De N1-redactie over NintenDaan - veel succes bij NoE, vriend! Special | 03 februari 2021 07:16 | Auteur: Redactie

Na jarenlange trouwe dienst is onze inmiddels oud-redacteur Daan Koopman per 1 februari aan de slag gegaan bij Nintendo of Europe. In zijn nieuwe functie als Quality Assurance Tester (Dutch) kan hij dus niet langer voor ons schrijven. Vanwege meer dan twaalf jaar trouwe dienst laten we hieronder enkele (oud-) redactielieden aan het woord over hun mooiste herinneringen van Daan.

Daan heeft in al die jaren bijvoorbeeld meer dan 284 nieuwsberichten, 270 reviews, 99 previews, 13 specials, en 63 podcasts gemaakt voor N1ntendo.nl. Daarnaast is hij vijf keer voor ons afgereisd naar de Electronic Entertainment Expo. Al met al prachtige cijfers, en dan hebben we de indruk dat de cijfers nog relatief naar beneden zijn bijgesteld ook!

Daan, hartstikke bedankt voor je tomeloze inzet deze afgelopen jaren. De redactie zal je gaan missen, maar tegelijkertijd willen we je dan ook welkom heten bij het N1ntendo-meubilair!

Kitty - Eindredacteur
De afgelopen acht jaar heb ik de eindredactie verzorgd voor N1ntendo.nl. De stukjes van Daan zijn altijd iets om extra naar uit te kijken, om twee redenen. Daan is echt goed in het beschrijven van de sfeer van een spel; hij gebruikt woorden waar je zelf niet snel op was gekomen en hij weet precies te bepalen wát dat spel nou zo goed of zo slecht maakt. Dat maakt het heel leuk om zijn verhalen te lezen en te horen. Je wordt er gewoon enthousiast van! Maar nog een zeldzamer talent is dat hij, voor zover mogelijk, echt objectief weet te oordelen. In eerste instantie schrok ik van de 'lage' 8,5 die hij Animal Crossing: New Horizons gaf, maar ook na bijna vijfhonderd uur fanatiek fangirlend spelen moet ik hem eigenlijk nog steeds gewoon gelijk geven. Dat hij dat zo goed weet te bepalen in de korte tijd waarin hij het spel had gespeeld zonder mee te gaan in de gigantische hype, vind ik echt knap. Het is heel jammer om hem te zien gaan, maar ik ben ook wel een beetje jaloers dat hij voor NoE gaat werken.


Patrick - Hoofdredacteur en PR Manager
Daan maat, het was me een waar genoegen om je de afgelopen jaren in het N1ntendo-team te mogen verwelkomen. We verliezen hiermee niet alleen een belangrijk redactielid maar ook de oudst gediende van de redactie. Bedankt voor de 10+-jaren inzet en de gigantische hoeveelheid recensies van kleine en grote games die je gedaan hebt. Ik ben blij dat ik dat de afgelopen 7,5 jaar heb mogen meemaken en ook dat ik samen met jouw vele mooie avonturen heb mogen beleven. Van ons jaarlijkse bezoek aan de Gamescom tot aan ons gezamenlijke bezoek aan de E3 met een weekendje San Francisco ervoor (Al waren de bedden daar wel wat aan de kleine kant om er samen in te liggen :P). Verder was de jaarlijkse BBQ bij jouw thuis de afgelopen jaren toch wel ieder jaar één van de hoogtepunten dus ik hoop dat we de BBQ van 2020 nog een keer kunnen inhalen. :) Ik wens je al het beste in Frankfurt bij Nintendo!In deze bloopervideo zitten wat prachtige scenes met Daan.


Marcel van Werkhoven - Voormalig Senior Redacteur
Het is alweer meer dan 10 jaar geleden dat ik Daan vroeg of hij het leuk zou vinden om ons bij het toenmalige Wii-DS te komen versterken. Niemand kon destijds vermoeden dat Daan zou uitgroeien tot de Nintendo influencer van Nederland en ook internationaal zou doorbreken. Hij is misschien wel de grootste Nintendo fanboy van Nederland en terwijl sommige mensen daar soms een beetje negatief of neerbuigend over waren, heb ik zijn passie en authenticiteit altijd als zijn grootste kracht gezien. Van buiten de kaart bitterballen bestellen in een luxe restaurant tot zingend de rest van de Nederlandse pers verslaan met Mario Kart. Als Daan van de partij is dan weet je dat het een grote Mario Party gaat worden. Nintendo haalt met Daan niet alleen iemand in huis die ongetwijfeld beter is in hun eigen games dan zij, maar ook een hele gezellige en loyale collega en dat zal de huidige crew van N1ntendo het meeste gaan missen denk ik. Ik wens Daan veel succes met zijn nieuwe avontuur!


Erik Feitsma - Senior Redacteur
Daan jongen, wat was jij altijd een bezig bijtje. Je werkte voor gigantisch veel gamewebsites tegelijk, en toch nam je altijd de moeite om (geheel vrijwillig!) de ene na de andere recensie voor N1 te schrijven. Zelfs in je allerlaatste dagen blijf je gedreven doorgaan. Ik zal je heerlijke verengelste Nederlands wel een beetje missen. Maar goed: nu ga je voor Nintendo werken! Ik ga ervanuit dat je het daar ongelofelijk naar je zin zult hebben.

Bedankt voor je inzet én alle gezelligheid bij N1, Daan. Onze jaarlijkse redactiebarbecue op het Twentsche platteland blijft nog wel gewaarborgd, toch?


Benjamin Kuijten - Voormalig Senior Redacteur
Ik kan me nog goed herinneren dat de ‘sollicitatie’ van Daan voor Wii-DS (de voorloper van N1ntendo) in 2008 bij ons binnenkwam. Ik was zelf nog relatief nieuw bij de redactie en dacht meteen: “Hé, is dat niet die jongen van die YouTube-filmpjes en dat Twitter-account? Die moeten we erbij hebben!” Ook al ben ik zelf al bijna vijf jaar niet meer actief voor N1ntendo, heb ik daar geen seconde spijt van gehad. Want wat heb ik genoten van de aanwezigheid van Daan, de wandelende Nintendo-encyclopedie. Hoewel het niet altijd over rozen ging (zo was het nakijken van zijn reviews lang niet altijd een leuk klusje), blijven alleen de positieve herinneringen achter. De tripjes naar Los Angeles en de E3 en de vele andere persuitjes binnen de landsgrenzen waren stuk voor stuk hoogtepunten en staan voor altidj in mijn geheugen gegrift. Wat hebben we daar gelachen, zowel voor- als achter de schermen. De video-items die we opgenomen hebben en de bijbehorende bloopers zal ik nooit meer vergeten. Dat Daans favoriete water Chaudfontaine is, dat hij opgewonden raakte van Mario & Luigi: Dream Team Bros. en graag Bohemian Rhapsody zingt had ik nooit willen missen. Ook zijn tomeloze inzet als het gaat om de Nintendo eShop, WiiWare, Nintendo DSiWare en andere downloadgames zullen me altijd bijblijven. Geen game was voor Daan te klein om zijn volle aandacht aan te geven, iets waar hij door meer Nintendo-fans om geroemd wordt.

Daan, dat jij nu na al die jaren een nieuwe stap maakt in je Nintendo-leven is ook niet meer dan logisch. Ik wens je alle succes en heel veel plezier bij je volgende project, maar ik denk dat dat helemaal goed gaat komen. Ik ben ervan overtuigd dat het contact altijd zal blijven en ik kijk uit naar de volgende barbecue met alle andere (oud)N1ntendo-redactieleden!


Mitch van de Vorst - Redacteur en Social Media
Ik heb als relatie nieuw redactielid Daan niet super-actief mogen meemaken, maar na een paar meetings had ik al door dat hij de OG-legend is hier. Niet in de minste plaats omdat hij natuurlijk ook de podcast gestart heeft, maar in het algemeen was je bij Daan altijd aan het goede adres voor de meest actuele Nintendo informatie. Ik wens Daan daarom ook veel succes in zijn nieuwe functie bij Nintendo, een baan die hem volgens mij echt op het lijf geschreven is. Tijd voor de big boi league!


Willem - Redacteur
Ik ben dan misschien een nieuw onderdeel van de redactie, maar Daan ken ik inmiddels al enkele jaren in persoonlijke en professionele context. Daan is dan ook verantwoordelijk voor mijn introductie bij N1 en andere publicaties. Niet alleen een fantastische collega om mee samen te werken, maar ook een geweldige vriend om mee te hangen. We hebben met klotsende oksels bij Nintendo Ring Fit Adventure geprobeerd, maar ook samen als een malle heen en weer gerend door de enorme beurshallen van Gamescom in Keulen. Ik ben zo enorm gelukkig dat Daan een nieuw pad is ingeslagen bij een bedrijf waar hij niet alleen goed werk kan verrichten, maar zich ook helemaal thuis kan gaan voelen. Hoewel ik zijn aanwezigheid op websites als N1 ga missen ben ik nog veel gelukkiger dat we gewoon lekker contact blijven houden als vrienden. Het allerbeste Daan! Je gaat helemaal knallen!


P1000545_1728x1296
Daan's allereerste E3, samen met voormalig redacteur Tristan.


Marco Grintjes - Voormalig Redacteur
Als ik aan Daan denk dan moet ik denken aan een integere, bijzondere persoonlijkheid met een enorm gevoel voor flauwe humor. Aan iemand met een enorme passie voor alles wat met gamen temaken heeft, een game en merchandise collectie vergelijkbaar met die van mijzelf en de zeer geslaagde jaarlijkse BBQ’s in de achtertuin van je ouders. Maar Daan, waar je mij het allermeest aan doet denken zijn de onvergetelijke avonturen die we samen met een aantal andere leden van de crew in Amerika hebben beleeft. Tot drie keer toe zijn we samen afgereisd naar LA om de E3 te kunnen bijwonen, waarbij we de laatste keer zelfs nog wat hebben rondgereisd. Het was een fantastische reis met een hoop hilarische, maar ook frustrerende momenten. In ieder geval iets waar ik nog steeds met heel veel plezier aan terugdenk.
Neem nou het luchtbed. Bijna niemand weet waar ik het dan over heb, maar ik weet zeker dat dit bij een aantal mensen van de crew een glimlach op hun gezicht tovert. Zo waren er tal van dat soort momenten. Bijvoorbeeld de enorme wandeling door San Fransisco, waar je op een gegeven moment wel klaar mee was en dus geen stap verder meer ging, of het drama rond dat mobiele Wifi Accesspoint? En dan nog de keren dat we je probeerde mee te nemen naar de Hooters, of dat we gingen eten bij dat restaurant naast het Convention Center en de pizza en /of sinaasappelsapje niet goed waren. Of alle persconferenties waar we op niet geheel legitieme wijze naar binnen wisten te glippen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Er waren echt moment bij dat ik op de grond heb gelegen van het lachen.
Daan, ik wil je heel erg bedanken voor al deze onvergetelijke herinneringen en natuurlijk voor je enorme inzet voor N1 en alles rondom gaming. Ik wens je ongelooflijk veel succes met dit nieuwe en spannende avontuur!


Theun de Beer - Voormalig Redacteur, moderator en Hello Kitty-fan
Na jaren werken als gamejournalist is het dan eindelijk zover! Het is ongelooflijk hoe jij van fan doorgegroeid bent naar volwaardig gamejournalist en nu bij het bedrijf mag werken dat je altijd een warm hart hebt toegedragen. Niet doorvertellen, maar stiekem is de hele crew natuurlijk reuze jaloers. Maar laten we eerlijk zijn: als er iemand van ons bij Nintendo hoort te werken dan ben jij het wel. Ik wens je heel veel succes en geluk toe met je nieuwe baan én je nieuwe woning. Mochten we nog een keer in het buitenland belanden en moet er iemand bij een tweetal vrouwen op de kamer gaan slapen: voor het juiste bedrag zal ik me weer opofferen. Viel Glück!
PS: De locatie van de jaarlijkse BBQ gaan we natuurlijk niet veranderen.


282
De BBQ bij Daan is een van de jaarlijkse hoogtepunten


Dyon Verkruijssen - Camerajongetje
Ik denk dat ik wel tig A4-tjes vol kan schrijven als het over Daan gaat. Jongen, wat een herinneringen. De eerste keer dat ik jou ontmoette was denk ik op de Nintendo-stand van de allereerste Firstlook bij Wii Music. Daarna herkende ik jou weer op een retro-gamingbeurs in Harderwijk, en zo zagen we elkaar wel eens op een van de Nederlandse game-evenementen, waarbij we elkaar even gedag zeiden.

Toen ik bij Wii-DS kwam bleek het dat ook jij daar alweer een poosje onderdeel van de redactie was, en zodoende leerde ik je pas echt beter kennen. Van de prachtige anekdotes zoals Getting Laid in het metrostation van Los Angeles, tot aan het feit dat je Hooters niet inwilde, de BBQ's, maar met name jouw aanstekelijke passie voor Nintendo-games zorgen zelfs vandaag de dag nog voor een lach op mijn gezicht, zelfs nu ik dit schrijf. Na jaren van inzet met hoge pieken en diepe dalen heb je het nu mooi geflikt: Een job bij het bedrijf waar je al jaren vol passie over hebt geschreven, en zelfs je bijnaam min of meer aan te danken hebt. Ik hoop dat je heel veel plezier zult beleven om te werken aan "de andere kant". Tot snel in Frankfurt!


Next articleApex Legends lanceert volgende maand op Nintendo Switch Previous articleVroege lanceertrailer voor Ys IX: Monstrum Nox

Reacties van gebruikers

Avatar
Fl@ppy | 03 februari 2021 17:06 | #293484
Succes Daan. Ik kende je ook al van andere websites, maar toch het beste van hier. Mooi dat je zelfs al switch je vsn werk, toch met je passie bezig kan blijven.
Avatar
IJsbeer | 05 februari 2021 12:39 | #293489
Daan, ik wens je veel plezier bij NoE! Volgens mij heb ik je 1x zien spelen op Dutch Comic Con in 2018 met DKTF. En heb je ook een paar keer op GameXplain beluisterd. Je was namelijk niet alleen hier een bekend gezicht, maar ook in de hele Nintendo community onder je alias Nintendaan. Succes en nogmaals veel plezier bij je nieuwe baan, zet hem op!
Avatar
ThanosReXXX | 06 februari 2021 13:34 | #293501
Alhoewel wij als lezers/leden van de site Daan nooit echt zo goed zullen kennen als jullie van de redactie, kan ik mij wel vinden in sommige van de punten die door jullie beschreven worden, want die, zoals ze dat bij ons in de States zeggen, "really do seep through the pages" als je ze leest, en klinken op de één of andere manier toch direct heel herkenbaar.

En daarnaast heb ik in mijn werk als sales & marketing professional over de vele jaren heen zoveel mensen aan de telefoon gehad, dat ik echt heb geleerd om ook aan enkel een stem mensen te kunnen peilen, waardoor de altijd gezellige podcasts meer dan genoeg waren om toch een beetje een beeld te krijgen van Daan als persoon. En het oordeel daarover is wat mij betreft alleen maar positief. Je zou nog een kanttekening kunnen plaatsen bij zijn droge, flauwe humor, maar aangezien ik daar zelf ook nogal van ben, zou ik ook mezelf aan moeten wijzen, dus die karakter trekken gaan we even fijn negeren... Wink

Maar mijn allereerste herinnering aan Daan is die aan zijn review van FAST Racing, een Wiiware titel van Shin'en. Vooral zijn video gaf de doorslag. Voor die tijd had ik ze helemaal niet in mijn vizier en liet ik Shin'en helemaal links liggen, maar ik ben blij dat ik min of meer over "NintenDaan" zijn video struikelde, en sindsdien heb ik, met terugwerkende kracht, alle Shin'en titels gespeeld en me er ook enorm mee vermaakt. En dan te bedenken dat ik die anders allemaal gemist had...

Ook heb ik altijd met veel plezier je grondige reviews gelezen die, zoals Kitty al aangaf, nooit ten onder gingen aan de algemeen heersende hype over een bepaalde titel, waardoor het, ondanks dat iedereen toch altijd een persoonlijke smaak en mening zal hebben, toch voor een heel groot deel een objectief oordeel bleef.

Bedankt dus, Daan. En heel veel succes en werkplezier bij Nintendo of Europe. Een mooie kroon op al het werk wat je tot nu toe hebt verricht. Maak er wat moois van, en kom af en toe nog eens buurten op N1. Cheers! Biertje?

P.S.

En ook tof dat wij, leden en redactie van N1 nu EINDELIJK echt kunnen zeggen dat we iemand kennen die bij Nintendo werkt. Leuk voor al de aankomende geruchten stormen en game beurzen... Hahaha Hilarious

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.