijk een toffere game geleken als ze niet enkel die populaire Pokémon hadden gebruikt maar juist true Fighting types only. Zo had ik echt mijn vraagtekens bij bepaalde characters zoals Braixen, Croagunk en Chandelure.

Als ze een roster maken met de pure fighting types uit elke generation, dan hebben ze mijn aandacht weer.
Avatar
Yosher | 25 januari 2021 15:26 | #293357
Reactie op post #293352 van FalconPawnch
collapse
Dat lijkt mij juist echt weer saai eerlijk gezegd. (Bijna) alle Pokémon zijn in staat om te vechten en het idee van Pokkén Tournament is volgens mij om dit tot leven te laten komen in een iets meer realistische stijl dan turn-based gevechten, onafhankelijk van het type dat een Pokémon heeft. Of in ieder geval meer zoals de tekenfilmserie het neerzet maar dan in video game formaat, en daar zie je ook echt niet alleen maar fighting types. Als ze dan dus alleen met fighting types komen voor een game als deze is wat mij betreft een deel van de charme weg.

Al moet ik je wel gedeeltelijk gelijk geven bij Chandelure alleen al omdat het zo'n random keuze is, zo'n lamp, en had zelf ook echt zeker weten iets anders gekozen, maar ook deze past er uiteindelijk gewoon bij als je het bovenstaande in gedachten houdt.
Avatar
FalconPawnch | 26 januari 2021 09:01 | #293365
Reactie op post #293357 van Yosher
collapse
Er zijn echt super veel fighting types om uit te kiezen he? Bijvoorbeeld Medicham, Hawlucha, Hariyama, de 3 'Hitmons', en Toxicroak ipv Croagunk... Hier kan je echt wel een vette game mee maken en het zou gewoon meer als een fighting game aanvoelen dan wanneer je wéér Pikachu, Charizard en Mewtwo door iedereens strot gaat douwen. Ook types die echt niet een 'fighter' uitstralen zoals Suicune.

En natuurlijk heeft het wel z'n charmes hier en daar, maar ik weet nog dat het net aangekondigd werd. Toen lieten ze Blaziken, Lucario en Machamp zien (3 echte fighting types) en iedereen was hyped. Vervolgens werden er mondjesmaat characters onthuld en steeds had iedereen er z'n vraagtekens bij: Charizard, Darkrai, Guardevoir, Mewtwo (De sterkste Psychic type vs een fighter?), Dark Mewtwo (want die hadden we echt nodig!)...

Als je het mij vraagt is het eerder inspiratieloos geheel geworden... Gewoon wat randoms en wat fan favourites. Dus nee, doe mij maar eens wat verrassends en geef eens de 'echte' fighting game van Pokemon. Het heeft veel meer potentie naar mijn mening, maar goed, het gaat toch niet gebeuren.
Avatar
Yosher | 26 januari 2021 09:28 | #293368
Reactie op post #293365 van FalconPawnch
collapse
Ik ben het daar dus totaal niet mee eens. Het leuke aan Pokémon is juist die veelzijdigheid qua types, als je het dan gaat limiteren naar één type dan is dat gelijk weg.

Wilt niet zeggen dat een game met alleen maar vecht types niet leuk zal zijn hoor, maar wat mij betreft is dan meteen een deel van die charme weg. Zoals ik al zei vechten niet alleen vecht types in Pokémon maar kunnen alle types hieraan meedoen. De keuzes aan daadwerkelijke Pokémon even in het midden gelaten, daar kun je natuurlijk nooit iedereen blij mee maken tenzij ze echt alle Pokémon erin gooien en daar gaat dus never nooit gebeuren.

Maar goed, agree to disagree? Ieder z'n mening natuurlijk. Wink
Avatar
Mitch | 26 januari 2021 12:22 | #293372
Reactie op post #293368 van Yosher
Ik sluit me aan bij Yosh.

Also een vervolg zou erg vet zijn, vind het combat systeem echt heel uniek en lekker werken. Meer van dat!
Avatar
FalconPawnch | 26 januari 2021 13:27 | #293373
Reactie op post #293368 van Yosher
collapse
Neeee joh Razz Die veelzijdigheid van types moeten ze lekker bij de rpg games houden ^^

Kijk, dat ze verschillende types dan gebruiken is nog tot daar aan toe, maar dan kom je toch niet met dingen als Chandelure aan? Haha. Laten we gewoon zeggen "agree to disagree".

Ik vind het jammer dat ze niet gewoon een badass game van Pokemon maken met de wat meer 'underdog' characters. Het zijn altijd dezelfde smoelen die we zien en op zich is het in dat opzicht ook wel weer goed dat ze characters als Chandelure, Braixen, Decidueye en Croagunk introduceren voor de afwisseling, maar kom op, Mewtwo vs Croagunk? Dan is het maar goed dat type matchups geen rol spelen xD

En ik respecteer je mening hoor, alleen volgens mij begrijp je niet waar ik naartoe wil. Het gaat hier om een mogelijk vervolg he, dus een nieuwe Pokkén. Dan zou ik voor de verandering eens wat anders willen zien dan Pika, Charizard en Mewtwo. Die characters zijn zó uitgekauwd ondertussen! Nou goed, mocht het ooit gemaakt worden, dan hoop ik dat ze eens wat anders doen dan de bekende smoelen. ^^
Avatar
Yosher | 26 januari 2021 13:44 | #293374
Reactie op post #293373 van FalconPawnch
collapse
Kijk, dat is dan weer een ander verhaal en dat ben ik dan wel weet met je eens. Maar als je minder bekende gezichten erbij gaat betrekken, hoeft dat dan ook weer niet alleen van vecht types af te komen. Dat was mijn punt eigenlijk. Er zijn zat underdogs te vinden in ALLE types. Razz

Zou best tof zijn eigenlijk. Pokkén Tournament: Underground Edition, waar al deze underdogs zich bevechten. Hier zouden ze als bonus nog alle originele vechters uit Pokkén 1 kunnen toevoegen als unlockable zodra je je een baan hebt gevochten buiten die underground en je je nog moet bewijzen daarbuiten, zo worden de fans van die populaire ook weer niet vergeten, maar de nadruk zou toch nog moeten liggen bij die underdogs.
Avatar
FalconPawnch | 26 januari 2021 14:03 | #293375
Reactie op post #293374 van Yosher
collapse
true dat. De reden dat ik liever fighting types only zie, is omdat het een fighting game is. Dan zou het allemaal wat meer op het vechten aankomen en minder snel van die special attacks zoals flamethrowers, solarbeams en hydropumps. Dat soort shizzle hoort imo weer niet echt thuis in een tekken-stijl fighter.
Avatar
Yosher | 26 januari 2021 15:30 | #293376
Reactie op post #293375 van FalconPawnch
collapse
Ach, zelfs die fighting types hebben dat soort moves, kijk maar naar Lucario bijvoorbeeld met zijn Aura Sphere. Dit soort dingen horen nou eenmaal bij Pokémon. Ik blijf bij mijn eerdere standpunt hierop, al moet ik wel toegeven dat dat wel een goede reden is om alleen fighting types te willen waar ik nog niet over had nagedacht, al zou je zelfs hier andere types nog bij kunnen gooien die óók alleen maar fysieke aanvallen uitvoeren. Maar als dat je echt stoort dan kan je het misschien gewoon beter bij Tekken zelf houden?
Avatar
FalconPawnch | 27 januari 2021 09:38 | #293385
Reactie op post #293376 van Yosher
dat zou je denken, maar Tekken spreekt mij totaal niet aan. Ik vond het juist leuk dat het een mix met Pokemon maakte. Daar heb ik persoonlijk gewoon veel meer mee.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

New Pokémon Snap

Platform: Nintendo Switch
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Bandai Namco
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 30 april 2021

Pokkén Tournament DX

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighting
Ontwikkelaar: Bandai Namco Entertainment
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 22 september 2017